Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:48 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 18:30

Αντιπολίτευση με big-brotherίστικη ρητορική

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο… Big – Brother της πλατείας του Συντάγματος, ξέρετε πάνω από τον άγνωστο στρατιώτη, συζητήθηκε προχθές η πορεία της οικονομίας σε… επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Επιστρέφοντας στις πολιτικές ρίζες του, το χαμερπή λαϊκισμό και την περίοδο 2012-2014, ο  Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο  Μητσοτάκη ως «τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα» που έχει περάσει από το κοινοβούλιο, τονίζοντας ότι ο νυν πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί ανάπτυξη, όμως η χώρα καταγράφει πρωτόγνωρη ύφεση. «Υποσχεθήκατε ισχυρή ανάπτυξη και οδηγήσατε στην μεγαλύτερη υπανάπτυξη με 15,2% στο δεύτερο τρίμηνο του 2020…», είπε χαρακτηριστικά.

Εμείς δεν θα θυμηθούμε τα όσα… υπερήφανα συνέβησαν στην οικονομία το 2015 και το ποιος πραγματικά διεκδικεί με αξιώσεις το παραπάνω χαρακτηρισμό, θα σταθούμε όμως στη χθεσινή ανακοίνωση της Eurostat, που καταγράφει πτώση του ΑΕΠ κατά 14,7% σε επίπεδο ευρωζώνης  για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 (την επίμαχη περίοδο του lockdown λόγω του κορονοϊού) συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Ως τουριστική χώρα η Ελλάδα είναι λογικό να είναι έστω κατά μισή μονάδα πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Δύσκολο βέβαια αυτό να το καταλάβει, θα μου πείτε ο Αλέξης Τσίπρας. Σωστά. Από τη στιγμή που δεν έχει καταλάβει ότι όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες την περίοδο του lockdown παρουσίασαν την ίδια σχεδόν εικόνα καταγράφοντας ιστορικού επιπέδου πτώση. Το θέμα από ποια βάση εκκινεί η κάθε οικονομία, αλλά αυτό είναι μια άλλη πολύ μεγάλη συζήτηση.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι στην Ελλάδα έχουμε μια αντιπολίτευση που αδυνατεί να αντιληφθεί και τα αυτονόητα. Λίγο – πολύ ρίχνει το φταίξιμο για τον κορονοϊό και τις αναπόφευκτες οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στην κυβέρνηση. Μια τόσο αχαρακτήριστη αντιπολίτευση, που χρησιμοποιεί big-brotherίστικη ρητορική  δεν κάνει κακό μόνο στον εαυτό της κάνει κακό και στη χώρα. Γιατί όταν υπάρχει μια αντιπολίτευση που κανείς δεν την παίρνει στα σοβαρά και η κυβέρνηση δεν έχει το φόβο της, μοιραία αυτό συντείνει και σε μια χειρότερη κυβέρνηση.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 897 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.