Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:52 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 18:51

Α. Γεωργιάδης: «Σαν Παγκόσμιος Πόλεμος ο κορωνοϊός - Κανένα πρόβλημα με τα τρόφιμα»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνέντευξη εφ' όλης ύλης έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν είναι προς συμφέρον της Ελλάδας το να πληγεί από τον κορωνοϊό η Τουρκία, ενώ ταυτόχρονα υποστήριξε ότι ο ιός είναι σαν Παγκόσμιος Πόλεμος.

«Δεν νομίζω ότι έχει ξαναπεράσει η ανθρωπότητα από το 1940-45 παρόμοια πρόκληση», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείς για την επάρκεια της αγοράς σε αντισηπτικά και μάσκες, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «στα αντισηπτικά πάμε πάρα-πάρα πολύ καλά. Η παραγωγή έχει ξεπεράσει τα 750 χιλ. τεμάχια την ημέρα».« Οι μάσκες είναι κυρίως εισαγόμενες, υπάρχει μικρή εγχώρια παραγωγή. Έχουν γίνει κάποιες παραγγελίες και θα υπάρχει βελτίωση», συμπλήρωσε.

Για τις προμήθειες των τραπεζικών συναλλαγών, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως «αυξάνεται ο τζίρος μιας δραστηριότητας τόσο εκεί μπορούν οι επιχειρήσεις να κάνουν καλύτερη τιμή». «Πλέον οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, με τις όλες καταστάσεις που ζούμε, εξελίσσονται σε πολύ μεγάλο εργαλείο για τις τράπεζες», διευκρίνισε επιπρόσθετα. «Άρα ναι θα έπρεπε να συζητήσουμε εάν μπορούμε να πάμε σε ακόμα καλύτερες χρεώσεις δεδομένου ότι την πολύ καλύτερη κίνηση. Είναι κάτι που θα συζητήσουμε με τις τράπεζες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι η πανδημία του κορωνοϊού είναι ένας σύγχρονος παγκόσμιος πόλεμος, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την άποψη πως «είναι το αντίστοιχο ενός παγκοσμίου πολέμου».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η Ευρώπη θα αντέξει την κρίση, απάντησε ότι «η Ευρώπη θα αντέξει».

Για τους μετανάστες, ο υπουργός δήλωσε: «Πρέπει να καταλήξουμε ο Μητσοτάκης είναι, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακροδεξιός, φασίστας που κλείνει τα σύνορα και αρνείται το άσυλο ή είναι πολυπολιτισμικός, νεοταξίτης που θέλει να γεμίσει την Ελλάδα λαθρομετανάστες;»

«Κάποια στιγμή πρέπει να σοβαρευτούμε. Έχουμε έναν Ευρωπαίο πρωθυπουργό που κινείται πάνω στα πλαίσια των ευρωπαϊκών όρων. Εμείς είμαστε υποστηρικτές των κλειστών συνόρων με σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη», τόνισε.

Ερωτηθείς για την επάρκεια τροφίμων, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «τα τρόφιμα μέχρι στιγμής δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα». «Η εφοδιαστική αλυσίδα είναι απόλυτα ελεγμένη και με ρυθμό σωστό», υπογράμμισε.

Αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις ανέφερε ότι αυτό που τον ανησυχεί πιο πολύ είναι «το ποια θα είναι η εξέλιξη του κορωνοϊού στην Τουρκία και τι επίπτωση θα έχει αυτό στην οικονομία τους παρά οι προκλήσεις προς εμάς».

«Εμάς δεν μας συμφέρει η καταστροφή της Τουρκίας σε κανένα επίπεδο, ούτε θέλουμε να δεινοπαθήσει ο τουρκικός λαός ούτε να καταστραφεί η οικονομία τους», αν’εφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Η αστάθεια στην Τουρκία θα φέρει αστάθεια στην περιοχή όμως η ταχύτητα εξάπλωσης του κορωνοϊού δημιούργει συνθήκες πολύ μεγάλης υφέσεως της τουρκικής οικονομίας η οποία ήταν ήδη σε δύσκολη φάση», διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης.

pronews.gr

Διαβάστηκε 2203 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/