Κυριακή, 19η Μαίου 2024  2:16 πμ
 
wm small
Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016 21:14

Μουνιός και ξερός!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Φονικό ένστικτο» από τον αργεντινό που ξέρανε με δύο γκολ τον Λεβαδειακό!

Το ματς με τον Λεβαδειακό ήταν αναμφίβολα ένας αγώνας με αρκετές ιδιαιτερότητες. Όσο κι αν καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε το βαθμολογικό άγχος της παραμονής, η… γνωστή και μη εξαιρετέα προϊστορία των αναμετρήσεων με τους Βοιωτούς έδινε στους αγρινιώτες ένα έξτρα κίνητρο να επανέλθουν στις νίκες, χαρίζοντας έτσι διπλή χαρά στον κόσμο τους που πέραν της βαθμολογικής αναρρίχησης, θα έδιναν και μια απάντηση σε ένα αντίπαλο που παίζει μπάλα εντός και… εκτός γηπέδων. Μια νίκη που ο κόσμος επιζητούσε απόψε όσο τίποτε άλλο.

Τελικά όλα πήγαν κομπλέ. Ο –σημερινός- διαιτητής ήταν σωστός (από αυτόν ξεκίνησε άλλωστε τις δηλώσεις του και ο Γ. Μαντζουράκης στη συν. Τύπου), ο Παναιτωλικός καλός και το τελικό 2-0 απέδωσε πραγματική δικαιοσύνη για τα όσα συνέβησαν απόψε στο γήπεδο του Αγρινίου.

Τα ηνία του αγώνα πήρε από νωρίς η ομάδα του Μαντζουράκη που θέλησε να κλείσει στα καρέ του τον Λεβαδειακό με τους πολύ ορεξάτους απόψε Κάπελ και Ουάρντα να προσπαθούν με πλαγιοκοπήσεις να δημιουργήσουν τα κατάλληλα ρήγματα. Στήριγμά τους ο εξαιρετικός και απόψε Πάουλο με τον Λεβαδειακό από τη μεριά του να προσπαθεί με αμυντικό και περισσότερο παθητικό παιχνίδι να διαφυλάξει ανέπαφη την εστία του.

Τη μεγαλύτερη στιγμή την είχε ο Κάπελ (21’) χάνοντας ανεπανάληπτο τετ – α- τετ, δυο σουτ του Πάουλο δεν βρήκαν στόχο, το ίδιο και μια κεφαλιά του Ουάρντα και ο Κυριακίδης τη μια φορά που χρειάστηκε έδειξε καλά αντανακλαστικά στο σουτ του Ατζαγούν, σε ένα πρώτο μέρος που ήταν μονόλογος του Παναιτωλικού (με πάρα πολλά κόρνερ), το γκολ όμως δεν ερχόταν και το στείρο μηδέν – μηδέν συνόδευε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γ. Μαντζουράκης έκανε την κίνηση – ματ. Τουλάχιστον αυτό αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος. Περνώντας στον αγώνα τον Φαμπιάν Μουνιός στη θέση του Αλεξίεβιτς, αυτόματα έκανε την ομάδα του ακόμη πιο επιθετική και ο αργεντινός έμελε να είναι τελικά ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.

Το πρώτο γκολ επιτεύχθη στην πρώτη πολύ καλή στιγμή του Παναιτωλικού στο δεύτερο μέρος (62’) με τον Παπάζογλου να βγάζει τρομερή ασίστ στον σκόρερ και ο νεοεισελθών χωρίς το παραμικρό… τρακ του πρωτάρη (πρώτο του ματς μπροστά στον κόσμο του Παναιτωλικού) με υποδειγματικό πλασέ ξέρανε για πρώτη φορά τον Βερέμκο στέλνοντας τη μπάλα εκεί που ο Βοιωτός πορτιέρο δεν μπορούσε να κάνει τίποτα! Το ένα – μηδέν ήταν γεγονός και τα πανηγύρια από όλους έξαλλα!

Η αλλαγή τακτικής που ήταν πλέον αναγκασμένος ο Μάντζιος να ακολουθήσει και η προσπάθεια για ισοφάριση από πλευράς Λεβαδειακού βρήκε τον Παναιτωλικό απολύτως προετοιμασμένο που με κοντρολαρισμένο παιχνίδι κατάφερε να κρατά μακριά από την εστία του Κυριακίδη τους φιλοξενούμενους οι οποίοι πλην δυο περιπτώσεων (σέντρα Μάντζιου διώξιμο Μύγα προ της γραμμής και σουτ Μαχαίρα πάνω από τα δοκάρια) δεν απείλησαν με τον Παναιτωλικό να ψάχνει στην κόντρα το δεύτερο γκολ που θα σφράγιζε τη νίκη.

Η είσοδος του Φερέιρα έδωσε ακόμη περισσότερη φρεσκάδα αλλά και ποιότητα στον Παναιτωλικό, ο δεύτερος νεοεισελθών αργεντινός είχε ένα πολύ καλό σουτ (77’) που μπλόκαρε ο Βερέμκο, ο Μουνιός όμως έμελε να είναι απόψε ο απόλυτος πρωταγωνιστής μιας και στις καθυστερήσεις ήταν εκεί που έπρεπε (μετά από τρομερή κούρσα του Κάπελ) σκοράροντας και το δεύτερο γκολ του Παναιτωλικού, ξεραίνοντας οριστικά τον Λεβαδειακό που δεν έκανε ούτε… σέντρα!

Το τελικό 2-0 πανηγυρίστηκε έξαλα, οι παίκτες αποθεώθηκαν από τον κόσμο, ο Γ. Μανζουράκης περιχαρής ανταπέδιδε το χειροκρότημα και ο Μουνιός έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι ως ο απόλυτος… serial killer της σημερινής αναμέτρησης!

Ατομικά ο Κυριακίδης δεν πιέστηκε ιδιαίτερα και όταν χρειάστηκε ήταν παρών. Ο Μάκος έκανε εξαιρετικό παιχνίδι με ελάχιστα λάθη, μαχητικός και ο Κούσας, ενώ πολύ βοήθησαν τόσο ο Μύγας όσο και ο Κέβιν στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας χωρίς να εκτεθούν στο χώρο ευθύνης τους στην άμυνα.

Εκ των κορυφαίων ο Παπάζογλου, απόψε φάνηκε πόσο σημαντική ήταν η απουσία του στη Ν. Σμύρνη σε ένα ρόλο για εκείνον (μπροστά από τα δύο στόπερ) που τον έχει αφομοιώσει  στο ακέραιο ενώ απόψε έβγαλε την ασίστ του αγώνα στο πρώτο γκολ του Μουνιός. Πολύ καλό παιχνίδι και από τονΠάουλο (που στα τελαυταία ματς δείχνει να είναι μια σταθερή αξία), καλύπτοντας πολλούς χώρους και βοηθώντας ανασταλτικά και δημιουργικά.

Τρομερό παιχνίδι από τον Κάπελ που έδειξε απόψε να έχει αστείρευτες δυνάμεις κάνοντας πάμπολες κούρσες σε όλο το μήκος του γηπέδου, με πολλές βοήθειες αμυντικά και μεγάλη συνεισφορά στο επιθετικό κομμάτι με χάι – λάιτ την απίστευτη κούρσα του στις καθυστερήσεις στο δεύτερο γκολ της ομάδας.

Πάρα πολύ καλό παιχνίδι απόψε και από τον Ουάρντα, έβγαλε τέχνη αλλά και πάθος στο τερέν, έτρεξε πολύ, βοήθησε αμυντικά στα στημένα κερδίζοντας κεφαλιές και κέρδισε αρκετά φάουλ. Παίκτης – εργάτης ο Αλεξίεβιτς, έτρεξε πολύ στο πρώτο μέρος, η αλλαγή συστήματος από τον Μαντζουράκη τον ανάγκασε να αποχωρήσει ως αλλαγή στην ανάπαυλα δίνοντας τη θέση του στον Μουνιός.

Πολύ δουλειά και σήμερα από τον Μαρκόβσκι, κέρδισε μονομαχίες, μόχθησε ξανά όπως συνηθίζει σε κάθε παιχνίδι, του λείπει όμως το γκολ στα τελευταία παιχνίδια κάτι που ίσως τον έχει επηρεάσει.

«Φονικό ένστικτο» έδειξε ότι διαθέτει ο Μουνιός που στην  πρώτη του συμμετοχή στο γήπεδο του Παναιτωλικού έκανε το… δύο στα δύο (δύο τελικές δύο γκολ) και αν συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο θα ματώσει πολλές φορές τα αντίπαλα δίχτυα…

Παίκτης με τρομερή ποιότητα ο Φερέιρα, φάνηκε πολύ όσο αγωνίστηκε, βλέπει γήπεδο, μεταβιβάζει σωστά κι αν φτάσει στο εκατό τοις εκατό της ετοιμότητάς του… θα χορεύει! Για τη διαχείριση του αποτελέσματος μπήκε στο τέλος και ο Κουτρομάνος.

Πενηνταρίσια η διαιτησία του κ. Λαμπρόπουλου, δεν έδωσε κανένα δικαίωμα για αμφισβητήσεις.

Συνθέσεις:

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Παπάζογλου, Κέβιν, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Κάπελ, Αλεξίεβιτς (46’ Μουνιός), Ουάρντα (90′ Κουτρομάνος), Μαρκόφσκι (72’ Φερέιρα)

Λεβαδειακός: Βερέμκο, Τριποτσέρης, Γιάχιτς, Μεντί, Μουλόπουλος, Μαχαίρας, Μερεμπασβίλι (74’ Μίνγκας), Μαχαμάτ (82′ Ντομοβτσίσκι), Μάντζιος, Ατζαγκούν, Μπεν.

                                                                                                                        Π.Κ.

12697079_982543295162262_8714549488429108628_o

12697079_982543295162262_8714549488429108628_o

12

sup-panai-levadiakos30sup-panai-levadiakos10sup-panai-levadiakos21sup-panai-levadiakos28sup-panai-levadiakos27sup-panai-levadiakos31sup-panai-levadiakos26sup-panai-levadiakos29sup-panai-levadiakos16sup-panai-levadiakos19sup-panai-levadiakos32sup-panai-levadiakos15sup-panai-levadiakos24sup-panai-levadiakos17sup-panai-levadiakos33sup-panai-levadiakos14sup-panai-levadiakos20sup-panai-levadiakos22sup-panai-levadiakos18sup-panai-levadiakos25

345

IMG_9805IMG_9804IMG_9818IMG_9808IMG_9853

IMG_9790

 πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2274 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016 21:26
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.