Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  12:13 πμ
Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 23:36

Σπουδαία τιμητική διάκριση για το εργαστήρι “Παναγία Ελεούσα”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Aνακοίνωση του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»  

Έχουμε την τιμή και τη χαρά να σας ενημερώσουμε ότι το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» για νέους με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες, νομού Αιτωλ/νίας, (Μεσολόγγι-Αγρίνιο) βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών, στις 22 Δεκεμβρίου 2015, με το βραβείο Αικατερίνης Π. Οικονόμου, για τη μεγάλη κοινωνική του προσφορά.
Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Δημήτριος Νανόπουλος στην Πρόεδρο του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» κα Διονυσία Σαμαντά, στη πανηγυρική τελετή στη μεγάλη αίθουσα της Ακαδημίας Αθηνών.
Το βραβείο αυτό είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών πολλών ανθρώπων. Πρωτίστως της εμπνεύστριας Ιδρύτριας κας Μαρίας Τσούτσου, του Διοικητικού Συμβουλίου, των εργαζομένων για τις ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρουν στα άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες (κινητικές, αισθητηρίων οργάνων, λόγου, ελαφρές ψυχικές διαταραχές, αυτισμό, σύνδρομο Down και άλλες) καθώς και στις οικογένειές τους. Επίσης στηρίχθηκε στις προσπάθειες και τη συμπαράσταση του Συλλόγου «Φίλων, Γονέων και Εθελοντών» καθώς και στη συμπαράσταση ευαισθητοποιημένων πολιτών της Αιτωλ/νίας και όλης της χώρας.
Η Πρόεδρος Διονυσία Σαμαντά, μετά την απονομή του βραβείου δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμότατα την Ακαδημία Αθηνών, για την ύψιστη αυτή τιμητική διάκριση.
Με ιδιαίτερη συγκίνηση τούτη την ώρα, θυμόμαστε αυτούς που λείπουν απ’ τη ζωή μας. Ο νους και η καρδιά μας στρέφονται στον αείμνηστο Γιώργο Τσούτσο, τον μονάκριβο γιο της Επιτίμου Προέδρου μας, κας Μαρίας Τσούτσου, που αποτέλεσε το θεμέλιο λίθο για να ιδρυθεί και να λειτουργήσει στο νομό Αιτωλ/νίας αυτό το πολύτιμο κοινωνικό έργο.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους και εθελοντές του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» σε Ελλάδα και εξωτερικό που τόσα χρόνια στήριξαν και στηρίζουν το έργο μας. αυτή η τιμητική διάκριση μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Δίνει μεγαλύτερη ώθηση και επιπρόσθετη αξία στο Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» να συνεχίσει να προσφέρει κοινωνικές ποιοτικές υπηρεσίες προς τους αδύναμους συνανθρώπους μας με την πληγωμένη νοημοσύνη, εντελώς δωρεάν».

Διαβάστηκε 1702 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News