Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:34 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 16:58

Σαν σήμερα (6/2/1982) η κυβέρνηση Παπανδρέου αποφάσισε την κατάργηση της σχολικής ποδιάς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις 6 Φεβρουαρίου 1982, το Υπουργείο Παιδείας επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου, καταργεί τις ποδιές των μαθητών στα σχολεία ως ένδειξη εκδημοκρατισμού.

Οι περισσότεροι μαθητές υποδέχθηκαν με χαρά το τέλος της σχολικής ποδιάς. Οι υπέρμαχοι της απόφασης ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο μέτρο βοηθούσε στην ανάπτυξη της προσωπικότητας, ενώ οι πολέμιοι ανέφεραν ότι θα χανόταν η ταυτότητα των μαθητών καθώς η ποδιά εμπόδιζε στις διακρίσεις.

Βέβαια, η κατάργηση της ποδιάς δεν προκάλεσε αντιδράσεις και οι μαθητές αποχωρίστηκαν εύκολα τις σχολικές ποδιές.

Επί πολλές δεκαετίες οι μαθητές φορούσαν τις μπλε σχολικές στολές, τις οποίες προμηθεύονταν στην αρχή της σχολικής χρονιάς από βιοτεχνίες και μεγάλα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας. Οι ποδιές «Τseklenis» ήταν από τις πιο ακριβές, ενώ τα σχέδια και οι τιμές προσαρμόζονταν ανάλογα με το γούστο των μαθητών. Υπήρχαν ποδιές με κουκούλες, με θήκες για μολύβια ακόμη και με θέση για ομπρελίτσα. Οι ποδιές του Δημοτικού στοίχιζαν περίπου από 500 μέχρι 900 δραχμές ενώ οι ποδιές του Γυμνασίου έφταναν μέχρι τις 1.450 δραχμές.

Δείτε φωτογραφίες:

TheCaller.gr

Διαβάστηκε 2189 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 17:22
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.