Σάββατο, 18η Μαίου 2024  6:17 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 20:48

Στις 6 Φεβρουαρίου η λαική βραδιά της Ένωσης Γυναικών Παναιτωλίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με την πρωτοβουλία ομάδας πολιτών ξεκινά προσπάθεια κατασκευής Ανοιχτού θεάτρου

Πως αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο αίτημα η Δημοτική Αρχή

Την ανέγερση Ανοιχτού

Θεάτρου (στα πρότυπα αρχαίου αμφιθεάτρου) περίπου 2.500 θέσεων, κοντά στο Αγρίνιο, ανέλαβε ομάδα πολιτών, εκπρόσωποι της οποίας μάλιστα συναντήθηκαν χθες το πρωί με τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, για να τον ενημερώσουν για τις ενέργειές τους προς την υλοποίηση του εγχειρήματος, κάτι που βρήκε απολύτως σύμφωνο τον κ. Παπαναστασίου.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Σ», σκοπός των συγκεκριμένων συμπολιτών μας είναι μέσα από εθελοντική δουλειά και προσφορές να κατασκευαστεί το Ανοιχτό Θέατρο Αγρινίου, το οποίο πρωτίστως θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις ερασιτεχνικές ομάδες της πόλης που ασχολούνται με το θέατρο, την μουσική, τον χορό κλπ, αλλά και στον Δήμο και παράλληλα να δοθεί ένα «βήμα» για την ανύψωση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και την καλλιέργεια σχέσεων επικοινωνίας και αλληλεγγύης μεταξύ τους με βάση την τέχνη! 

«Η ανέγερση, στηρίζεται στην ιδιωτική συλλογική πρωτοβουλία και στην εθελοντική προσφορά των κατοίκων του Αγρινίου και φίλων του Ανοιχτού Θεάτρου, για να μείνει πολιτιστική κληρονομιά σε όλους τους Αγρινιώτες, αλλά και στις επόμενες γενιές» ανέφεραν στη «Σ» δύο από τα μέλη του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου που έχει συσταθεί, οι Λάζαρος Τσόλκας και Μιλτιάδης Σταματιάδης.

1 ΘΕΑΤΡΟ

(από αριστερά) Λάζαρος Τσόλκας – Μιλτιάδης  Σταματιάδης

Το καταστατικό του

Συλλόγου Ανοιχτού Θεάτρου και φίλων του εγχειρήματος βρίσκεται στο Πρωτοδικείο Αγρινίου και μόλις εγκριθεί θα προκηρυχθούν εκλογές, για να εκλεγεί το μόνιμο συμβούλιο που θα αναλάβει να διεκπεραιώσει τις στοχεύσεις του συλλόγου για την υλοποίηση κατασκευής του Ανοιχτού Θεάτρου στο Αγρίνιο.

Σκοπός του σωματείου,

σύμφωνα με τους κ. Τσόλκα και Σταματιάδη, είναι η «ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής του Αγρινίου, καθώς και η αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού των καλλιτεχνών, που σχετίζονται με όλες τις ειδικότητες του θεάτρου (ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς, σκηνογράφοι κ.α) καθώς και με την δημιουργία θεατρικού τμήματος! Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια κοιτίδα πολιτισμού η οποία θα λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια της θερινής σεζόν. Κάθε ομάδα πολιτών που παράγει και προωθεί τον πολιτισμό θα διαθέτει το χώρο της. Σκοπός, είναι να αναδείξουμε το πολιτιστικό προφίλ του Αγρινίου και να δηλώσουμε βροντερό «παρών» την στα πολιτιστικά δρώμενα της χωράς».   

Μέσα από την

προσπάθεια αυτή, αν όλα πάνε καλά, θα αναδειχθούν και θα υποστηριχτούν καλλιτεχνικές δραστηριότητες Αγρινιωτών που σχετίζονται με το σύνολο της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας, όπως διάφορες εικαστικές δραστηριότητες (ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία κλπ), παραστατικές τέχνες (θέατρο, χορός, μουσική κλπ), εφαρμοσμένες τέχνες (γραφιστική, product design, web design κλπ), η αρχιτεκτονική, η λογοτεχνία και ό,τι σχετίζεται με την αναπαραγωγή τους.

xondros1

Διαβάστηκε 1717 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.