«Σάρωσαν» και φέτος οι μαθητές της περιοχής – Αφιέρωμα της «Σ» με τους πρώτους των πρώτων

Μεγάλη… Παρασκευή η χθεσινή για χιλιάδες υποψηφίους, καθώς ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων.

Στην Αιτωλοακαρνανία φέτος εγγραφεί φέτος 1.732 μαθητές από τα ΓΕΛ και 384 από τα ΕΠΑΛ.

Οι καταστάσεις που αναρτήθηκαν χθες στα λύκεια της χώρας, περιελάμβαναν μόνο τον κωδικό του υποψηφίου, κι έτσι έγινε το… πρώτο βήμα για να τελειώσει η αγωνία για χιλιάδες υποψήφιους για εισαγωγή στα ΑΕΙ της χώρας. Το δεύτερο βήμα είναι η ανακοίνωση των βάσεων, αλλά γι’ αυτό οι υποψήφιοι θα πρέπει να περιμένουν έως το τέλος Αυγούστου.

Στο μεταξύ, από την Πέμπτη 4 Ιουλίου, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 15 Ιουλίου.

Οι τρεις πρώτοι από κάθε ΓΕΛ του Αγρινίου:

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εκπαιδευτικών των Λυκείων του Αγρινίου, στο 1ο ΓΕΛ οι τρεις πρώτοι με τις υψηλότερες βαθμολογίες είναι: ο Δημοσθένης Πλαβός με 19.288 μόρια, η Γεωργία Τσιακανίκα με 19.267 και ο Ευάγγελος Αντωνόπουλος με 18.775. Στο 2ο ΓΕΛ ο Άγγελος Θεριαλής με 18.888 μόρια, ο Μάριος – Δημήτριος Καρράς με 18.780 και ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος με 18.574 μόρια. Στο 3ο ΓΕΛ η Ελένη Βούλγαρη με 18.791, η Ελένη – Ραφαέλα Κανή με 18.745 και η Βασιλική Τσιλίκα με 18.653 μόρια. Στο 4ο ΓΕΛ ο Βασίλης Αντωνόπουλος με 19.024, η Ηλιάνα Μπάνη με 198.309 και η Ελένη Μασαλή με 18.101. Στο 5ο ΓΕΛ ο Ειρηναίος Ζαλοκώστας με 18.734, ο Ιωάννης Τσακαρδάνος με 18.702 και ο Νίκος Λούκας με 18.156. Στο 6ο  ΓΕΛ η Ευαγγελία Γιαννακοπούλου με 19.300 (η πρώτη των πρώτων), η Μαρία – Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου με 18.545 και ο Χριστόφορος Καψάλης με 18.462 μόρια. Στο Μουσικό Λύκειο η Κυριακή Αλεξοπούλου με 18.632, ο Κωνσταντίνος Αραπογιάννης με 18.439 και η Κασσιανή – Άννα Τσούλου με 18.418.

Η «Σ» όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, συνάντησε και μίλησε με τους πρώτους των πρώτων, οι οποίοι μας ξετύλιξαν σε λίγες γραμμές τα μελλοντικά τους σχέδια.

Η Ευαγγελία Γιαννακοπούλου από το 6ο ΓΕΛ Αγρινίου (19.300 μόρια) επεσήμανε: «Θα δηλώσω ηλεκτρολόγων μηχανικών στην Αθήνα. Είμαι υπερήφανη για το 100 στην φυσική και τα μαθηματικά, ειδικά στην φυσική που τα θέματα θεωρήθηκαν δύσκολα, όπως επίσης είμαι υπερήφανη και για την έκθεση που έγραψα 17. Για μένα ήταν πολύ καλός βαθμός, καθώς πήγα φροντιστήριο στην πρώτη λυκείου. Χημεία έγραψα 19,5 και αυτόν θεωρώ έναν πολύ καλό βαθμό καθώς τα θέματα ήταν πολύ περίεργα και πολλά εκτός ύλης. Πάντα πρέπει να διαβάζεις ακόμη και από την πρώτη Γυμνασίου».

Ο Δημοσθένης Πλαβός από το 1ο ΓΕΛ Αγρινίου (19.288 μόρια) σημείωσε: «ενδιαφέρομαι για σχολές όπως το οικονομικό ή πληροφορικής και επικοινωνιών στην Αθήνα. Σημασία έχει να είναι κάποιος οργανωτικός και να διαβάζει με στόχο. Με βοήθησαν πολύ οι καθηγητές μου από το φροντιστήριο και το σχολείο. Θέλει βάσεις και να έχεις συνηθίσει να προσπαθείς να επιμένεις».

Η Ζένια Τσιακανίκα από το 1ο ΓΕΛ Αγρινίου (19.267 μόρια) τόνισε: «ενδιαφέρομαι για νομική καθώς εμπεριέχει ευρύ πεδίο τομέων που μπορώ να ακολουθήσω στη συνέχεια. Το αποτέλεσμα αυτό ήρθε μετά από μεθοδική δουλειά πολλών χρόνων, με συνέπεια στο πρόγραμμά μου και μέτρο, τόσο στην ξεκούραση, όσο και στους φίλους. Αφιέρωνα τον ελεύθερο χρόνο μου στους φίλους μου και σε αθλήματα».

Η Ελένη Βούλγαρη από το 3ο ΓΕΛ (18.791) ανέφερε: «ο στόχος μου ήταν Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, αλλά δεν ξέρω αν θα αναθεωρήσω επειδή έβγαλα περισσότερα μόρια. Το μυστικό της επιτυχίας είναι η οργάνωση, το πρόγραμμα και να μην υπάρχουν κενά. Ήξερα από την πρώτη Λυκείου τον στόχο μου, δεν άφησα κενά και τα κατάφερα».

Ο Μάριος – Δημήτριος Καρράς από το 2ο ΓΕΛ Αγρινίου (18.780 μόρια) τόνισε: «πιστεύω πως τρεις είναι οι λέξεις κλειδιά. Στοχοθεσία, μεράκι, τακτική. Χρειάζεται συστηματικό διάβασμα, δουλειά και εξάσκηση. Ενδιαφέρομαι για νομική Θεσσαλονίκης».

Ο Ειρηναίος Ζαλοκώστας από το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου (18.734 μόρια) ανέφερε: «η πρώτη μου επιλογή είναι σχολή αξιωματικών της Αστυνομίας. Η χρονιά ήταν δύσκολη, είχε πολύ κούραση, προσπάθεια, διάβασμα και ήθελε υπομονή και επιμονή. Ευχαριστώ τους γονείς μου και τον αδελφό μου που με βοήθησαν και με στήριξαν ψυχολογικά. Δεν θα πετύχαινα το στόχο μου χωρίς αυτούς. Επίσης, ευχαριστώ πολύ τους καθηγητές μου, οι οποίοι έχουν τεράστια συμμετοχή και ρόλο σε αυτό που πέτυχα».

Η Βασιλική Τσιλίκα από το 3ο ΓΕΛ Αγρινίου (18.653 μόρια) σχολίασε: «με ενδιαφέρει η Ιατρική. Το αποτέλεσμα αυτό επετεύχθη με συστηματικό διάβασμα, ενώ φρόντισα να μην έχω κενά από την πρώτη λυκείου».

Η Μαρία – Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου από το 6ο ΓΕΛ Αγρινίου (18.545 μόρια) σημείωσε: «την επιτυχία μου την οφείλω πρωτίστως στο φροντιστήριό μου και θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου, τον κ. Καπέρδα, την κ. Χειμώνα και την κ. Τζογάνη. Οι σχολές που επιθυμώ είναι νομική ή ψυχολογία. Δεν υπάρχει κάποιο συστατικό για την επιτυχία, αλλά χρειάζεται διάβασμα, εντατική προσπάθεια και δημιουργικό άγχος. Συμβουλεύω τα παιδιά που θα δώσουν πάλι ή θα περάσουν την ίδια διαδικασία του χρόνου, να διαβάζουν και να προσπαθούν να διαχειριστούν το άγχος τους. Δεν χρειάζονται υπερβολές, αλλά ουσιαστικό διάβασμα».

Ο Χριστόφορος Καψάλης από το 6ο ΓΕΛ Αγρινίου (18.462 μόρια) σημείωσε: «Με ενδιαφέρει το τμήμα Οικονομικών επιστημών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ένας χρόνος με καθημερινό διάβασμα, αλλά με βάση από τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι εύκολο κάποιος να ξεκινήσει να διαβάζει από φέτος και να μπορέσει να μάθει τόσα πολλά πράγματα σε μια χρονιά».

Η Ελένη – Ραφαέλα Κανή από το 3ο ΓΕΛ Αγρινίου (18.445 μόρια) μας είπε: «με ενδιαφέρει πρωτίστως η οδοντιατρική στην Αθήνα. Αυτή την σχολή θα δηλώσω πρώτη και ύστερα με ενδιαφέρουν το Χημικό και η Φαρμακευτική. Το συστηματικό διάβασμα είναι σημαντικό για την επιτυχία, αλλά και η καλή ψυχολογία ώστε να έχεις διάθεση για να μπορείς να διαβάσεις και να είναι προσεκτικός. Δεν χρειάζεται να απογοητεύεσαι σε καμία περίπτωση».

Η Κασσιανή – Άννα Τσούλου από το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου (18.418 μόρια) δήλωσε: «η επιτυχία οφείλεται στο γεγονός ότι διάβαζα τόσα χρόνια και δεν ξεκίνησα να διαβάζω φέτος. Βασικό είναι να διαβάζεις συστηματικά και με στόχο. Είχα κάθε μέρα το πρόγραμμά μου, είχα φυσικά και ώρες ξεκούρασης και τις εξόδους μου, έβλεπα ταινίες και άκουγα μουσική. Χάρηκα για το αποτέλεσμα και που πέρασα στη σχολή που ήθελα, την Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης».

Η Ελένη Μασαλή από το 4ο ΓΕΛ Αγρινίου (18.101 μόρια) ανέφερε: «ο στόχος μου και η πρώτη μου επιλογή θα είναι η ιατρική, αλλά με ενδιαφέρουν επίσης η οδοντιατρική και η φαρμακευτική. Αντικειμενικά ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για μένα, γιατί πέρα από τον αγώνα που έδωσα, όπως εξάλλου όλα τα παιδιά, κλήθηκα να διαβάζω και να έχω καθαρό μυαλό, κι ενώ πριν τέσσερις μήνες έχασα τον πατέρα μου και αυτό ήταν πολύ δύσκολο. Ο άνθρωπός όταν θέλει κάτι τελικά μπορεί να τα καταφέρει».

Η «Σ» μίλησε με όσους μαθητές κατάφερε να επικοινωνήσει και δέχθηκαν να πουν την άποψή τους.

Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr