Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  2:32 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 01:24

Χρυσούλα Τασολάμπρου, η Ελληνίδα εντεταλμένη πολιτισμού στη Σκανδιναβία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε μια σειρά εκδηλώσεων παρεβρέθηκε καλεσμένη η Αγρινιώτισα Χρυσούλα Τασολάμπρου στη Στοκχόλμη ως Εντεταλμένη Πολιτισμού Ελληνικών και Διεθνών Πολιτιστικών Σωματείων.

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου παρουσίασε το βιβλίο της "Ελλήνων Ηχοχρώμα, Σαρακατσάνικα τραγούδια σε βυζαντινή μουσική σημειογραφία" στο Λύκειο των Ελληνίδων της Στοκχόλμης. Το βιβλίο είναι καταχωρημένο στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της UNESCO για τη συμβολή του στον Ελληνικό Πολιτισμό, ενώ η ίδια η συγγραφέας είναι η πρώτη γυναίκα συγγραφέας κειμένων σε βυζαντινή μουσική σημειογραφία.

Το Σαββατοκύριακο η Χρυσούλα Τασολάμπρου ήταν επίσημη προσκεκλημένη στους εορτασμούς της 50ετηρίδος από της ιδρύσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας, τους οποίους τίμησε με την παρουσία Του, η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν την "1η Κληρικολαϊκή Σύναξη της Ι.Μ. Σουηδίας", την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, τα εγκαίνια του Μουσείου Ελληνοχριστιανικής Κληρονομιάς, Βιβλιοθήκης, Κειμηλιαρχείου, νέων γραφείων εφημερίων και παιδικής χαράς

και δεξίωση προς τιμήν της Α. Θ. Παναγιότητος και της Συνοδείας Της, στις εγκαταστάσεις του Καθεδρικού Ναού.

Η κ. Τασολάμπρου με σταθερά βήματα τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να πρεσβεύει τον Ελληνικό πολιτισμό με τη δυναμική της παρουσία εντός και εκτός Ελλάδας.

Διαβάστηκε 4954 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 01:55
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.