Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:18 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 17:35

"Αουρέλια": Ένα βιβλίο από άλλον κόσμο, του Κωνσταντίνου Κυρίτση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θεωρείτε ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρόνιας και όχι άδικα, καθώς η Αουρέλια της συγγραφέας Ραφαέλλα Άννα Μπούχλα, έχει γίνει σταθμός στο τομέα της μυθοπλασίας και φυσικά της νεότερης λογοτεχνικής επιρροής.

Μα ας δώσουμε μια αρχή σε τι αναφερόμαστε.

Μέσα Ιουλίου του περασμένου χρόνου, οι Εκδόσεις Έντυποις σε συνεργασία με την ποιήτρια Ραφαέλλα Άννα Μπούχλα παρουσιάζουν στην Κέρκυρα καθώς και στην αθηναϊκή και μη πεζογραφική κοινότητα, το πρώτο της μυθιστόρημα φαντασίας με τίτλο "Αουρέλια, το λίκνο της Αμβρόσιας" με ένα άλλο είδος μυθιστόρηματος αυτό της μυθοπλασίας που στην χώρα μας δεν είναι και τόσο διαδεδομένο.

Δεν πέρασε λίγος καιρός και η συγγραφική της πένα ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, μέσα από έναν αόρατο κόσμο κέρδισε πολλούς αναγνώστες οι οποίοι λάτρεψαν το πρωτότυπο στιλ της, καθώς και το μη αναμενόμενο φινάλε του μυθιστόρηματος της, θυμίζοντας σπουδαίους μυθοπλαστες του περασμένου αιώνα.

Η "Αουρέλια ξεπήδησε από τον κόσμο της και συνεπήρε στο ταξίδι της όσους το διάβασαν" , αυτή ήταν και η καλύτερη κριτική που απέσπασε από γνωστο κριτικό σε γνωστό διαδικτυακό μέσο μαζικής ενημέρωσης.

Μα ποια είναι αυτή η κοπέλα με το παράξενο όνομα που όλοι λένε τα καλύτερα για την ιστορία της;

Σύμφωνα με την ανάγνωση του βιβλίου και φυσικά την γνώμη αρκετών αναγνωστών που την διάβασαν, ύστερα από γκάλοπ, αποφάνθηκε ότι το κορίτσι που βρέθηκε τυχαία στον αόρατο κόσμο να πολεμάει για την ζωή της, δεν θυμίζει σε τίποτα τα κλασσικά και στερεοτυπικά δράματα που ανθίζουν στην ελληνική λογοτεχνία, μα ταυτίζεται περίτρανα με ένα δικό της μοναδικό είδος φαντασίας που κάλλιστα και επάξια όντας έκαστη στο είδος του θα μπορούσε να είναι η πλάστης του.

Η "Αουρέλια είναι μια κοπέλα που από την ημέρα των γενεθλίων της θα βρεθεί αντιμέτωποι με θεούς και αγγέλους σε ρίξη μεταξύ τους, σε έναν κόσμο αρκετά μακριά από την γη. Στις πλάτες της κουβαλάει τα τέσσερα σημάδια της υπεροχής και της κληρονομιάς της βασιλείας της, όντας μια προφητεία το άλφα και το ωμέγα στην λύση του γρίφου που με εξ αναγκασμο βρέθηκε να 

Είναι το μόνο πρόσωπο που θα μπορέσει να την αποτρέψει.

Θάνατοι, χαρές, έρωτες, ύπουλα σχέδια, προδοσίες, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι συνδέουν το παζλ της ιστορίας που φαίνεται να είναι συγκλονιστικό από κάθε άποψη και φυσικά ανάλαφρο ταξιδιαρικο και ανατρεπτικό μέχρι και τον επίλογο.

Μιλήσαμε με την συγγραφέας Ραφαέλλα Άννα Μπούχλα, έχοντας την τιμή να μας εξηγήσει με την δική της μάτια την ιστορία της καθώς και για ποιο λόγο το βιβλίο της, αγαπήθηκε τόσο από τον κόσμο σε τόσο σύντομο χρόνικο διάστημα.

Ερώτηση Κωνσταντίνος Κυρίτσης: Ευχαριστούμε κατά αρχάς για την τιμή που μας κάνετε. Θα θέλαμε να μας πείτε με λίγα λόγια τι εστί" Αουρέλια";

Απάντηση Ραφαέλλας Άννα Μπούχλα:

Εγώ σας ευχαριστώ για αυτή την όμορφη ερώτηση.

Εκ πρώτης όψεως η "Αουρέλια" δίνει ένα μήνυμα ως προς την συναισθηματική απώλεια που βιώνει ένας άνθρωπος σε κάποια φάση στην ζωή του, αφού η ίδια θρηνεί για τον θάνατο του πατέρα της.

Ύστερα καθώς αντιλαμβάνεται πως δεν ανήκε σε αυτόν τον κόσμο αλλά στον αόρατο όπου χωρίς να το θέλει καταλήγει εκεί από όπου ξεκινά και όλη η ιστορία της, ωριμάζει σαν να είναι το δεύτερο μέρος της αποδοχής μετά την απώλεια της, το οποίο πιστεύω ότι έδεσε το σενάριο έτσι ώστε να περάσει μια οικεία εικόνα στους αναγνώστες της.

Ο αόρατος κόσμος την καλωσορίζει μέσα από ανατροπές και άσχημα γεγονότα μα και φυσικά της δίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι ευτυχίας γνωρίζοντας τον συμπρωταγωνιστή της, Κάϊ.

Θέλησα να μην κουράσει τόσο η ιδέα της στάσιμης ιστορίας και για αυτό δημιούργησα μια σειρά από εικόνες και γεγονότα που τρέχουν καθόλη την διάρκεια των κεφαλαίων, για να διατηρήσει την αγάπη την αγωνία καθώς και το ενδιαφέρον των αναγνωστών σε εγρήγορση.

Αυτό μου φαίνεται και πιστεύω πως είναι το μυστικό για μια πετυχημένη συνταγή βιβλίου."

Και μόνο που η "Αουρέλια" αγαπήθηκε τόσο από τον κόσμο, μας γεννά το γέγονος πως τα φρέσκα ονόματα είναι απαραίτητα για αυτό τον χώρο και η απόδειξη είναι η συγγραφέας Ραφαέλλα Άννα Μπούχλα.

Ανυπομονούμε για το δεύτερο μέρος την συνέχεια του μυθιστόρηματος της, όντας σίγουρος πως θα σαρώσει όπως το πρώτο.

Κώσταντινος Κυρίτσης

 

Διαβάστηκε 2351 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.