Πέμπτη, 27η Ιουνίου 2024  6:13 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 22:04

Ψήφισμα για το Πανεπιστήμιο από το δημοτικό συμβούλιο Θέρμου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με Ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου εκφράζει την αντίθεση του στο ενδεχόμενο μεταφοράς στην Πάτρα των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου. Απευθυνόμενο εξάλλου στον υπουργό Παιδεία αναφέρει πως ο λαός της Αιτ/νίας γενικά περιμένει με τρόπο ρητό και κατηγορηματικό την διαβεβαίωση ότι τα πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου δεν θα μεταφερθούν επ΄ουδενί στην Πάτρα και δεν θα ακολουθηθούν λογικές «συγκεντρωτισμού», ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα της πόλης του Αγρινίου και όλων των κατοίκων του νομού, που εδώ και χρόνια αγωνίζονται για τα αυτονόητα.

Το ψήφισμα

Σχετικά με τις ενέργειες της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών προς την κατεύθυνση της μεταφοράς των τριών Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου στην Πάτρα το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου εκφράζει την διαφωνία του για την ενέργεια αυτή που δεν μπορεί παρά να ερμηνευθεί ως πρόκληση τόσο απέναντι στην τοπική κοινωνία και γενικότερα στο Νομό Αιτ/νίας, όσο και ενάντια σε σας και την Κυβέρνηση.
Είναι αδιαμφισβήτητο πλέον ότι παρακάμπτει την πολλάκις εκφρασμένη γνώμη του Υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης, προς τους κατοίκους του νομού και δια του Βουλευτή Αιτ/νίας κ. Βαρεμένου, σχετικά με την χωροταξική θέση των τμημάτων που λειτουργούν στο Αγρίνιο.
Γιατί, πριν την ψήφιση του σχεδίου “Αθηνά” ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη θέση της αντιπολίτευσης τότε, δήλωνε « ότι πρόκειται για μια νέα συγκεντρωτική διοικητική υπερδομή, που θα διευκολύνει σε δεύτερη φάση νέες συγχωνεύσεις τμημάτων.
Επιπρόσθετα, ανακοίνωνε, ότι «πρόκειται για σχέδιο συρρίκνωσης και αλλοίωσης των Ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών της Ανώτατης Εκπαίδευσης εν ονόματι της δημοσιονομικής προσαρμογής στους όρους των Μνημονίων. Συνεχίζοντας, υπερτόνιζε ότι «η κυβέρνηση αδιαφορώντας για τα πραγματικά προβλήματα λειτουργίας, εκπαίδευσης και έρευνας στα ΑΕΙ, που απασχολούν την ακαδημαϊκή κοινότητα, προκρίνει ένα φτηνό λογιστικό σχέδιο περικοπών».
Κατά συνέπεια, μετά την εφαρμογή του σχεδίου ΑΘΗΝΑ και την πλέον δυσμενή εξέλιξη για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, το οποίο και καταργήθηκε, αν και υπήρχαν πλείστες όσες διαβεβαιώσεις προς όλες τις κατευθύνσεις και ιδιαίτερα προς την τοπική κοινωνία ότι θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία των τμημάτων με έδρα το Αγρίνιο, πληροφορούμαστε έκπληκτοι τη νέα δυσάρεστη εξέλιξη, που μάλιστα έρχεται μέσω ενεργειών ενός Πρύτανη, κατάφωρα αντίθετα από οποιαδήποτε πολιτική βούληση.
Ως δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουμε την άποψη ότι ο λαός της Αιτ/νίας γενικά περιμένει από εσάς με τρόπο ρητό και κατηγορηματικό την διαβεβαίωση ότι τα πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου δεν θα μεταφερθούν επ΄ουδενί στην Πάτρα και δεν θα επιτρέψετε να ακολουθηθούν λογικές «συγκεντρωτισμού», ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα της πόλης του Αγρινίου και όλων των κατοίκων του νομού, που εδώ και χρόνια αγωνίζονται για τα αυτονόητα.

Θέρμο 19-6-2015
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΡΜΟΥ

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1795 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News