Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  1:19 πμ
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 00:36

Του πήρε το σκαλπ!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

2-0 στην Τρίπολη ο Παναιτωλικός, τιμώρησε τον φλύαρο Αστέρα

panetolikos

Γκολάρες από Ουάρντα, Βιγιαφάνιες

Το ματς στην Τρίπολη ήταν εκ πρωϊμίου δύσκολο. Το ζητούμενο για τον Παναιτωλικό μετά την ήττα της πρεμιέρας (και με τον τρόπο που ήρθε…) ήταν η αντίδραση. Ή αν θέλετε, οι αγωνιστικοί του παλμοί. Πέραν του αποτελέσματος που  είναι τα πάντα τελικά στο ποδόσφαιρο, ο Παναιτωλικός καλούταν σήμερα να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στον ευρωπαίο Αστέρα, να του βάλει δύσκολα και να μη φύγει με άδεια χέρια από μία έδρα που αν μη τι άλλο είναι τα τελευταία χρόνια από τις καλύτερες του πρωταθλήματος.

Εν τέλει τα κατάφερε. Ή μάλλον, για να είμαστε πιο ακριβείς, πήρε το σκαλπ του αντιπάλου του που ναι μεν είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αλλά στο τέλος είδε τον Παναιτωλικό να πανηγυρίζει. Είπαμε, στο ποδόσφαιρο, το αποτέλεσμα μετράει…

Για να φτάσουμε στο 0-2 ο αγώνας πέρασε κυριολεκτικά από χίλια κύματα. Το φουριόζικο ξεκίνημα του Αστέρα συνδυάστηκε από μια σωρεία χαμένων ευκαιριών και ο Στεφανάκος (που τον εμπιστεύτηκε ξανά ο Πόντες και σήμερα κράτησε to μηδέν) έπιασε από νωρίς… δουλειά αφού μόλις στο 6’ εξουδετέρωσε εντυπωσιακά με τα πόδια σουτ σε τετ- α- τετ του Φούντα.

Με τον Παναιτωλικό ακόμη να… ψάχνεται, η συνέχεια ήταν ανάλογη με τους γηπεδούχους να βρίσκουν τρόπους και να δημιουργούν φάσεις μπροστά στην ευάλωτη (στο πρώτο ημίωρο) άμυνα των φιλοξενουμένων. Ο Στεφανάκος μάλιστα λίγο έλειψε να αποβεί ξανά μοιραίος όταν σε μια ίδια φάση αλά Μπεργκ τροφοδότησε ουσιαστικά (με τα πόδια αυτή τη φορά) τον Μάσα που ευτυχώς δεν εκμεταλλεύτηκε το δώρο του αστοχώντας από κοντά.

Μέχρι το 30’ η εικόνα του ματς ήταν ακριβώς αυτή: Ο Αστέρας την υπεροχή και τις ευκαιρίες και ο Παναιτωλικός με πολλά λάθη και να αδυνατεί να φανεί απειλητικός.

Δεν χρειάστηκαν πολλές, παρά μόνο μία καλή επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ για τους παίκτες του Πόντες για να πάρουν κεφάλι στο σκορ με το… κεφάλι του Ουάρντα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα ακριβείας του  Μάκου και τον αιγύπτιο να βάζει εξαιρετικά το κορμί του και τα κατάλληλα φάλτσα στη μπάλα ώστε να μη μπορέσει να αντιδράσει ο Κοσίτσκι! Το 0-1 ήταν γεγονός, ο Παναιτωλικός πήρε για τα καλά τα πάνω του, μετέφερε τον εκνευρισμό στους αντιπάλους και το ζητούμενο πλέον ήταν η διαχείριση του υπέρ του σκορ.

Οι αγρινιώτες – αν και μπροστά στο σκορ- πήραν περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και έχοντας αποκτήσει την κατάλληλη αυτοπεποίθηση και περιορίζοντας αισθητά τα λάθη του πρώτου ημιώρου, παρά λίγο να θέσουν νοκ άουτ τον αντίπαλό τους λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους με τον Κοσίτσκι να υποχρεώνεται σε μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Κάπελ.

Με ευκαιρία για τον Αστέρα ξεκίνησε το δεύτερο μέρος (49’ Φούντας) και με ευκαιρίες συνεχίστηκε (πάντα για τους γηπεδούχους) μιας και ο Παναιτωλικός έδειχνε να έχει οπισθοχωρήσει προκειμένου από τη μια να κρατήσει το υπέρ του σκορ και από τη μια να βρει ανοιχτούς χώρους στην κόντρα επίθεση. Η πίεση των Αρκάδων έως το 75΄του αγώνα ήταν ασφυκτική, η άμυνα του Παναιτωλικού όμως ήταν εκεί, παρούσα, το γκολ για τους Αρκάδες δεν ερχόταν ποτέ και ο Πόντες θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του είχε ήδη αρχίσει τις αλλαγές. Βιγιαφάνιες, Ρουσκουσέδα, Παπουτσογιαννόπουλος. Αλλαγές που δικαίωσαν απόλυτα τον πορτογάλο τεχνικό με τους δυο πρώτους να έχουν συμμετοχή στο δεύτερο γκολ του Παναιτωλικού. Πιο πριν και αφού ο Αστέρας έδειχνε να έχει… ξεμείνει από δυνάμεις και ψυχολογία, ο Παναιτωλικός απείλησε ξανά. Ο Παπουτσογιαννόπουλος δε βρήκε στόχο (στην πρώτη τελική του Παναιτωλικού στο δεύτερο μέρος), ο Μαρκόφσκι έχασε απίστευτο τετ- α- τετ με τη… συμβολή του Κοσίτσκι που έκανε τρομερή επέμβαση, ο «Βίγια» όμως ήταν εκείνος που έβαλε την τελευταία πινελιά στον αγώνα όταν μετά από εξαιρετικό συνδιασμό Ρουσουσέδα, Πάουλο, έγινε αποδέκτης της μπάλας από ασίστ του τελευταίου και από κοντά δεν αστόχησε.

1Κάπως έτσι γράφτηκε το φινάλε ενός αγώνα που αν δει κανείς τις κάρτες της στατιστικής υπηρεσίας χωρίς να έχει δει το παιχνίδι,  θα πιστέψει ότι κέρδισαν οι γηπεδούχοι. Επειδή όμως στο ποδόσφαιρο μετράνε τα γκολ, ο Παναιτωλικός πέτυχε δύο γκολάρες ( επιτρέψτε μας… ) και ο Αστέρας … ακόμα ψάχνεται! Γιατί τελικά, ένα από τα κλειδιά του σημερινού αγώνα (πέραν των άλλων), ήταν ΚΑΙ η αποτελεσματικότητα.

Ατομικά, ο Στεφανάκος έδειξε απόψε πιο σταθερός αν εξαιρέσει κανείς την… πατάτα στις αρχές που λίγο έλλειψε να κοστίσει. Ο Κουτρομάνος είχε πολλά προβλήματα καθώς οι γηπεδούχοι έβγαλαν πολλές φάσεις από την πλευρά του ενώ υπέπεσε και σε αρκετά αχρείαστα φάουλ  ένα εκ των οποίων ακριβώς μισό… χιλιοστό έξω από τη γραμμή της περιοχής. Ευτυχώς ο Τριτσώνης είδε καλά και δεν έδειξε άσπρη βούλα. Κούσας και Παπάζογλου έχασαν κάποιες εναέριες μονομαχίες στο πρώτο μέρος, πολύ βελτιωμένη η εικόνα τους στην επανάληψη, καθάρισαν πολλές φάσεις και σιγά – σιγά δείχνουν να δένουν. Ο Κέβιν και αυτός είχε τα… θεματάκια του στο αμυντικό κομμάτι ενώ στο χώρο της μεσαίας γραμμής αυτός που δέσποζε για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν ο Μάκος. Τρομερό ματς. Πανταχού παρών με πολλές βοήθειες ανασταλτικά ενώ βγάζει και την ασίστ στον Ουάρντα στο πρώτο γκολ. Ο Πάουλο ήταν άξιος συμπαραστάτης του έχοντας καλά κρατήματα της μπάλας, ως επί το πλείστον σωστές μεταβιβάσεις ενώ στο τέλος πιστώνεται και την ασίστ στο δεύτερο γκολ. Ο Ουάρνταέβγαλε μάτια για δεύτερο συνεχόμενο ματς. Απίστευτη τεχνική και τρομερή αυτοπεποίθηση από τον αιγύπτιο, «δεν του παίρνεις τη μπάλα με τίποτα», κέρδισε πολλά φάουλ και πέτυχε ένα έξοχο γκολ. Κουράστηκε και αντικαταστάθηκε στα μισά του δευτέρου μέρους. Τρεχαντήρι ο Κάπελ, πολλές βοήθειες μπροστά και στην άμυνα, ο Κοσίτσκι του στέρησε το δεύτερο φετινό του γκολ στο πρώτο μέρος. Με μέτρια παρουσία ο Ντάνι Μπεχαράνο ενώ ο Μαρκόφσκι στην κορυφή ήταν για μια ακόμη φορά εξαιρετικός. Ναι μεν δεν σκόραρε (περισσότερο… ευθύνεται ο Κοσίτσκι παρά ο ίδιος στην ευκαιρία στο τέλος), αλλά πάλαιψε, μόχθησε, έτρεχε, απασχολούσε πολλές φορές δυο παίκτες. Γενικώς πολύ δουλειά από τον σέρβο επιθετικό. Θα έρθουν και τα γκολ…

Οι αλλαγές του Πόντες όπως προαναφέραμε ήταν και άκρως πετυχημένες και καθοριστικές στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Η είσοδος του Βιγιαφάνιες έδωσε άλλη πνοή στην επιθετική λειτουργία του Παναιτωλικού, ο «μικρός μάγος» πρόλαβε μάλιστα να κάνει και κάνα δυο «ποδιές» πριν σκοράρει ενώ από ένα σημείο και μετά ήταν πηγή κινδύνων προς την αντίπαλη άμυνα μιας και οι χώροι ούτως ή άλλως ήταν αρκετοί. Ο Ρουσκουσέδα έβγαλε ποιότητα, κράτησε μπάλα ενώ συνδυάστηκε άψογα με τον Πάουλο πριν ο τελευταίος σερβίρει το δεύτερο γκολ. Καλή και η παρουσία του «μικρού» Παπουτσιγιαννόπουλου στο λίγο διάστημα που αγωνίστηκε, είχε μάλιστα κι ένα πολύ καλό σουτ δίπλα από το δοκάρι.

Χωρίς το μεγάλο λάθος η διαιτησία του κ. Τριτσώνη. Προσπάθησε να είναι ακριβοδίκαιος στις αποφάσεις του, πλην όμως ήταν αρκετά αυστηρός στον πειθαρχικό έλεγχο με αποτέλεσμα να κιτρινίσει επτά(!!!) παίκτες του Παναιτωλικού! Κούσας, Κουτρομάνος, Παπάζογλου,Μάκος, Μπεχαράνο, Ρουσκουσέδα και Μαρκόφσκι ήταν αυτοί που αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα του αθηναίου ρέφερι ενώ οι Φούντας, Γκόιαν και Δημούτσος κιτρινίστηκαν από πλευράς Αστέρα.

Η διακοπή που ακολουθεί μόνο καλό μπορεί να κάνει στον Παναιτωλικό που έχοντας στο τσεπάκι του τους τρεις πρώτους βαθμούς μπορεί να δει με περίσσια αισιοδοξία τη συνέχεια μιας και το πρόγραμμα συνηγορεί σε κάτι τέτοιο. Αρκεί στο διάστημα της διακοπής, να δουλέψει πάνω στις αδυναμίες του και να δέσει περισσότερο σαν (νέα όπως είναι) ομάδα. Κι αν έρθει και καμιά μεταγραφή στο φινάλε, καλοδεχούμενη…!

                                                                                                                        Π.Κ.

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 3034 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News