Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:15 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 09:48

Έναρξη μαθημάτων παιδικής-εφηβικής χορωδίας στην Πάλαιρο το Σάββατο 31 Οκτωβρίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ-ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ,στο πλαίσιο της διεύρυνσης και εμπλουτισμού των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου  Ακτίου Βόνιτσας πραγματοποιεί την έναρξη της λειτουργίας  Παιδικής-Εφηβικής Χορωδίας και στην Πάλαιρο 

Έχοντας, έτσι ως κύριο μέλημα την ενίσχυση των θεσμών και την ανάπτυξη των δράσεων κοινωφελούς και κοινωνικού χαρακτήρα.

Με δεδομένο ότι η μουσική είναι αγωγός τόσο της πνευματικής,

όσο και της ηθικής καλλιέργειας των ατόμων και δη των παιδιών. 

Συμβάλλει στην διαμόρφωση του χαρακτήρα ,της κουλτούρας και της κριτικής σκέψης. Μέσω της ανάπτυξης της φωνητικής μουσικής τέχνης υποδηλώνεται η ενίσχυση της δημιουργικότητας των παιδιών από την τρυφερή ηλικία των 6-7 ετών ,μέσα από την σοβαρή εργασία που υπαγορεύει η αγάπη για τη μουσική. Όσον αφορά τον κοινωνικό τομέα ,παρατηρούμε ότι τα παιδιά που ανήκουν σε μια χορωδιακή ομάδα μαθαίνουν να κοινωνικοποιούνται και να συνεργάζονται κάτω υπό το πνεύμα της ομαδικότητας. 

Τα παιδιά, συνεπώς μαθαίνουν να τραγουδούν σωστά μέσα από τα μουσικά παιχνίδια, τις αναπνευστικές ασκήσεις, τα μαθήματα ορθοφωνίας, τις ασκήσεις ρυθμικής και μελωδικής αγωγής και να μυούνται στο χορωδιακό τραγούδι.

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ , όπως και η ΕΓΓΡΑΦΗ

Οι ακροάσεις για την Παιδική και εφηβική Χορωδία  θα γίνουν αύριο  Σάββατο 31 Οκτωβρίου από της  11:00 έως τις 13:00   στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  ¨Σπύρος Αχείμαστος¨στην  Πάλαιρο (παλαιό Δημοτικό σχολείο Παλαίρου).

Τα μαθήματα και οι πρόβες των χορωδιών θα πραγματοποιούνται  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  ¨Σπύρος Αχείμαστος¨στην  Πάλαιρο (παλαιό Δημοτικό σχολείο Παλαίρου ) ,υπό την καθοδήγηση του   καταξιωμένου μαέστρου και παιδαγωγού  κ. Αθανάσιο Μήτσουρα. 

Ανοίγει έτσι την αγκαλιά της σε παιδιά και εφήβους 6  έως 18 αλλά και σε ενήλικες  που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτή.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα ήθελαν να συμμετάσχουν, μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 6972773160 και 2643022232 ή το Σάββατο 31 Οκτωβρίου  να επισκεφθούν την  αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ¨Σπύρος Αχείμαστος¨ στην  Πάλαιρο για να δηλώσουν συμμετοχή.

Ελάτε να τραγουδήσουμε μαζί και να μοιραστούμε τη χαρά του χορωδιακού τραγουδιού!

 

Διαβάστηκε 620 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.