Σάββατο, 16η Ιανουαρίου 2021  11:51 πμ

 

SITE DESCRIPTION

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 22:42

Συνδυασμός ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ: "Εν μέσω πανδημίας συνοικισμοί του Δήμου Θέρμου χωρίς τηλεοπτικό σήμα"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΗΜΑ

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που εδώ κι οχτώ μήνες αναμενόταν, βρίσκει πολλούς συνοικισμούς μας χωρίς τηλεοπτικό σήμα. Το πρόβλημα προέκυψε πριν χρόνια κατά τη μετάβαση από αναλογικό σήμα σε ψηφιακό.

Ο Δήμος Θέρμου το 2018 είχε τη δυνατότητα που δεν εκμεταλλεύτηκε πλήρως κατά την πρόσκληση που έκανε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, με θέμα «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός κάλυψης της ελληνικής επικράτειας στους Ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας». Ο Δήμος λοιπόν μπορούσε κι έπρεπε να δράσει.

Ο Δήμος Αγρινίου που συμμετείχε στο έργο της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης,  ενεργοποίησε διαδικασίες ενημέρωσης των δημοτών του απ΄ την αρχή του 2019 και παρέχει πλέον  ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες τηλεοπτικής κάλυψης σε "τυφλούς" οικισμούς του.

Οι κινήσεις του Δήμου Θέρμου για την επίλυση του προβλήματος αυτού και στους οικισμούς του, χαρακτηρίζονται  νωθρές κι αναποτελεσματικές.

Σε ερώτηση Δημοτικού Συμβούλου του συνδυασμού μας, στην τελευταία ζωντανή συνεδρίαση ο αντιδήμαρχος που απάντησε μίλησε για συνάντηση που θα γίνει.Οι επαφές και οι συζητήσεις με τον εκπρόσωπο της Digea, παρουσία εκπροσώπων των συνδυασμών, οδήγησαν σε μία φόρμουλα ενεργειών που έπρεπε να γίνουν. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα ούτε ενημέρωση έχουμε ούτε κι αποτελέσματα.

Σε μιά τόσο δύσκολη περίοδο, στην  αρχή του Χειμώνα και με την πανδημία σε κορύφωση, σε μιά περίοδο που δοκιμάζονται πρωτόγνωρα οι αντοχές των δημοτών μας, με απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε την ανάγκη της πληροφόρησης, δυστυχώς αρκετοί οικισμοί μας παραμένουν ακόμα σήμερα "τυφλοί". Κι αυτό δεν είναι απλά μία δυσμενής διαπίστωση, είναι κάτι που επιδρά κέραια στην πνευματική αλλά και στην ψυχική υγεία των δημοτών μας.

Το πρόβλημα είχε επισημανθεί απ΄ τον συνδυασμό μας από το 2018 και προτείναμε λύση μέσα στα νόμιμα πλαίσια που έχει θέσει η πολιτεία, γιατί έτσι λειτουργούμε εμείς.

Ευελπιστούμε κι αναμένουμε.

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ

Διαβάστηκε 186 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα