Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:14 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 10:42

Με επιτυχία η εκδήλωση ενημέρωσης από το 1ο Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου και την Αστυνομία με θέμα «Οι εξαρτησιογόνες ουσίες και ο ρόλος του γονέα»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση έλαβε χώρα στο 1ο Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου την Τρίτη 11/2/2020. Εγινε σε συνεργασία με την Τοπική αστυνομία και αφορούσε ομιλία με θέμα « Οι εξαρτησιογόνες ουσίες και ο ρόλος του γονέα». Μαθητές και γονείς την παρακολούθησαν με προσοχή. Για την εκδήλωση αυτή έχουμε  τις παρακάτω δηλώσεις.

IMAGES 07

IMAGES 08

IMAGES 03

Η διευθύντρια του σχολείου κυρία Δέσποινα Γεωργιάδη δήλωσε: «Την Τρίτη 11/2/2020 οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Παπαστρατείου 1ου Γυμνασίου Αγρινίου προσήλθαν για να παραλάβουν την βαθμολογία του Α’ τετραμήνου της σχ. Χρονιάς 2019-20. Πριν από την παράδοση της βαθμολογίας η Δ/ντρια του σχολείου κ. Γεωργιάδη Δέσποια διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: « Οι εξαρτησιογόνες ουσίες και ο ρόλος του γονέα». Προσκλήθηκε εκπρόσωπος της Υποδιεύνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ο κ. Κώστας Νικόλαος, ο οποίος ανέπτυξε μέσω υπολογιστή το θέμα και ενημέρωσε με εξαιρετικήεπιτυχία τους γονείς.
Στην εκδήλωση παρέστη ο Συντονιστής εκπαίδευσης του Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας κ. Βετσόπουλος Απόστολος, οποίος μίλησε, απευθύνοντας συμβουλές προς τους γονείς.  Ο σχολείο θεώρησε απολύτως αναγκαία τη συγκεκριμένη ενημέρωση καθώς σε πολλά σχολεία της Ελλάδος παρατηρούνται παραβατικές συμπεριφορές εφήβων σχετικά με τη χρήση κάνναβης. Οι γονείς ενημερώθηκαν να παρακολουθούν τη συμπεριφορά των παιδιών τους και να καταλάβουν νωρίς τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών. Με μαθηματική ακρίβεια η χρήση αυτής της ουσίας οδηγεί σε πιο ισχυρές ουσίες εξάρτησης.»

IMAGES 02

Ο Συντονιστής εκπαίδευσης κος Βετσόπουλος Απόστολος μίλησε για "τον ρόλο των γονέων στην διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση των μαθητών-παιδιών τους" δηλώνοντας: "Οι σχέσεις γονέων και σχολείου οφείλουν να αναθερμανθούν και να γίνουν περισσότερο ουσιαστικές. Το τρίπτυχο μαθητές, δάσκαλοι και γονείς να γίνουν βάση της σχολικής κοινότητας.
Η υποστήριξη του σχολείου από τους γονείς εντούτοις δεν είναι καινούργια ιδέα. Ο Πλούταρχος (50-120 π.Χ.) απευθυνόμενος στους ενήλικες τούς καθιστά υπεύθυνους για τη διαπαιδαγώγηση των νέων και τους καλεί να εξετάσουν από κοινού τα προβλήματά τους.
Ο γονιός στην εποχή μας, είναι ανάγκη να μην παίζει το ρόλο τον απλού επισκέπτη / παρατηρητή στη σχολική ζωή, αλλά επιτέλους ας αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο εντός και εκτός σχολείου στο πλαίσιο των θεσμικών ορίων, που προβλέπονται. Ο ρόλος που διαδραματίζουν οι γονείς στο σχολείο είναι πολλαπλός και σύνθετος. Οι γονείς ως πρώτοι «φυσικοί» παιδαγωγοί των παιδιών τους θέτουν τις βάσεις της αγωγής και της διαπαιδαγώγησής τους, αλλά ακόμη και της γενικότερης μόρφωσής τους. Με άλλα λόγια οι γονείς αποτελούν το κέντρο αναφοράς της ολοκληρωμένης μόρφωσης των παιδιών τους. Η αμέριστη φροντίδα για το παιδί τους δεν περιορίζεται μόνο στο οικογενειακό περιβάλλον, αλλά επεκτείνεται και πέραν αυτού, εισχωρώντας στην ίδια τη ζωή του σχολείου. Οι `Έλληνες περισσότερο από άλλους λαούς, θεωρούν ιερό καθήκον τους, να βοηθούν συνεχώς τα παιδιά τούς ηθικά, κοινωνικά, οικονομικά και γενικότερα σε κάθε είδους ανάγκη που εμφανίζεται σε όλες τις διακυμάνσεις της ζωής τους.
Το έργο των γονιών, όσον αφορά στην υποστήριξη των παιδιών τους στον τομέα της εκπαίδευσης, για να είναι όσο το δυνατόν θετικότερο και αποτελεσματικότερο Θα πρέπει να στηρίζεται σε συνεχείς συζητήσεις με το παιδί τους γύρω από τα συμβάντα στο σχολείο, ανταλλαγή απόψεων με τους δασκάλους των παιδιών τους, αλλά και να δράττονται της ευκαιρίας να συγκρίνουν τα προβλήματα των παιδιών τους, συζητώντας τα με εκείνα. Για τους λόγους αυτούς, αλλά και για πολλούς άλλους, θα πρέπει στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να συμμετέχουν οι γονείς στις επίσημες και ανεπίσημες εκδηλώσεις των οργανώνονται κάθε φορά από το σχολείο.
Για τη λήψη αποφάσεων, όχι μόνο για πειθαρχικά θέματα, αλλά συγχρόνως για οικονομικά και γενικότερα για διαχειριστικά ζητήματα θα πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία, αλλά και μεγάλη κατανόηση μεταξύ γονέων, διεύθυνσης σχολείον και πολιτείας. Κατ' αυτόν τον τρόπο ο σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων συμβάλλει αποτελεσματικότερα στη σωστή λειτουργία του σχολείου, αλλά και στην ευκολότερη αποκατάσταση της ισορροπίας του, όταν αυτή μερικές φορές διαταράσσεται, και δικαίως, εφόσον πρόκειται για συνύπαρξη νέων ομάδων, που σφύζουν από ζωή και οι οποίες πρέπει να διακατέχονται μόνιμα από ενεργητικές ενέργειες και ανεξάντλητο δυναμισμό, που θα πρέπει συνεχώς να εκφράζονται σε έργο.

IMAGES 05

IMAGES 01

Ο Αστυνόμος Β' κος Νικόλαος Κώστας μας δήλωσε: "Για την Ελληνική Αστυνομία αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά , όταν η σχολική κοινότητα, προσκαλεί εκπροσώπους της να μιλήσουν στους γονείς, αλλά και στα παιδιά , για το ζήτημα τη χρήσης εξαρτηριογόνων ουσιών. Ο ρόλος της Αστυνομίας είναι διττός. Περιλαμβάνει την καταστολή αλλά και την πρόληψη. Ακριβώς λοιπόν, με στόχο την πρόληψη και την αποτροπή πραγματοποιήθηκε η σημερινή ημερίδα, έτσι ώστε να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς. Τέτοιες δράσεις όπως και άλλες με θέματα λ.χ. τον σχολικό εκφοβισμό, τα τροχαία ατυχήματα κ.τ.λ. συμβάλλουν θετικά και διαχρονικά και θα μας έχουν συμπαραστάτες. Σας ευχαριστούμε πολύ!!!"

IMAGES 04

IMAGES 06

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων η κα Γιάννα Μπιρμπίλη Καρφή δήλωσε: «Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή μας στα παιδιά μας. Οι εποχές που ζούμε είναι πολύ δύσκολες. Κίνδυνοι παντού. Γι’ αυτό εάν δούμε ότι κάτι άλλαξε στη συμπεριφορά των παιδιών μας πρέπει να ενεργήσουμε άμεσα. Ευχαριστώ πολύ.»

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

Διαβάστηκε 6457 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 23:40
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.