Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 18 Μαΐου στο Αγρίνιο η ημερίδα «Τριχωνίδα. Το βιώσιμο μέλλον της περιοχής», με το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Αγρινίου να τοποθετείται επί του θέματος.
Στο επίκεντρο ασφαλώς βρέθηκε το τι μέλλει γενέσθαι με την λίμνη Τριχωνίδα και τα έργα αντλησιοταμίευσης που σχεδιάζονται.
Μεταξύ άλλων, τονίστηκε στην τοποθέτηση που έγινε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Στέφανο Φαφούτη ότι «Η Ευρώπη δείχνει τον δρόμο με στρατηγικές που παρουσιάζονται στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Δεν μπορούμε να μιλάμε για πράσινη ανάπτυξη με γκρίζες διαδικασίες. Θέλουμε καθαρή ενέργεια, με καθαρές διαδικασίες, διαφάνεια και σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνεται ερήμην των πολιτών. Δεν γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά με ενημέρωση, διάλογο και συμμετοχή της κοινωνίας».
Παράλληλα τονίστηκε ότι «Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Αγρινίου αξιολογεί ότι η λίμνη Τριχωνίδα δεν είναι ένα “κενό” στον χάρτη. Είναι πηγή ζωής, οικολογικός θησαυρός και κομμάτι της ταυτότητάς μας. Ως Νέοι του Δήμου Αγρινίου στεκόμαστε απέναντι σε κάθε παρέμβαση που δεν σέβεται τις ανάγκες του τόπου και της φύσης. Η προστασία της λίμνης είναι ευθύνη όλων μας. Δεν είναι “ανάπτυξη” αν καταστρέφει το μέλλον».
agrinionews.gr