Σάββατο, 5η Οκτωμβρίου 2024  11:28 πμ
Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 19:11

Ιπποδρομίες και επίδειξη στο Ευηνοχώρι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνεχίζοντας το Πολιτιστικό Καλοκαίρι με ένα χορταστικό και απολαυστικό υπερθέαμα που έζησαν λάτρεις και φίλοι των αλόγων παραμονή του Δεκαπεντάυγουστου τόσο στην πίστα του ιππικού ομίλου στις ιπποδρομίες στον Εύηνο Ποταμό, όσο και στον κεντρικό δρόμο του χωριού μας, όπου το Ευηνοχώρι για άλλη μια φορά βούλιαξε από πλήθος κόσμου στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ιππικός Όμιλος Ευηνοχωρίου.

Μετά το τρισάγιο από τον π. Δημήτριο ξεκίνησαν οι ιπποδρομίες που εξελίχθηκαν ως εξής :

1η Ιπποδρομία.

“ΕΡΑΣΜΟΣ” με αναβάτη τον Γεωργίου Κ. και ιδιοκτήτη τον Βητοράτο Δ.

“ΜΑΙΤΥ ΜΑΟΥΣ” με αναβάτη τον Φονταλή Γ. και ιδιοκτήτες τους Φονταλή Γ. – Παπαδήμα Ι.

“ΚΕ ΣΕΡΑ ΣΕΡΑ” με αναβάτη τον Γεωργίου Χ. και ιδιοκτήτη τον Γεωργίου Χρ. Που τερμάτισε πρώτο.

“ΜΠΛΑΚ” με αναβάτη τον Γεωργίου Γ. και ιδιοκτήτη τον Γεωργίου Γ.

“ΙΤΥΛΟΣ” με αναβάτη τον Δάβουλο Π. και ιδιοκτήτη τον Λαμπαδάρη Κ. που τερμάτισε δεύτερο.

2η Ιπποδρομία.

“ΣΑΛΑΑΜΙ” με αναβάτη τον Διαμαντόπουλο Ν. και ιδιοκτήτη τον Τριάντη Αθ.

”ΚΑΛΛΟΝΗ” με αναβάτη τον Δάβουλο Γ. και ιδιοκτήτη τον Βλαχοθανάση Β.

“ΠΑΜΙΣΟΣ” με αναβάτη τον Γεωργίου Χ. και ιδιοκτήτη τον Κομεντάκη Γ. που τερμάτισε δεύτερο.

“ΚΑΣ ΑΟΥΤ” με αναβάτη τον Γεωργίου Κ. και ιδιοκτήτη τον Τόγια Ιωαν. που τερμάτισε πρώτο.

3η Ιπποδρομία (Τελικός).

“ΚΕ ΣΕΡΑ ΣΕΡΑ” με αναβάτη τον Γεωργίου Χ. και ιδιοκτήτη τον Γεωργίου Χρ.

“ΙΤΥΛΟΣ” με αναβάτη τον Δάβουλο Π. και ιδιοκτήτη τον Λαμπαδάρη Κ. που τερμάτισε δεύτερο.

“ΚΑΣ ΑΟΥΤ” με αναβάτη τον Γεωργίου Κ. και ιδιοκτήτη τον Τόγια Ιωαν. που τερμάτισε πρώτο.

“ΠΑΜΙΣΟΣ” με αναβάτη τον Δάβουλο Γ. και ιδιοκτήτη τον Κομεντάκη Γ.

Το Δ.Σ του ιππικού ομίλου απονέμει κύπελλο τιμής ένεκεν στο άλογο “ΠΑΜΙΣΟΣ” του Κομεντάκη Γ. για την πολύχρονη παρουσία του στις ιπποδρομιακές κούρσες που διοργανώνει ο ιππικός όμιλος.

Στην συνέχεια παρακολουθήσαμε ένα υπερθέαμα από το χορευτικό BAIL ARTE της κ. Νίκης Παξινού που χόρεψαν χορούς SALSA κατά μήκος του δρόμου με τις θαυμάσιες χορεύτριες, καθώς και επίδειξη αλόγων στον κεντρικό δρόμο μπροστά στην πλατεία “Οδυσσέας Ελύτης” ξεκινώντας με τις άμαξες του Χρόνη από τον Αστακό, Ζαραλίκα από την Πάτρα και κουτσάφτη από την Ανδραβίδα, αλλά και τα άλογα των Γεωργακόπουλο Χρ. (Ορφέας) από την Ναύπακτο, Κουτσαντώνη Κ. (Mπραμ Φριζιαν) από την Ματαράγκα και ο μικρός Ζαραλύκας Χρ. Από Ανδραβίδα που μας ενθουσίασαν.

Η συνέχεια στα ανδαλουσιανικά και ισπανικά άλογα ιδιοκτησίας κ. Ιωάννη Παρρά (Αιτωλικό) και αναβάτες έδωσαν ένα πραγματικό ρεσιτάλ συγχρονισμού, εξυπνάδας, χάρης, ομορφιάς και χορού που απέσπασαν τα χειροκροτήματα των θεατών που έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την μοναδικότητα των στιγμών που έζησαν για τέταρτη φορά στο χωριό μας.

Παρέλασαν τα άλογα:

XERGIERO με άμαξα και αναβάτες Παρρά Ι. & Παρρά Παντελή (ο πιο μικρός).

ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ με αναβάτη την Τρικαλινού – Παρρά Δήμητρα.

ΖΕΝΙΟ με αναβάτη τον Μαγδαληνό Σ.

ALMONTENIO με αναβάτη τον Κορσολό Γ.

Το Δ.Σ του Ιππικού Ομίλου ευχαριστεί τους συλλόγους του χωριού μας, την Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου που πάντα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, την Τροχαία Μεσολογγίου και ειδικά την κ. Βούρβαχη Ελένη Διοικητής της Τροχαίας Μεσολογγίου, τον Δήμο Μεσολογγίου, το Πνευματικό Κέντρο Μεσολογγίου, την Δ.Ε.Υ.ΑΜ, το Τοπικό Συμβούλιο Ευηνοχωρίου, το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, για την βοήθειά τους, και τους παρευρισκόμενους που τιμούν πάντα τις εκδηλώσεις του.

Επίσης ευχαριστούν τις εταιρίες, τους συνεταιρισμούς, όλους τους επαγγελματίες, τους καταστηματάρχες του χωριού μας, αλλά και της γύρω περιοχής μας, τους απλούς ανθρώπους που βοήθησαν με χρηματικά ποσά αλλά και με διάφορα είδη ζωοτροφές κ.α .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου Καραπάνος Νικόλαος με συνοδεία των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ Μπουσμπουρέλη Δημήτριο, και Καραπαπά Γεώργιο, την αντιπρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου κ. Λαναρά Σοφία, ο αστυνομικός διευθυντής Αιτωλίας κ. Κοτρωνιάς Νικόλαος. το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Ευηνοχωρίου κ.α.

Επιπλέον ο Ιππικός Όμιλος κυκλοφόρησαν μια λαχειοφόρο με δώρο ένα Tablet όπου εξαντλήθηκε και ο νικητής είναι με τον αριθμό 0031.

Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του Ιππικού Ομίλου Ευηνοχωρίου για αυτή την πρωτοβουλία τους, σε όλους όσους βοήθησαν και στον συγχωριανό μας κ. Μαραγκούλα Βασίλειο για την άψογη παρουσίαση της εκδήλωσης…

http://evinochori-kalidona.gr

 

Διαβάστηκε 3104 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.