Πέμπτη, 9η Μαίου 2024  3:41 πμ
 
wm small
Σάββατο, 06 Ιουλίου 2019 07:19

Ο τελικός της παρηγοριάς στο Κόπα Αμέρικα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στόχευαν και οι δύο στον μεγάλο τελικό, αλλά τελικά, Αργεντινή και Χιλή θα τα... ξαναπούν σε τρίτο συνεχόμενο Κόπα Αμέρικα, αυτή τη φορά για τον μικρό τελικό.

Με την έναρξη του φετινού Κόπα Αμέρικα, από τη μία πλευρά η Αργεντινή στόχευε στην κατάκτηση του τροπαίου, τόσο λόγω της φανέλας που κουβαλά με την οποία αυτομάτως οι στόχοι γίνονται υψηλότεροι, ενώ από την άλλη, η Χιλή είχε σηκώσει το τρόπαιο στις δύο τελευταίες διοργανώσεις και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο: σε τελικό κόντρα στην Αργεντινή και μέσω της διαδικασίας των πέναλτι.

Οι δύο ομάδες καλούνται να λύσουν εκ νέου τις διαφορές τους και στη φετινή διοργάνωση, αλλά είναι αμφότερες είναι σε μία θέση, που σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να βρίσκονται. Συγκεκριμένα, τα πεπραγμένα και τα αποτελέσματά τους, τους έφεραν αντιπάλους στη διαδικασία του μικρού τελικού ή όπως έχουμε συνηθίσει να τον χαρακτηρίζουμε στον «τελικό της παρηγοριάς».

Με άλλα λόγια, ο στόχος τους δεν επετεύχθη και αυτό που τους έχει απομείνει είναι η διεκδίκηση της 3ης θέσης του Κόπα Αμέρικα, που ελάχιστη σημασία έχει και από πολλούς χαρακτηρίζεται ως «αγγαρεία» και ως ένας αγώνας που κανονικά δεν θα έπρεπε να διεξάγεται καν.

Παρά το… αδιάφορο της αναμέτρησης, σύμφωνα με τις αποδόσεις της Betshop, υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί κι αυτό δεν είναι η Χιλή, που έχει πάρει τον αέρα των «αλμπισελέστε», αλλά η Αργεντινή, που παραμένει το μεγάλο όνομα του ζευγαριού, αν και απέχει από τους τίτλους από το 1993, όταν κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα στην Κολομβία.

Ούτε φέτος ο Μέσι, νέα ευκαιρία του χρόνου

Όπως είναι φυσικό, με τον αποκλεισμό της Αργεντινής από τη Βραζιλία άνοιξε και πάλι η κουβέντα αναφορικά με το αν ο Λιονέλ Μέσι είναι ικανός να οδηγήσει την ομάδα του έστω και σε ένα τρόπαιο, ακόμα κι αν αυτό είναι το Κόπα Αμέρικα κι όχι το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Βέβαια, για να καταγράφονται όλα τα δεδομένα, στη φετινή διοργάνωση ο Λιονέλ Μέσι, ναι μεν δεν βρέθηκε σε καλή κατάσταση, αλλά είχε τα περισσότερα ελαφρυντικά από κάθε άλλη φορά, καθώς πράγματι το ρόστερ της εθνικής Αργεντινής δεν είχε την παραμικρή σχέση ως ποιότητα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια..

Επόμενη ευκαιρία για τον κορυφαίο πιθανότατα ποδοσφαιριστή του πλανήτη θα είναι το επόμενο καλοκαίρι. Για λόγους που αφορούν το καλεντάρι, το επόμενο καλοκαίρι διεξάγεται και πάλι το Κόπα Αμέρικα και για πρώτη φορά θα είναι υπάρξει συνδιοργάνωση. Οι χώρες που θα φιλοξενήσουν το τουρνουά θα είναι η Κολομβία και η Αργεντινή και το γεγονός ότι ο Μέσι θα έχει την ευκαιρία να εξιλεωθεί στο σπίτι του, είναι πιθανότατα και το κίνητρο που τον κάνει να παραμένει στην εθνική του ομάδα. Βέβαια, για να είναι πραγματική διεκδικήτρια, πρέπει να προσληφθεί ένας κανονικός προπονητής επιπέδου Αργεντινής και το ρόστερ να ανέβει επίπεδο.

Από την άλλη πλευρά, η Χιλή διαθέτει μια φουρνιά ποδοσφαιριστών που ναι μεν φτάνουν προς τη δύση της καριέρας τους, αλλά η φετινή 3η θέση δείχνει ότι έχουν ακόμα πράγματα να δώσουν, γεγονός που θα φανεί πιθανότατα στα γήπεδα της Αργεντινής και της Κολομβίας το καλοκαίρι του 2020.

Διαβάστηκε 674 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.