Παρασκευή, 29η Σεπτεμβρίου 2023  4:09 πμ
 
wm small

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ WIDE BIG

 

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 17:11

8o Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου στο Αγρίνιο (www.postmodern.gr)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

του Γιάννη Γιαννακόπουλου

Το διάστημα από 9/3 έως 8/4/2017 πραγματοποιείται στο Αγρίνιο το 8ο Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου που αποτελεί θεσμό πλέον όχι μόνο για την  περιοχή του Δήμου Αγρινίου αλλά της Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα. Τα δύο τελευταία χρόνια το Φεστιβάλ διευρύνεται με τη συμμετοχή σχολείων και άλλων νομών.

Τη διοργάνωση του θεσμού έχει αναλάβει ο Δήμος Αγρινίου με την συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Οι θεατρικές ομάδες που συμμετέχουν ανήκουν σε Γυμνάσια και Λύκεια που εργάζονται εκτός ωραρίου μαθημάτων, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα με την ευθύνη καθηγητών, και οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Η συμμετοχή του κοινού είναι μεγάλη και η αίθουσα του θεάτρου είναι γεμάτη σε κάθε παράσταση.

Οι εφετινές παραστάσεις ανέρχονται σε 24. Για την πραγματοποίησή τους συνεργάστηκαν συνολικά 68 καθηγητές και 600 περίπου μαθητές. Με δεδομένο ότι σε κάθε παράσταση η αίθουσα του θεάτρου είναι γεμάτη, οι θεατές που θα τις παρακολουθήσουν ανέρχονται κατ’ ελάχιστο σε 8.400!

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων και των εφετινών, έχουν πραγματοποιηθεί 133 παραστάσεις που τις παρακολούθησαν 45.500 θεατές!

Tα παρουσιαζόμενα έργα είναι του Ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου και οι παραστάσεις είναι άρτιες. Οι δε ερμηνείες των νεαρών ηθοποιών καταπληκτικές. Το Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου αποτελεί μία ελπιδοφόρο όαση στο ζοφερό γίγνεσθαι της χώρας μας λόγω της πολύπλευρης κρίσης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η θεατρική παιδεία στην περιοχή του Αγρινίου έχει μακρά ιστορία. Ο Δήμος Αγρινίου δημιούργησε το 1982 το  “Θέατρο του Δήμου Αγρινίου” που λειτούργησε έως το 1984, όταν καθιερώθηκε ο θεσμός  των ΔΗΠΕΘΕ και το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου ήταν από τα πρώτα  που λειτούργησαν.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι οι μαθητές του Αγρινίου πρωτοστατούν σε πολιτιστικές κινήσεις, πάντα με την βοήθεια του Δήμου Αγρινίου, κορυφαία των οποίων ήταν το “Μαθητικό Φεστιβάλ Αγρινίου” που καθιερώθηκε το 1985 και περιλαμβάνει πληθώρα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Σήμερα, μετά την καθιέρωση και εδραίωση του Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου, ο Δήμος Αγρινίου φιλοδοξεί να βελτιώσει περισσότερο τον θεσμό και να τον διευρύνει με την συμμετοχή σχολείων και άλλων περιοχών.

Δείτε το βίντεο για το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου:

http://www.postmodern.gr/

Διαβάστηκε 4148 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία