Σάββατο, 5η Οκτωμβρίου 2024  12:22 μμ
Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015 19:58

«Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών»‘’ ζωντανεύει’’ στην πλατεία Μελίνα Μερκούρη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ … Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ
‘’ ζωντανεύει’’ στην πλατεία Μελίνα Μερκούρη

Το Θεατρικό Τμήμα του Δήμου Αγρινίου συμμετέχει στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ‘’Παραμύθι από ζάχαρη ‘’ και σας παρουσιάζει, την Τετάρτη 16/12 και ώρα 8.30μ.μ στην πλατεία Μελίνα Μερκούρη – σταθμός τρένου, δραματοποιημένο το παραμύθι του γερμανού συγγραφέα Έρνστ Χόφμαν με τίτλο «Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών», υπό τους ήχους της μαγικής μουσικής του Τσαϊκόφσκι, το οποίο διασκευάστηκε από έναν από τους πιο πολυδιαβασμένους Γάλλους συγγραφείς, τον Αλέξανδρο Δουμά.
Ο «Καρυοθραύστης», η ομορφότερη ιστορία των Χριστουγέννων μαγεύει μικρούς και μεγάλους και ταξιδεύει τον θεατή στη χώρα του φανταστικού, στις μνήμες και τα όνειρα της παιδικής ηλικίας.

» Η παραμυθένια ιστορία του εκτυλίσσεται σε μια γερμανική πόλη, την Παραμονή των Χριστουγέννων, όταν η μικρή Κλάρα ανοίγει το δώρο της και βλέπει με έκπληξη ένα στρατιωτάκι … τον καρυοθραύστη. Όταν όλοι οι καλεσμένοι φεύγουν, μπαίνει στο σαλόνι, για να κοιμίσει το στρατιωτάκι της. Καθώς το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα, την παίρνει ο ύπνος και μεταφέρεται σε έναν παραμυθένιο κόσμο, όπου τα παιχνίδια ζωντανεύουν και δίνουν μάχη με τους τεράστιους ποντικούς, που εισβάλλουν στο δωμάτιο. Σε αυτή τη μάχη, ο Καρυοθραύστης αναδεικνύεται νικητής και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκιπα.
Έτσι, οι δυο τους κάνουν ένα μαγικό ταξίδι στη χώρα της Βασίλισσας του Χιονιού και στη χώρα των Ζαχαρωτών και της Νεράιδας Ζαχαρένιας. Όμως, το όνειρο δεν κρατάει πολύ. Ξημερώνει Χριστούγεννα, η μικρή Κλάρα ξυπνά και ανακαλύπτει ότι ο γοητευτικός πρίγκιπας των ονείρων της έχει μεταμορφωθεί ξανά στον καρυοθραύστη, που της χάρισε ο νονός της…»

Ένα μέρος του εαυτού μας κάθε τέτοια εποχή γίνεται πάλι παιδί. Ξυπνάει μέσα μας ο ενθουσιασμός, επιστρέφει η παλιά αθωότητα, μνήμες παιδικές ξεπηδούν από το μυαλό μας. Θυμούμαστε τα παραμύθια , αλλά και τις χριστουγεννιάτικες ιστορίες, εκείνες που έχουν σαν κεντρική εικόνα ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο και γύρω απ’ αυτό ξετυλίγεται μια ιστορία.


Κάθε παραμονή Χριστουγέννων τα όνειρά μας είναι συνήθως πασπαλισμένα με Αγάπη μια και ξημερώνει η επίσημη ημέρα της γιορτής της. Και η Αγάπη ανεξαρτήτως συμβόλου της, είτε αυτό είναι ένας Καρυοθραύστης ή κάτι άλλο, γεννάται με την προσφορά.

πηγή: http://agriniotimes.gr

 

Διαβάστηκε 2352 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.