Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  6:55 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 20:38

Ο Μαραθώνιος προσφοράς στους συνανθρώπους μας συνεχίζεται! Συγγραφείς στηρίζουν το έργο του φιλανθρωπικού οργανισμού Σκοπός Ζωής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε όλοι είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προσφέρουμε έμπρακτα στην αξιοπρεπή διαβίωση των δοκιμαζομένων συνανθρώπων μας.

Γι αυτό τον λόγο, ο Σκοπός Ζωής καλωσορίζει δυο συγγραφείς την Κωνσταντίνα Λαψάτη και τον Κώστα Ζωγραφόπουλο, που επέλεξαν να ενισχύσουν με την γραφή τους το φιλανθρωπικό οργανισμό και την προσφορά του προς τις ευπαθείς ομάδες.

Η περιπέτεια της Ελλάδας κατά την απελευθέρωση της Κρήτης τον 19ο αιώνα, του Κώστα Ζωγραφόπουλου που υπογράφει το 423ων σελίδων βιβλίο “Αθιβολή” (συνημμένο απόσπασμα βιβλίου), καθώς και οι σχέσεις της Ελλάδας με την Περσική αυτοκρατορία του Αρταξέρξη των 671 σελίδων συγγραφικού έπους που τιτλοφορείται “Πάρσα”, της Κωνσταντίνας Λαψάτη, (συνημμένο απόσπασμα βιβλίου) θα διατίθενται πλέον από αυτές τις γιορτές των Χριστουγέννων μέσω του Σκοπός Ζωής.

Το κόστος των ιστορικών μυθιστορημάτων με δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα, ανέρχεται σε 15,50€ για την “Αθιβολή” και 17,60 € για την “Πάρσα” αντίστοιχα.

Επιλέγοντας τα βιβλία των συγγραφέων μας, για να ταξιδέψετε μέσα από τις σελίδες τους αλλά και για να τα δωρίσετε στους αγαπημένους σας, ενισχύετε έμπρακτα το έργο του φιλανθρωπικού οργανισμού Σκοπός Ζωής προκειμένου να στηρίξει με τη σειρά του ευπαθείς ομάδες, αλλά και ανθρώπους που ασχολούνται με την τέχνη και την δημιουργία χειροποίητων καλλιτεχνημάτων οι οποίοι έχουν πληγεί εν μέσω πανδημίας.

Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων είναι η μόνη άμυνα απέναντι στους Νόμους της Μοίρας, αν διδαχθούμε σωστά αυτή την αλήθεια από τα λόγια του Προμηθέα προς τον χορό μέσα από το έργο του Αισχύλου Προμηθέας Δεσμώτης. (Στίχος 277-288) “… έτσι πλανιέται η δυστυχία, κι απ’ τον ένα νε στον άλλον ξαποσταίνει”.

Τα δύο ιστορικά μυθιστορήματα θα τα βρείτε στις ηλεκτρονικές σελίδες του Σκοπό Ζωής

https://skoposzois.gr/
https://www.facebook.com/skoposzois/
https://www.youtube.com/channel/UCSotT32RNHeMb_qrsHe5g8A
https://www.instagram.com/skoposzois/?igshid=k1n3m9wc08ka

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΤΕ
Στέλνετε email στο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μαζί με τα πλήρη στοιχεία σας για την αποστολή του βιβλίου που επιλέγετε
(όνομα, τηλέφωνο, διεύθυνση, Τ.Κ. ) και την απόδειξη κατάθεσης του αντιτίμου του βιβλίου/των βιβλίων που παραγγείλατε.
Η κατάθεση γίνεται στον λογαριασμό του Σκοπός Ζωής
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
IBAN: GR84 0110 1900 0000 1900 0263 012
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΣΚΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Μάθετε για τους συγγραφείς


Απόσπασμα βιβλίου Πάρσα
https://drive.google.com/file/d/1ogD6qdzVWRrMBGuk3xVxpSw146ocp4o5/view
Απόσπασμα βιβλίου Αθιβολή
https://drive.google.com/file/d/1TNasqGdmHKE8fp0cG-jCj0CFgtbbbWcx/view

Γνωριμία με την συγγραφέα  Κωνσταντίνα Λαψάτη 

Πάρσα Σκοπός Ζωής

εμπροσθεν Παρσα

Οπισθόφυλλο Πάρσα

Γεννήθηκε το 1978 και κατάγεται από την Νότια Εύβοια. Κατοικεί στον Πειραιά. Από μικρή μελετά την κοινωνική ανθρωπογεωγραφία και τους πολιτισμούς των ανθρώπων δια μέσου της ιστορίας. Έχει σπουδάσει Ανθοκομία και Αρχιτεκτονική τοπίου.

Έχει μελετήσει το αρχαίο νομισματικό σύστημα, τις τεχνικές των αρχαίων πολέμων, καθώς και τα ήθη και έθιμα ταφής του αρχαίου κόσμου. Μελετά και συγκεντρώνει λαογραφικές αφηγήσεις. Γράφει περιηγητικά κείμενα και ασχολείται με την ερασιτεχνική αστρονομία. Της αρέσουν τα  Κάστρα και εξ αυτού διατηρεί σελίδα ανάλογη στο διαδίκτυο, οι γρίφοι, τα πάζλ και το μπιλιάρδο. Γενικώς λατρεύει την στρατηγική που προέρχεται από την γνώση. 

Για τις ανάγκες μελέτης των έργων που γράφει, εμβαθύνει στις μητρικές γλώσσες των πολιτισμών που ερευνά. Έχει ασχοληθεί επί τρία χρόνια με την Σκοτική Γαελική γλώσσα, που ομιλείται από περίπου εξήντα χιλιάδες κατοίκους των νησιών και των υψιπέδων της Σκοτίας και κινδυνεύει να εξαφανιστεί.  Πρόσφατα, τα δύο τελευταία χρόνια, μελέτησε την αρχαία Περσική γλώσσα για να συγγράψει το ιστορικό μυθιστόρημα Πάρσα και έχει κατορθώσει να συντάσσει επιγραφές με τα σύμβολα της σφηνοειδούς γραφής. Αποτέλεσμα αυτής της γνώσης είναι και η κάθετη γραφή που απεικονίζεται στο εξώφυλλο του πρόσφατου ιστορικού μυθιστορήματος με τίτλο Πάρσα.

Επιλέγει να ασχολείται με πολλά είδη λογοτεχνίας, χωρίς να αποκτά συγγραφική μανιέρα μόνο στα  είδη που εκδίδει και τα χαρακτηρίζει η αποδοχή των αναγνωστών.  Θέλει τον εαυτό της ελεύθερο να εκφράζεται μέσα από περισσότερα του ενός  είδη λογοτεχνίας, όπως ο ηθοποιός στα διαφορετικά έργα που καλείται να αποδώσει επί σκηνής. 

Προτιμά να είναι απομονωμένη στους χώρους δημιουργίας που έχει δημιουργήσει για την ζωή της, με τους λίγους ανθρώπους που έχει επιλέξει να την στηρίζουν σε αυτό το ταξίδι της ζωής της.  Αυτό δεν σημαίνει πως δεν χορεύει σαν παιδί ή δεν παρωδεί με αυτοσαρκασμό την πραγματικότητα. Όπως λέει η ίδια, αποφεύγει να κάνει μνημείο την ζωή της.  Εν κατακλείδι, ζει απλά και δωρικά όλα αυτά που δεν έχουν σχέση με την πλαστή εικόνα της επιπόλαιας φήμης που κυνηγούν πολλοί άνθρωποι κατά τον σύγχρονο συρμό. 

Τα βιβλία που έχει γράψει είναι πολλά. Ξεπερνούν τα τριάντα τον αριθμό και έχει έρθει πλέον ο χρόνος να κυκλοφορήσουν επιλεκτικά, ιεραρχώντας την ροή της ετερόκλητης θεματολογίας τους προς τους αναγνώστες. Αυτά τα λίγα που μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί είναι:

  1. Οι γεύσεις της Νέμεσης   (Πληροφορίες για το βιβλίο) 
  2. Έμπονυ Βάργκας Νυχτερινοί ψίθυροι (Πληροφορίες για το βιβλίο) 
  3. Σκοτεινό Κάλεσμα (Πληροφορίες για το βιβλίο) 
  4. Πάρσα  (Πληροφορίες για το βιβλίο)     

Αυτό τον καιρό πρόκειται να κυκλοφορήσουν άλλα δύο βιβλία της :      

  1. Το “Αιώνια μαζί σου”, που μας φέρνει τις δοξασίες και τις παραδόσεις της Σκοτίας μαζί με μια μεταφυσική ιστορία που θα μας κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία σελίδα.
  2. Το “Χίλιες και “Μία Γάτες”, είναι μια τρυφερή ανθρώπινη ιστορία που θα μας ταξιδέψει στην σύγχρονη Ν. Υόρκη.  Μαζί με την μικρή Λίλι, θα ταυτιστούμε με την πορεία του στοιχήματος που έβαλε με τον Θεό, με στόχο να κερδίσει την ζωή της.    

Απαντώντας σε ερωτήσεις

Συνέντευξη στην σελίδα της Κλειώ Τσαλαπάτη, στον ακόλουθο σύνδεσμο

Η κοινωνική δικτύωση  της ίδιας 

  1. Διαθέτει σελίδα στο FB  https://www.facebook.com/constance.lapsati 
  2. Ιστοχώρο                           http://konstantinalapsati.blogspot.com/ 



C:\Users\User\Desktop\98058473_584843528816496_6166343370739286016_n.jpg

Γνωριμία με τον συγγραφέα Κώστα Ζωγραφόπουλο

Αθιβολή Σκοπός Ζωής

οψη αθιβολή

οπισθόφυλλο Αθιβολή

 

Ζει στον Πειραιά  από το 1957, χρονιά  που γεννήθηκε. Είναι πατέρας τριών παιδιών. Υποστηρίζει πως μόνο το έργο διαμορφώνει την εικόνα των δημιουργών και τους ορίζει πόσο θα ζήσει η φήμη μας στο χρόνο. Οι παράτες και τα μεγάλα λόγια που συνήθως αποδίδουν οι σύγχρονοί μας, υποστηρίζει, δεν έχουν καμία αξία. Γράφει και μελετά μια ζωή  αθέατα. Κρίνει πως όλες οι σπουδές  του, έγιναν για να υπηρετήσουν το μοναδικό του ερώτημα που δεν είναι άλλο από την κατανόηση της ψευδαίσθησης της ζωής. Δεν έχει πάρει ακόμα πτυχίο πιστοποίησης αυτού του ερωτήματος και νιώθει λύπη όταν διαπιστώνει σ’ όσους συναναστρέφεται την οίηση για την κατοχή της γνώσης του Κόσμου.  Τέλος θεωρεί  τον εαυτό του τυχερό που ασχολείται με το θέατρο και τον υπέροχο κόσμο του.  

Συγγράφοντας την Αθιβολή 

Συγγραφή ιστορικού μυθιστορήματος με τίτλο «Αθιβολή» είχε την τιμή να συναντήσει την γνώμη του αείμνηστου Σαράντου Καργάκου. Η άποψή του για το βιβλίο  Επισυνάπτεται ακόμη μία από τις παρουσιάσεις του βιβλίου, που έγινε στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ στην εκπομπή της  Βίκυ Τσιανίκα. 

Ενδεικτικά επί θεατρικής σκηνής ως υποκριτής

  1. Σκηνοθεσία Αθανασίας Καλογιάννη στο θέατρο Χυτήριο
    στο έργο «Με οικογένεια» του Έκτωρα Μαλό, έπαιξε τον Βυλφράν.  
    Το Τρέιλερ της παράστασης
  2. Στο θέατρο Αλφα Ιδέα σε σκηνοθεσία Κωτσαδάμ
    Κωνσταντίνου στο έργο «Ο άνθρωπος δεν είναι κακός»
    Αναμνηστική φωτογραφία θιάσου
  3. Στο θέατρο Θυμέλη σε σκηνοθεσία της Έλλης Βοζικιάδου
    τον Κατά φαντασίαν ασθενή του Μολιέρου  (Φωτογραφία)
  4. Στο θέατρο Θυμέλη σε σκηνοθεσία της Έλλης Βοζικιάδου
    τον Μενέλαο στο έργο Ελένη του Ευριπίδη. (Φωτογραφία)
  5. Στο αρχαίο θέατρο Γυθείου σε σκηνοθεσία Ανδρέα Ζάκα
    ερμήνευσε τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή. 
    Ηχητικό απόσπασμα
  6. Στο Παλιό πανεπιστήμιο σε σκηνοθεσία Μαίης  Σεβαστοπούλου τον Αίγισθο στο έργο Ηλέκτρα του Σοφοκλή. (Ερασιτεχνική λήψη αποσπάσματος από το έργο)
  7. Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, αφιέρωμα στο έτος Καβάφη, απαγγελία ποιημάτων σε παράσταση με την μεσόφωνο σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβας.
    Ηχητικό απόσπασμα  

Ενδεικτικά επί της γραφής  θεάτρου

  1. Μετέφρασε τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου (Παραπομπή σε ανάρτηση)
  2. Έγραψε το θεατρικό έργο «Οι ζωές των άλλων» που παίχτηκε  από  την Θεατρική ομάδα των ταχυδρόμων (απόσπασμα)  
  3. Έγραψε το θεατρικό έργο «Ακου ανθρωπάκο» που αυτό το  διάστημα  διερευνάται το ανέβασμά του.

Ενδεικτικά επί της σκηνοθεσίας 

  1. Ο καλός άνθρωπος του Σεν Τσουάν του Μπρεχτ
    Απόσπασμα τέλους, από σειρά βίντεο της παράστασης
  2. Οι ζωές των άλλων, έργο του ιδίου
    Απόσπασμα
  3. Αγγέλα του Σεβαστίκογλου
    Απόσπασμα τέλους παράστασης
  4. Μήδεια του Μποστ . Παρακολουθείστε ολόκληρο το έργο και σκηνές από προετοιμασία καθώς και απόψεις των φίλων θεατών εδώ.

Ενδεικτικά επί της παρουσίας στον  κινηματογράφο

  1. Ταινία Ύδωρ
    ταινία της Κλεοπάτρας Εμμανουήλ 
  2. Το δείπνο του βοσκού  Ταινία του Γιάννη Στραβόλαιμου   

Ενδεικτικά απαντώντας σε ερωτήσεις 

Συνέντευξη στην σελίδα Politismos και την Πολυξένη Γκιούρη στον ακόλουθο σύνδεσμο

Η κοινωνική δικτύωση  του ίδιου 

  1. Διαθέτει σελίδα στο χώρο κοινωνικής δικτύωσης του FB https://www.facebook.com/kostas.zografopoulos.5
  2. Ιστοχώρο https://kostaszografopoulos.blogspot.com/  

S1200012

 

Αφιέρωμα στο Τρίτο Πρόγραμμα για το βιβλίο Αθιβολή

Βίντεο γνωριμίας με την συγγραφέα Κωνσταντίνα Λαψάτη

 

Διαβάστηκε 1159 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 21:21
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.