Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  1:07 μμ
 
wm small
Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 18:50

Ημερολόγιο για το 2021: «Κι ερωτεύτηκες τη λίμνη την ήμερη. Και γίνεσαι ψαράς»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κυκλοφόρησε το Λεύκωμα\Ημερολόγιο 2021 του Messolonghi By Locals – Με 12 ασπρόμαυρες φωτογραφίες του φωτογράφου Βασίλη Αρτίκου, που απεικονίζουν τη ζωή των ψαράδων

Αφιερωμένο στους ψαράδες της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού κυκλοφόρησε το Λεύκωμα\Ημερολόγιο 2021 του Messolonghi By Locals. Aποτελείται από 12 ασπρόμαυρες φωτογραφίες του φωτογράφου Βασίλη Αρτίκου, που απεικονίζουν τη ζωή των ψαράδων, καθώς και από ποιήματα του Κωστή Παλαμά.

Όσοι θέλουν να το προμηθευτούν, μπορούν να στείλουν μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για περισσότερες πληροφορίες.

Το ημερολόγιο/λεύκωμα στοχεύει ν’ αναδείξει την παραδοσιακή αλιεία ως στοιχείο τόσο της τοπικής όσο και της εθνικής άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, το οποίο αξίζει να αναδειχθεί, να διαφυλαχθεί και να αναγεννηθεί. Απώτερος σκοπός είναι η παραδοσιακή αλιεία και το επάγγελμα του ψαρά να μη χαθεί στο πέρασμα των χρόνων, αλλά να παραμείνει ζωντανό κομμάτι του πολιτιστικού τοπίου της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού.

Το ημερολόγιο/λεύκωμα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της καταγραφής και ανάδειξης της πολιτιστικής ταυτότητας του Μεσολογγίου από «Το Μεσολόγγι των Ντόπιων – Messolonghi by Locals».

Έκδοση: «Το Μεσολόγγι των Ντόπιων – Messolonghi by Locals»
Ποιήματα: Κωστής Παλαμάς
Φωτογραφίες: Βασίλης Αρτίκος – Vasilis Artikos
Υπό την Αιγίδα και επιχορήγηση του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Τυπώθηκε από τις Γραφικές Τέχνες Αβασκαντήρα

agriniovoice.gr

 

Διαβάστηκε 749 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.