Δευτέρα, 20η Μαίου 2024  5:05 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 01:54

Θέρμο: Οι Σαρακατσάνοι τιμούν τον Άγιο τους με επίσκεψη στη γενέτειρα του

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επίσκεψη στο σπίτι του Πατροκοσμά στο Μέγα Δέντρο αλλά και στο «κρυφό σχολειό» στην Αγία Παρασκευή, το βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας Μυρτιάς και το Αρχαιολογικό Μουσείου Θέρμου πραγματοποίησαν Σαρακατσάνοι που βρίσκονται στην Αιτωλοακαρνανία για το Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο Συλλόγων Σαρακατσαναίων.

Κατά τη διάρκεια του 25ου Πανελλήνιου Οργανωτικού Συνεδρίου των Συλλόγων Σαρακατσαναίων, πούλμαν γεμάτο από Σαρακατσάνους της Ελλάδας επισκέφτηκε το Θέρμο προκειμένου να γνωρίσει από κοντά, τον τόπο καταγωγής του αγαπημένου Αγίου των Σαρακατσάνων.

Εκτός απ’ το σπίτι του Πατροκοσμά στο Μέγα Δέντρο, επισκέφτηκαν το «Κρυφό Σχολειό» στην Αγία Παρασκευή, το βυζαντινό μοναστήρι της Παναγιάς Μυρτιάς, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου και θαύμασαν από κοντά το φυσικό περιβαλλον της περιοχής και τις ομορφιές της λίμνης Τριχωνίδας.

Τους εκδρομείς συνόδευσαν η κυρία   Νία Χαρίτου, γνωστή για την αγάπη της σε θέματα τοπικής ιστορίας και πολιτισμού και η κα Βάσω Αλεξάκη .

Οι Σαρακατσάνοι εκδρομείς έμειναν κατενθουσιασμένοι από την ιστορία, τον πολιτισμό και τις ομορφιές της περιοχής και δήλωσαν πρόθυμοι ότι θα ξαναεπισκεφτούν με τις οικογένειές τους ξανά τον τόπο μας

Οι εκδρομείς και οι συνοδοί ευχαριστούν θερμά τον Δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα για τη φιλοξενία και την άψογη συνεργασία

Δείτε φωτογραφίες του Ανδρέα Κουτσοθανάση:

koi-sarakatsanoi-thermo (2)
koi-sarakatsanoi-thermo (3)
koi-sarakatsanoi-thermo (4)

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1328 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.