Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  12:48 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 10:40

Ανδρομέδα-Σπύρος Νικολάου + RE SALTO στην Κοιλάδα του Αχελώου (Γέφυρα Κοράκου) (Κυρ 24/6/2018)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα νέο, ανερχόμενο αστέρι στο μουσικό στερέωμα, ο Σπύρος Νικολάου (στιχουργός, συνθέτης και ερμηνευτής), θα είναι στην έναρξη της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής - Κοιλάδα Αχελώου, στις 24 Ιουνίου 2018, στη Γέφυρα Κοράκου.

Ο Σπύρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Στην ερώτησή μας: «Πώς και θα βρεθείς» στην Κοιλάδα του Αχελώου στη γιορτή της μουσικής; Μας απάντησε: Η αγάπη μου για τον Αχελώο, οι οικολογικές ανησυχίες μου και οι πολλοί «καρδιακοί μου» φίλοι από την περιοχή, θα με οδηγήσουν με την παρέα μου στην τοποθεσία της ιστορικής γέφυρας Κοράκου.

Στη συζήτηση που είχαμε μαζί του, στάθηκε πολύ στη σημασία και την αξία του Αχελώου για τη ζωή του Αγρινίου και όλης της περιοχής που πότιζε και ποτίζει «δίνει ζωή» ο Αχελώος.

Σημ. συντ. Όταν υπάρχουν ευαισθησίες στον άνθρωπο δεν κρύβονται!

Όπως ήδη αναφέραμε, ο Σπύρος γεννήθηκε στο Αγρίνιο, γόνος οικογένειας στην οποία κυριαρχούσαν στα οικογενειακά γλέντια το παραδοσιακό και το ρεμπέτικο τραγούδι. Τον μάγεψαν αυτά τα ακούσματα και έγιναν αφορμή και ζήλος να ασχοληθεί με τη μουσική.

Από το 1993, σε δικούς του μουσικούς χώρους, συνεργάστηκε με αξιόλογους μουσικούς δημιουργώντας μόνιμα μουσικά σχήματα. Το πρώτο στέκι υπήρξε ένα μικρό καπηλειό στο Παναιτώλιο με τα Λαϊκά Μητρώα και ο επόμενος σταθμός ένας ιστορικός χώρος του Αγρίνιου τα «Άγρια Πουλιά». Από το 1998 στη μουσική σκηνή Ανδρομέδα με το ομώνυμο σχήμα αλλά και τους re salto για 20 χρόνια μοιράστηκε όμορφα μουσικά βράδια με το μουσικόφιλο κοινό της πόλης.

Παράλληλα έδωσε πολυάριθμες συναυλίες και συμμετείχε σε ζωντανές εμφανίσεις σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις κοινωνικού περιεχομένου αφήνοντας την δική του σφραγίδα στα μουσικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής.

Ο Σπύρος Νικολάου στοχάζεται πάνω σε θεμελιώδη ερωτήματα και συμπεριφορές που απασχολούν την ανθρώπινη σκέψη όπως το πέρασμα του χρόνου, την προσωπική ευθύνη για την πορεία του κόσμου, την κοινωνική αδικία, την ξενιτιά την προσφυγιά Το 2016 μετουσιώνει σε τραγούδια τις σκέψεις του και τα συναισθήματα του παρουσιάζοντας το πρώτο του δισκογραφικό έργο «Πως βρεθήκαμε εδώ» με τη συμμετοχή του Δημήτρη Ζερβουδάκη.

«Είναι τόσο ωραίο οι άνθρωποι να ακολουθούν τα όνειρά τους. Να ακολουθούν τις πορείες που οραματίστηκαν. Να μην πλακώνονται από τα εμπόδια, αλλά να τα μετατρέπουν σε λίπασμα για τα άνθη της ψυχής τους»..., έγραψε ο Διονύσης Χριστόπουλος στο musicity.gr, παρουσιάζοντας τη δουλειά του Σπύρου Νικολάου.

Δείγμα από τη δουλειά του Σπύρου Νικολάου.

02 Pos vrethikame edo

 

Οι μουσικοί του δίσκου: Τάκης Φωλιάς στις κιθάρες. Διονύσης Ρηγάλος στο μπουζούκι, τζούρα και μπαγλαμά. Κωστής Πατσιαλός στα πλήκτρα, ακορντεόν, μπάσο και τσέλο. Βασίλης Σκουμάτζος στα κρουστά. Γιώργος Αθανασόπουλος στην κρητική λύρα και το λαούτο. Δημήτρης Σελεβίστας στην τρομπέτα. Θάνος Πατσιαλός στο σαξόφωνο. Πένυ Καραματσούκη στη δεύτερη φωνή.
 
 
Στίχοι-μουσική: Σπύρος Νικολάου. Ερμηνεία: Σπύρος Νικολάου. Ενορχήστρωση: Κωστής Πατσιαλός. Κιθάρες: Τάκης Φωλιάς. Πλήκτρα: Κωστής Πατσιαλός. Μπουζούκι: Διονύσης Ρηγάλος
Μουσικό σχήμα "Ανδρομέδα".
 
 
Ποίηση: Κώστας Χαντζόπουλος (1868-1920). Ερμηνεία: Δημήτρης Ζερβουδάκης. Μουσική: Σπύρος Νικολάου. Ενορχήστρωση: Κωστής Πατσιαλός.
 
katafylli.gr
 
 
 
 
Ποίηση: Κώστας Χαντζόπουλος (1868-1920). Ερμηνεία: Δημήτρης Ζερβουδάκης. Μουσική: Σπύρος Νικολάου. Ενορχήστρωση: Κωστής Πατσιαλός.
 
Διαβάστηκε 1331 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 10:58
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News