Σάββατο, 18η Μαίου 2024  10:40 πμ
 
wm small
Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2015 21:57

Πάνω από 6.000 επισκέπτες το πρώτο εξάµηνο του 2015,στο µουσείο «Κατράκη».

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σημαντική ήταν η επισκεψιμότητα τα πρώτο εξάμηνο του 2015 στο Μουσείο Χαρακτικής «Βάσω Κατράκη» στο Αιτωλικό, που ξεπέρασε τα 6.000 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το μουσείο.

Οι περισσότεροι επισκέπτες ήταν μαθητές σχολείων, όχι μόνο της περιοχής, αλλά και άλλων, όπως από Ξάνθη, Θεσ/νίκη, Κομοτηνή, Εύβοια, Κρήτη, Πελοπόννησο, ενώ υπάρχουν και πολλά γκρουπ ενηλίκων ή και μεμονωμένα άτομα από το εξωτερικό όπως Βέλγιο, Γερμανία, κλπ. Κάποιες φορές είχε τύχει να έρχονται ταυτόχρονα 5 -6 λεωφορεία, πράγμα που δυσκόλεψε την ξενάγηση, όμως η υπάλληλος και εθελοντές προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους. Από το Σεπτέμβριο και μετά εκδίδονται και εισιτήρια εισόδου, τα χρήματα από τα οποία διατίθενται για τις ανάγκες του χώρου. Από τότε μέχρι τώρα έχουν κοπεί 400 εισιτήρια που σημαίνει ότι τα έσοδα είναι περίπου 1000 ευρώ, αφού υπάρχει διαφορετική τιμή ανά κατηγορία, δηλαδή μαθητές, ενήλικες ή μεμονωμένοι επισκέπτες, ενώ για κάποιες κατηγορίες, όπως ΑΜΕΑ, η είσοδος είναι δωρεάν.

Η νέα δημοτική αρχή έχει βάλει ως στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του μουσείου και φαίνεται ότι, μέχρις ενός σημείου, το έχει καταφέρει τοποθετώντας και μια υπάλληλο από τα πεντάμηνα η οποία βρίσκεται στο μουσείο κάποιες ώρες το πρωί και κάποιες το απόγευμα, για να δέχεται τους επισκέπτες…

http://www.aixmi-news.gr/

Διαβάστηκε 1944 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.