Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:18 μμ
 
wm small
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 21:45

Κλαυσί Ευρυτανίας (Βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το χωριό Κλαυσί Ευρυτανίας είναι το θέμα στο νέο βίντεο που ανέβασε στο youtube o Ανδρέας Κουτσοθανάσης.

Το Κλαυσί,είναι ορεινό χωριό του νομού Ευρυτανίας σε υψόμετρο 780 μέτρων. Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Κώνισκος και στις ανατολικές όχθες του Καρπενησιώτη ποταμού. Είναι κτισμένο σε τοποθεσία με θέα προς την κοιλάδα της Ποταμιάς ή Καρπενησιώτη και το βουνό της Χελιδόνας. Διαθέτει καταλύματα εστίασης, ενοικιαζόμενων δωματίων και αρκετούς ξενώνες. Απέχει 8 χλμ. Ν.-ΝΔ. από το Καρπενήσι και 7 χλμ. Β.-ΒΔ. από το Μεγάλο Χωριό.

Η ονομασία του σύμφωνα με την παράδοση προήλθε από τον κλαυθμό = κλάμα και τα δάκρυα που χύθηκαν από τους κατοίκους που επέζησαν μετά την τρομερή καταστροφή του, πιθανώς από τους Γαλάτες του Βρένου το 279 π.Χ. Αξιόλογο μνημείο θεωρείται η εκκλησία του Μάρτυρα Λεωνίδη (5ου αιώνα) που είναι το μοναδικό ανασκαμμένο της Ευρυτανίας από την παλαιοχριστιανική περίοδο. Πρόκειται για τρίκλιτη βασιλική με εγκάρσιο κλίτος στα ανατολικά και ψηφιδωτό δάπεδο (6ου αιώνα) που διασώζεται στο μεγαλύτερο μέρος του.

Διαβάστηκε 7415 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 11:07
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Εχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές δημιουργίες βίντεο απο την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συνηθίζει να μας εκπλήσσει με τις δουλειές του. Μας έχει παραχωρήσει πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο για δημοσίευση και γνωστοποίηση των αναγνωστών για περιοχές απαράμμιλης ομορφιάς στο νομό μας.

facebook.com/andreas.koutsothanasis