Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  12:54 πμ
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 23:32

Ξεκινά αύριο Παρασκευή το 1ο Folk festival στη Ναύπακτο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκινά αύριο Παρασκευή το 1ο Folk festival στη Ναύπακτο. Να θυμίσουμε πως το φεστιβάλ αποτελεί σημείο συνάντησης πολιτισμών από όλο τον κόσμο αφού συμμετέχουν και χορευτικά από διάφορες χώρες. Για 4 ημέρες και συγκεκριμένα από τις 25 έως και τις 29 Ιουνίου 2015 η Ναύπακτος θα φιλοξενεί παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και θα χορεύει σε μουσικά ακούσματα από κάθε μεριά του πλανήτη. Χορευτές με παραδοσιακές φορεσιές τους αλλά και με ιδιαίτερη κουλτούρα τους, συνθέτουν ένα πολιτισμικό μωσαϊκό και δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα στην γιορτή αυτή.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) «Προβάλλω τη Ναυπακτία» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. «Σκοπός της Κοιν.Σ.Επ. είναι η τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της Ναυπακτίας μέσα από την διοργάνωση στοχευμένων δράσεων που θα προβάλλουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Το Φεστιβάλ γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπακτίας και στηρίζεται στις ευγενικές χορηγίες αρκετών επιχειρήσεων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, εκπρόσωπος των διοργανωτών. Παράλληλα σημείωσε πως ο τοπικός πληθυσμός πρέπει να αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται και να δώσει δυναμικό παρών στις εκδηλώσεις και να χειροκροτήσει τις προσπάθειες των χορευτικών συνόλων.

Κατά την συνέντευξη έγινε η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος της εκδήλωσης και των συμμετοχών. Επίσης παρουσιάστηκαν οι Μεγάλοι Χορηγοί. Από την πλευρά του ο γραμματέας της Κοιν.Σ.Επ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, σημείωσε πως για τις ημέρες αυτές που θα φιλοξενήσει η Ναύπακτος την διοργάνωση, τουλάχιστον 200 χιλιάδες ευρώ θα μείνουν στον τόπο.  «Είναι μια σημαντική ευκαιρία για την περιοχή ενώ στόχος μας είναι του χρόνου το φεστιβάλ να διαρκέσει 5 ημέρες και να εμπλουτιστεί και με άλλες δράσεις όπως η παρασκευή ντόπιων γεύσεων και προβολή τοπικών προϊόντων», τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου ενώ σκέψη των διοργανωτών είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν του χρόνου να λάβουν χώρα σε ολόκληρο το Δήμο Ναυπακτίας και όχι μόνο σε Ναύπακτο και Αντίρριο.

Ο πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου Νίκος Πλούμης συνεχάρη αρχικά την Κοινωφελή Συνεταιριστική Επιχείρηση για την πρωτοβουλία που πήρε και για την υλοποίησή της αφού πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα που ωστόσο ξεκίνησε χωρίς προβλήματα. « Ο θεματικός ή εναλλακτικός τουρισμός θα έπρεπε να μας απασχολεί περισσότερο και να ασχοληθούμε πολύ νωρίτερα με αυτόν, πριν ακόμη η χώρα μας βιώσει την οικονομική κρίση. είναι μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία και να προβληθεί η Ναύπακτος αλλά και να διασκεδάσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής. Ο Δήμος Ναυπακτίας θα είναι πάντοτε δίπλα στην Κοιν.Σ.Επ. και σε τέτοιες εκδηλώσεις που έχουν να προσφέρουν πολλά στον τόπο», υπογράμμισε ο κ. Πλούμης.

Από την πλευρά των μεγάλων χορηγών τον λόγο πήραν η κ. Σύψα Νίκη, εκπρόσωπος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., ο κ. Φερεντίνος από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ και η κ. Κρυσταλλία Καρασπύρου, εκπρόσωπος της Εταιρείας Πλαστικά Κοτρώνης που τόνισαν την μεγάλη σημασία του φεστιβάλ και δήλωσαν πως θα είναι αρωγοί σε παρόμοιες προσπάθειες.

http://lepantortv.gr 

Διαβάστηκε 2594 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News