Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  12:56 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 18:10

Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν το Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τoυ Λίνου Υφαντή,

Είναι πολλές φορές που μας πιάνει η πεσιμιστική μας διάθεση και νομίζουμε ότι το Αγρίνιο είναι άγνωστο στους γείτονες μας.  Όπως όμως διαπιστώνεται από μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, το Αγρίνιο κάθε άλλο παρά άγνωστο είναι στους Τούρκους.

Αγαπημένος προορισμός για Vlog.

Ψάχνοντας τη διαδικτυακή σχέση της πόλης με τη γείτονα χώρα, διαπιστώνουμε ότι από τις ακόμα αθώες εποχές, ένας τούρκος Vlogger  ονόματι Ali Aldemir είχε ιδιαίτερη προτίμηση στο Αγρίνιο.  Κάθε τρεις και λίγο στα ταξίδια του στην Ελλάδα πάντα είχε εικόνα από το Αγρίνιο, την Τριχωνίδα ακόμα και από το πανηγύρι της Ποταμούλας! Επίσης εντύπωση του έκανε η επέτειος του ΟΧΙ και οι παρελάσεις στην πόλη μας. Η Αιτωλοακαρνανία ως σύνολο έχει σημαντικό μερίδιο στο ταξιδιωτικό κανάλι του σχετικά με τα ταξίδια του στην Ελλάδα.

Το κανάλι του εδώ : https://www.youtube.com/channel/UCImo_en6TTOjNEzspJlsrSQ

Οι πρόσφατες εποχές της έντασης

Η ένταση για ΑΟΖ και η διαμάχη με την Τουρκία δεν άφησε αδιάφορο τον Τουρκικό τύπο ο οποίος κάνει συχνά αφιερώματα στην Ελλάδα. Σε ένα από αυτά,  η γνωστή εφημερίδα Millyet καταγράφει το Αγρίνιο ανάμεσα στις “όμορφες” και  “επισκέψιμες” πόλεις της Ελλάδας.

Όταν τα δημοσιεύματα δεν είναι ουδέτερα αλλά εντάσσονται στη διαμάχη, οι Τούρκοι δεν ξεχνούν ούτε εκεί το Αγρίνιο. Σε αφιέρωμα που είχαν για τις διαμαρτυρίες και τις πένθιμες καμπάνες για τη μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί, ανάμεσα στις πόλεις που αντέδρασαν κατέγραφαν  το Αγρίνιο.  Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι στο Αγρίνιο χτυπούσαν πένθιμες οι καμπάνες στις εκκλησίες και ψέλνονταν ύμνοι όλο το βράδυ για την Αγιά Σοφιά (Haberler.com).

Bέβαια δεν ξεχνάνε και τη σφαγή των Τούρκων στο Βραχώρι στις 11 Ιουνίου του 1821. Είναι μια μόνιμη αναφορά σε επιστημονικές εργασίας Πανεπιστημίων της γείτονάς χώρας, προκειμένου να στηρίξουν το δικό τους ιστορικό αφήγημα.  Πρόσφατο δημοσίευμα εκδηλώσεις όπου αναφέρονταν ανάμεσα στα “εγκλήματα” των Ελλήνων και η σφαγή 500 τούρκων στο Βραχώρι. (superhaber.tv).

Συμπέρασμα: Οι Τούρκοι έστω και λίγο το ξέρουν το Αγρίνιο. Ας καταγραφεί και αυτό στις στιγμές έντασης και επιθετικότητας του γείτονα που ζούμε.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 994 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.