Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  3:48 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 20:14

Παρέμβαση για τους παραγωγούς πεπονιού που επλήγησαν από την πανδημία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την αποζημίωση και των παραγωγών πεπονιού που δεν μπόρεσαν να διοχετεύσουν την παραγωγή τους στην αγορά λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού ζήτησε συμπληρωματικά με παρέμβασή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αιτείται την αποζημίωση και για την καλλιέργεια πεπονιού που συνδέονται άρρηκτα με τη βιωσιμότητα της τοπικής αγροτικής οικονομίας αλλά και την επιβίωση της αγοράς η οποία βασίζεται στα αγροτικά εισοδήματα.

Εξάλλου όπως ενημερώθηκε ο αντιπεριφερειάρχης προωθείται επέκταση των έκτακτων ενισχύσεων μέσω των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης με αποζημιώσεις και αναδιάρθρωση που αφορά αμπελουργούς, στοχευμένη στήριξη προβατοτρόφων ενόψει εορτών, παρέμβαση για τις ακριβές ζωοτροφές, μέτρα αγοράς σε χοιροτροφία, πτηνοτροφία και γαλακτοπαραγωγή και αύξηση του ορίου κρατικών ενισχύσεων για τους αγρότες.

Τα παραπάνω ήταν ορισμένα από τα μέτρα που τέθηκαν μεταξύ άλλων στο τραπέζι των συζητήσεων του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας στις 16 Νοεμβρίου, με σκοπό τη στήριξη του αγροτικού τομέα εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Διαβάστηκε 581 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία