Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:54 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 23:51

O θρυλικός ραδιοφωνικός σταθμός Μεσολογγίου που μεγάλωσε πολλές γεννιές!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ποιος δεν θυμάται την πανύψηλη κεραία του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου, που για μερικές δεκαετίες δέσποζε με την παρουσία της κοντά στο κέντρο της πόλης και ήταν ορατή από αρκετά μακριά, αφού οι ερχόμενοι προς το Μεσολόγγι μπορούσαν να την διακρίνουν από το ύψος της Αρχαίας Καλυδώνας ή της Αρχαίας Πλευρώνας. Παράλληλα, αποτελούσε την αντικεραυνική ομπρέλα της πόλης και τις νυχτερινές ώρες τον “Φάρο” του Μεσολογγίου με τον φωτισμό της.

Ο Ρ. Σ. Μεσολογγίου υπήρξε από τους πρώτους “ελεύθερους” ραδιοσταθμούς της χώρας, με έναρξη λειτουργίας το 1961, αποτελώντας μία ζωντανή ραδιοφωνική πολιτιστική παράδοση για την Δυτική Ελλάδα. Λίγο πιο μετά, μάλλον το 1962, παραγγέλθηκε η πανίσχυρη κεραία ύψους 72 μέτρων, στους αδελφούς Κρητικού στην Αμαλιάδα και στήθηκε στη ρηχή λιμνοθάλασσα, δίπλα ακριβώς από το τότε κτίριο του Ρ. Σ., που υπάρχει ακόμη και σήμερα, αλλά διαμορφωμένο για άλλη χρήση.

Αργότερα η περιοχή αυτή μετατράπηκε σε σάλτσινο και τελικά μετά από 45 χρόνια περίπου λειτουργίας της κεραίας, τα μέλη του συλλόγου “Φίλοι του Ραδιοφώνου”, πήραν την απόφαση της κατεδάφισης της κεραίας, με την αιτιολογία της επικινδυνότητας για πιθανή κατάρρευση λόγω παλαιότητας. Πράγματι, η κατεδάφιση της κεραίας έγινε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007. Χάθηκε έτσι για πάντα ένα εντυπωσιακό σημείο αναφοράς για την πόλη και ένα σύμβολο μιας επιτυχημένης πολιτιστικής δραστηριότητας με πανελλήνια αναφορά.

keraia rs mesol

xiromeropress.gr

Διαβάστηκε 1081 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 00:01
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.