Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  6:04 πμ
 
wm small
Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019 13:30

16ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου: «Ο τοίχος της καλοσύνης»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συγκινούν και ευαισθητοποιούν οι μαθητές της σχολικής μονάδας της πόλης – Ρούχα για όσους έχουν ανάγκη

Τα σχολεία έκλεισαν αλλά η προσφορά στον συνάνθρωπο δεν πάει διακοπές. Τα παιδάκια του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου κρατάνε τον «Τοίχο της καλοσύνης ζωντανό»!

Οι μαθητές της εν λόγω σχολικής μονάδας της πόλης, με όλη τους την θετική ενέργεια κατασκεύασαν και ζωγράφισαν μια ξύλινη κατασκευή, η οποία τοποθετήθηκε ακριβώς έξω από το σχολείο στην οδό Όλγας Παπαστάμου 2 στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Η δυνατότητα που δίνει «ο τοίχος της καλοσύνης» είναι όσοι έχουν πραγματική ανάγκη να μπορούν να προμηθεύονται διάφορα είδη και κυρίως ρούχα ενώ από την άλλη δίδεται η δυνατότητα όσοι μπορούν να αφήνουν ρούχα για τους συνανθρώπους μας.

Η δράση αυτή είναι άκρως φιλική προς τους συνανθρώπους μας, καθώς «ο τοίχος της καλοσύνης» έχει τοποθετηθεί σε διακριτικό σημείο (απέναντι από ελαιώνα) και μ’ αυτόν τον τρόπο σέβεται την αξιοπρέπεια και την δημοτικότητα, τόσο αυτών που αφήνουν ρούχα, όσο και αυτών που τα χρειάζονται.

Ήδη «ο τοίχος της καλοσύνης» λειτουργεί στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, εδώ και τέσσερις μήνες, ενώ σύμφωνα  με την Διευθύντρια του Σχολείου Αθανασία Ρακιντζή, η κινητοποίηση μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών, γειτόνων και της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας ήταν μεγάλη από την πρώτη στιγμή ώστε να ενισχυθεί ο «τοίχος» και να διαθέτει διάφορα προϊόντα και κυρίως ρούχα. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή, σύμφωνα με την κ. Ρακιντζή, ήταν και ο Σύλλογος Κυριών Αγίας Τριάδας, τα μέλη του οποίου φρόντισαν να ενημερωθούν τι είναι και πως λειτουργεί «ο τοίχος της καλοσύνης» και να το διαδώσουν στο εκκλησίασμα και όχι μόνο.

«Δεν θέλουμε κάθε προσπάθεια των παιδιών να μένει ανενεργή και να νεκρώνει. Θέλουμε να είναι ζωντανή, πόσο μάλλον αυτή που η κοινωνία μας το έχει ανάγκη. Είμαστε πολύ τυχεροί σαν δάσκαλοι γιατί όταν υπήρχε ανάγκη, οι ίδιοι οι μαθητές φρόντιζαν και ενημέρωναν τις οικογένειές τους και υπήρχε ανταπόκριση» τόνισε η κ. Ρακιντζή, η οποία συμπλήρωσε: «αυτό σημαίνει πως τα παιδιά είναι ευαισθητοποιημένα και πως ένας εκ των στόχων μας σαν σχολείο επετεύχθη, καθώς τα παιδιά μας ασχολήθηκαν εξ ολοκλήρου με το εγχείρημα αυτό».

Μέχρι στιγμής αν και ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει τι είναι «ο τοίχος της καλοσύνης» στο άκουσμά του δείχνει πως θέλει να βοηθήσει. «Ο τοίχος της καλοσύνης» δεν είναι ξένος στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά και γενικότερα. Σαν ιδέα ξεκίνησε από την Τεχεράνη και τη Συρία, κυρίως με ρούχα και συνεχίστηκε στην Ελλάδα από το 2009 σε διάφορες πόλεις «εμπλουτισμένος» και με τρόφιμα.

Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 2157 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα