Κυριακή, 13η Ιουλίου 2025  9:56 μμ
Κυριακή, 13 Ιουλίου 2025 17:41

Η Κατούνα από ψηλά: Ένα βίντεο αφιερωμένο στους ξενιτεμένους της…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα πλάνα σε αυτο το βίντεο είναι τραβηγμένα με drone από το ψηλότερο άλλα και πιο κεντρικό σημείο του χωριού, το δασύλλιο.

Η ράχη λέγεται “στου Μαργιόλη τη ράχη” αλλιώς “Μαργιόλου” όπως την λένε στο χωριό.

Το 1938 -39 επί Μεταξά πριν τον πόλεμο έγινε δενδροφύτευση στην ράχη αυτή που τότε είχε έκταση περίπου 10 στρέμματα. Την δενδροφύτευση με πεύκα πραγματοποίησαν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Κατούνας για 3 συνεχόμενες μέρες.

Τότε τα κατουνιωτόπουλα όλα μαζί τραγουδούσαν:

“Κασμάδες φτιάρια και τσαπιά

θα αστράψουν στην λιακάδα

με ένα σύνθημα

μπροστά όλα για την Ελλάδα ρε παιδιά .….”

”Στο ψηλότερο σημείο αυτό του χωριού είναι και το υδραγωγείο όπου συσσωρεύεται σε δυο δεξαμενές το νερό που έρχεται από το κεφαλόβρυσο των Αχυρών και υδρεύεται η Κατούνα, Κωνωπίνα και Λουτράκι.

Στο Δασύλλιο αυτό την δεκαετία του ’80 ήταν τόπος για εκδρομές των σχολείων της Κατούνας.

Απολαύστε την Κατούνα σε 5 λεπτά από άκρη σε άκρη αφιερωμένο στους ξενιτεμένους.

Katounanews.blogspot.com

Διαβάστηκε 91 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Ιουλίου 2025 17:49
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.