Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:54 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 20:02

Κοινό μέτωπο Ελλάδας - Γαλλίας για το μέλλον της ευρωπαϊκής γεωργίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Άτυπη συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του κ. Julien Denormandie είχε ο Μάκης Βορίδης στο περιθώριο της τακτικής συνόδου του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 15 και 16 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των δύο ανδρών διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων σε κρίσιμα θέματα επίκαιρου ενδιαφέροντος που αφορούν το μέλλον της ευρωπαϊκής γεωργίας.

Συγκεκριμένα, οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τις υψηλές περιβαλλοντικές απαιτήσεις που καλούνται να υλοποιήσουν οι Ευρωπαίοι παραγωγοί μέσα από τα οικολογικά σχήματα και συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει πρόβλεψη που θα διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει απώλεια πόρων σε βάρος των παραγωγών σε περίπτωση μικρολαθών από πλευράς τους.

  • Επίσης, εξέφρασαν τη διαφωνία τους στο ενδεχόμενο εφαρμογής «υβριδικού» μοντέλου επίδοσης και συμμόρφωσης στη μελλοντική Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).

Παράλληλα, οι δύο ομόλογοι διαπίστωσαν την κοινή προσέγγιση Ελλάδας - Γαλλίας και σε θέματα διεθνών σχέσεων, επισημαίνοντας ότι κατά τις εμπορικές συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρίτες χώρες πρέπει να επιδιώκονται οι περιβαλλοντικές προϋποθέσεις και απαιτήσεις για τα εισαγόμενα προϊόντα σε επίπεδο παρόμοιο με αυτό που ορίζεται στην εμπορική διακίνηση αγροτοδιατροφικών αγαθών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • Επιπλέον, ο κ. Βορίδης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στον Γάλλο ομόλογό του τις απόψεις της Ελλάδας γύρω από την επισήμανση των τροφίμων, κυρίως της διατροφικής επισήμανσης στο εμπρόσθιο μέρος της συσκευασίας, καθώς και τις πιθανές επιπτώσεις που ενέχει η υιοθέτηση του προωθούμενου συστήματος αξιολόγησης (Nutri-Score) στα παραδοσιακά προϊόντα της πατρίδας μας.

Οι κ.κ. Βορίδης και Denormandie δεσμεύτηκαν τέλος να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους στη βάση των κοινών τους επιδιώξεων, ιδιαίτερα εν όψει της ανάληψης της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από τη Γαλλία το 1ο εξάμηνο του 2022. 

Διαβάστηκε 531 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία