Δευτέρα, 25η Ιανουαρίου 2021  2:16 μμ

 

SITE DESCRIPTION

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 19:39

Γεωγραφικές Ενδείξεις: νέα βάση δεδομένων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Επιτροπή εγκαινίασε το GIview, μια νέα βάση δεδομένων για την αναζήτηση όλων των γεωγραφικών ενδείξεων που προστατεύονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το GIview παρέχει ένα ενιαίο σημείο πρόσβασης στα δεδομένα των καταχωρισμένων στην ΕΕ γεωγραφικών ενδείξεων και αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για καταναλωτές, παραγωγούς και επαγγελματίες του τομέα της διανοητικής ιδιοκτησίας.

Περιέχει επίσης λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις γεωγραφικές ενδείξεις τρίτων χωρών που προστατεύονται σε επίπεδο ΕΕ βάσει διμερών και πολυμερών συμφωνιών, καθώς και τις γεωγραφικές ενδείξεις της ΕΕ που προστατεύονται σε τρίτες χώρες.

Η βάση δεδομένων, η οποία παρουσιάστηκε επίσημα στο διαδικτυακό συνέδριο «Ενίσχυση των γεωγραφικών ενδείξεων», επικαιροποιείται συνεχώς με επίσημα καταχωρισμένα δεδομένα από την Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης), ενώ την ανάπτυξη και συντήρησή της έχει αναλάβει το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO).

Οι γεωγραφικές ενδείξεις προσφέρουν στην ΕΕ ένα καίριο οικονομικό πλεονέκτημα και εντάσσονται στο πανευρωπαϊκό σύστημα δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας.

Ο Επίτροπος Γεωργίας κ. Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι, δήλωσε σχετικά: «Είμαι περήφανος που ξεκινάει τη λειτουργία της η πύλη GIview, την οποία έχει αναπτύξει το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ. Η πλατφόρμα αυτή αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την περαιτέρω προβολή των διάσημων ευρωπαϊκών γεωγραφικών ενδείξεων, καθώς και των γεωγραφικών ενδείξεων που προστατεύονται βάσει διεθνών συμβάσεων που έχουμε συνάψει. Κάθε γεωγραφική ένδειξη που έχει καταχωριστεί στην ΕΕ έχει από πίσω της μια ιστορία, η οποία αντανακλά την ποικιλία και τον πλούτο των προϊόντων που μας χαρίζει η ήπειρός μας. Οι υπηρεσίες μου κι εγώ θα συνεχίσουμε να διερευνούμε τρόπους ενίσχυσης των γεωγραφικών ενδείξεων, οι οποίες έχουν αποδείξει την προστιθέμενη αξία τους τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές».

Διαβάστηκε 231 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα