Πέμπτη, 22η Μαίου 2025  11:22 πμ
Πέμπτη, 22 Μαϊος 2025 10:15

Συναντήσεις της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς & Εύβοιας στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών, Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι στις 17 και 18 Μαΐου, 2025. Το Δ.Σ. της Ένωσης επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Δυτική Στερεά Ελλάδα, συνεδριάζοντας στο Αγρίνιο συγκεκριμένα, έχοντας παράλληλα συνάντηση με τα τοπικά μέλη αλλά και θεσμικούς φορείς.

Ο πρόεδρος Δημήτρης Χορταργιάς, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Γιαννακόπουλος, ο γενικός γραμματέας Κώστας Γκιάστας, ο έφορος Γιώργος Πέτρου και το μέλος Φώτης Καραγιάννης, το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαΐου συναντήθηκαν στο Μεσολόγγι, με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Σπύρο Διαμαντόπουλο όπως και με τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του Δήμου και μέλος της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, Κώστα Καρακώστα.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των δημοσιογράφων στους ΟΤΑ, αλλά και θέματα που αφορούν στις προετοιμασίες του Δήμου για τον εορτασμό της συμπλήρωσης των 200 ετών από την ηρωική έξοδο του 1826 και της προβολής του. Ο δήμαρχος ήταν παρών στην ξενάγηση που έγινε στα μέλη του ΔΣ στο μουσείο «Διέξοδος» από τον ιδρυτή κ. Νίκο Κορδόση.

Στο Αγρίνιο, το Δ.Σ. της Ένωσης, συναντήθηκε το πρωί της Κυριακής 18 Μαΐου 2025  με δημοσιογράφους – μέλη και μη μέλη της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, στην παλιά αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο, που παραχωρήθηκε από τον δήμο για τον σκοπό αυτό.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, τέθηκαν συνδικαλιστικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά θέματα, θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αλλά και ευρύτερα ζητήματα για την ενδυνάμωση της απασχόλησης επαγγελματιών δημοσιογράφων στα τοπικά ΜΜΕ, προβλήματα του τοπικού τύπου, εγγραφής νέων μελών στο δυναμικό της Ένωσης κλπ.

Εν συνεχεία τα μέλη του ΔΣ παρακολούθησαν μέρος της ημερίδας με θέμα «Τριχωνίδα. Το βιώσιμο μέλλον της περιοχής» την οποία διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για την υπεράσπιση της Τριχωνίδας σε συνεργασία με τον δήμο Αγρινίου, την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας τα μέλη του ΔΣ συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον βουλευτή Μίλτο Ζαμπάρα. Στη σύντομη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας συζητήθηκε το θέμα της πρόσληψης δημοσιογράφων στους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες, ζήτημα για το οποίο ο κ. Φαρμάκης τάχθηκε αναφανδόν υπέρ, όπως άλλωστε είχε κάνει και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Κουρέτας.

Τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε παρακολούθησαν και μέρος της  παρουσίασης του βιβλίου του Ρένου Χριστοδουλίδη  «Πολεμώντας στην Κύπρο το 1974- Μνήμες Αιτωλοακαρνάνων καταδρομέων», στην αίθουσα του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου. Τα μέλη του ΔΣ είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και με τον συντονιστή της εκδήλωσης, δημοσιογράφο – πρώην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ Πάνο Σόμπολο.

Ο απολογισμός της πρώτης παρουσίας της πλειοψηφίας των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας στην Αιτωλοακαρνανία κρίνεται ιδιαίτερα θετικός για την ενδυνάμωση των δεσμών της με τα μέλη της, την επίγνωση βασικών θεμάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες δημοσιογράφους της περιοχής και ευρύτερα τον τοπικό τύπο.

Οι επισκέψεις - συναντήσεις του Δ.Σ. της ΕΣΗΘΣΤΕ-Ε θα συνεχιστούν στην Εύβοια.

dimosiografoi agrinio

 

Διαβάστηκε 77 φορές
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.