Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  11:06 μμ
 
wm small
Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 18:56

Oι ελαιοπαραγωγοί έχουν και πρόταση, ακούει κανείς;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η πρόταση των παραγωγών ελιάς Καλαμών που κινδυνεύουν να χάσουν την αποζημίωση που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω τυπικών προβλημάτων στις δηλώσεις του ΟΣΔΕ είναι πολύ συγκεκριμένη. Θεωρούν μάλιστα οι παραγωγοί πως μόνο με πολιτική απόφαση γίνεται διόρθωση για τον κωδικό της ελιάς Καλαμών, ενώ αν γινόταν προσεκτικοί χειρισμοί μέσω διαβούλευσης με γνώστες τέτοιων θεμάτων πριν από την κατάθεση της πρότασης στην Ε.Ε., δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως θέμα.

Συγκεκριμένα προτείνουν :

1.Να ανοίξει ο ΟΠΕΚΕΠΕ το σύστημα τις επόμενες ημέρες για «διόρθωση προφανών λαθών» διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο. Αυτό το γνωρίζουν όλοι οι υπάλληλοι οι οποίοι κάνουν την συμπλήρωση των στοιχείων των παραγωγών στις δηλώσεις ΟΣΔΕ των κατά τόπους γραφείων

2.Θα ακολουθήσει η ανακοίνωση από ΥΑΑ να προσέλθουν οι παραγωγοί στα γραφεία που έκαναν τις ΟΣΔΕ και επιτόπου γίνεται αίτηση για διόρθωση του κωδικού και μπαίνει ο κωδικός της ελιάς Καλαμών.Αυτό μπορεί να γίνει και τηλεφωνικά.

3.Αν είναι πχ 100.000 στρεμμάτα σε εκκρεμότητα επί 70 ευρώ το στρέμμα χρειάζονται 7.000.000!!!!

Είναι θέμα Πρωθυπουργού η απόφαση και όπως εξελίχθηκε σε lockdown και ανακοίνωσε 3,2 δισ από το μαξιλαράκι, ας προσθέσει άλλα εφτά εκατομμύρια.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 700 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.