Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  4:03 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 13:52

Βόνιτσα: Σταματά η λειτουργία της Τράπεζας Πειραιώς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Προ ημερών έφθασε στα αυτιά μου η πληροφορία ότι σταματά η λειτουργία της τράπεζας Πειραιώς στη Βόνιτσα. Για να είμαι ειλικρινής δεν το πίστευα. Σήμερα δεν άντεξα και πήγα μέσα στο υποκατάστημα  και ρώτησα και πραγματικά έτσι είναι. 29 Νοεμβρίου τα μαζεύουμε τα χαρτιά μας και πάμε στην «ΑΓΡΟΤΙΚΗ» ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

Τώρα τι να πει κανείς. Καλά αυτοί μετά πολλά μεταπτυχιακά και τα μάστερ και τα διδακτοράτα  στα «χαραβαρντ» και στα «λοντον σκουλ» εκεί  μετά πολλά οικονομικό  που διδάχθηκαν  δεν  τους δίδαξαν  ότι εκτός από τα κέρδη   η μεγαλύτερη αξία είναι ο σεβασμός τουλάχιστον στην τρίτη ηλικία.
Είναι γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό, διάστημα η  τράπεζα σχεδιάζει το πως θα λειτουργήσει μελλοντικά, και γι’ αυτό προγραμματίζει το κλείσιμο 50 υποκαταστημάτων και  εθελούσια  αποχώρηση σχεδόν 1000 υπαλλήλων
Οι λόγοι που κλείνουν τα υποκαταστήματα είναι γνωστοί και προφανείς. Οι τράπεζες,  αποτελούν ιδιωτικές επιχειρήσεις, εξετάζουν τις κινήσεις τους, λειτουργώντας αποκλειστικά και μόνο με λογικές κερδοφορίας.

Ένα από αυτά είναι κι αυτό στη Βόνιτσα πρόκειται για ένα υποκατάστημα της πρώην Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος που λειτουργούσε στο σημείο   στην παραλία για πολλές δεκαετίες, εξυπηρετώντας τον κυρίαρχο σκοπό τής τότε Αγροτικής Τράπεζας, δηλαδή τους αγρότες, την αγροτική παράγωγη και την αγροτική οικονομία τής περιοχής  αρχίζοντας  από Δήμο Αλυζίας Κεκροπίας και τώρα πρόσφατα  με τον Καλλικράτη και Μεδεώνος σε ένα υπέροχο ιδιόκτητο κτήριο στο κέντρο τής πόλις που είχα την τύχη να υποδείξω στην τότε ΑΤΕ το συγκεκριμένο οικόπεδο ιδιοκτησίας Σπύρου Τζώρτζη, από κάποια άλλη επαγγελματική θέση που είχα το 1980.

Η μείωση των καταστημάτων επιβάλλεται –όπως υποστηρίζει η τράπεζα – από τον  μειούμενο κύκλο εργασιών, τον περιορισμό των κερδών, αλλά  πάνω απ όλα από την είσοδο νέων τεχνολογιών web banking η την χρίση κινητών τηλεφώνων που κάνουν τραπεζικές εργασίες  και έτσι το κλείσιμο των υποκαταστημάτων θα είναι διαρκές.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή του τραπεζικού οργανισμού την 29 Νοεμβρίου  2020 το υποκατάστημα κλείνει με αποτέλεσμα να δημιουργείται εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα στην εξυπηρέτηση όχι μόνο των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών, καθώς πλησίον της  Βόνιτσας υπάρχουν και δημιουργούνται συνεχώς   μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Θα υποχρεώνει τους ηλικιωμένους στην πλειοψηφία τους κατοίκους της περιοχής, να ταξιδέψουν αρκετά χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν, είτε στη Λευκάδα Πρέβεζα Αμφιλοχία κλπ  Κι όλα αυτά από ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, που όπως και τα υπόλοιπα, κεφαλαιοποιήθηκε και με τα  λεφτά  του   ελληνικού λαού
Σκεφθήκατε τι θα συμβεί πχ στα υποκαταστήματα της Λευκάδας; Η ουρά που θα φθάσει, και ας αφήσουμε τον κορωνοιό.
Καλά δεν βρήκατε άλλη χρονική περίοδο να κάνετε  αυτό το έγκλημα; Δεν σέβεστε τους ηλικιωμένους, {διότι  η κατάσταση αυτή πλέον έχει και υγειονομικές συνέπειες}, που δεν έχουν  γνώσεις των ηλεκτρονικών συναλλαγών κι εκτελούν καταθέσεις, αναλήψεις, πληρωμές φόρων  εισοδήματος, τελών κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, είσπραξη συντάξεων

Οι τράπεζες είναι εργαλεία εξυπηρέτησης της οικονομίας των εργαζομένων των επενδυτών, των συνταξιούχων και όχι μόνο μηχανισμοί κέρδους
Ο κορονοϊός αργά η γρήγορα θα φύγει και τότε η ελληνική οικονομία θα πρέπει να χει συμπαραστάτη το τραπεζικό σύστημα.

Πληροφορήθηκα ότι και ο Δήμαρχος έχει κινητοποιηθεί και θα εντείνει τις προσπάθειες του τις επόμενες μέρες. Δυστυχώς αγαπητοί φίλοι και συμπατριώτες οι αποφάσεις λαμβάνονται από πολύ ψηλά και πολλές φορές και από το εξωτερικό διότι μέτοχοι είναι και ξένοι.

Παρακαλώ όλους τους φορείς σε συνεργασία με το δήμο να διαμαρτυρηθούμε  να παραμείνει   ανοικτό το υποκατάστημα  έστω 2-3 φορές την εβδομάδα, η ζημία θα είναι μεγάλη για την Βόνιτσα

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ,
όχι μόνο με αυστηρά τραπεζικά κριτήρια αλλά και με κοινωνικά

 Γράφει ο ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ,
τ. Λυκειάρχης, Βόνιτσα

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 642 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.