Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό από το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της ΕΨΥΠΕΑ και τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Η ΑΝΕΜΩΝΗ», στο Μεσολόγγι.
Η 2α Απριλίου έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (2007) ως Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Αυτισμό, με στόχο την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ), την προώθηση της αποδοχής και την ενίσχυση πρωτοβουλιών που υποστηρίζουν την ομαλή ένταξη των ατόμων με ΔΑΦ στην κοινωνία.
Στο πλαίσιο αυτής της ημέρας, το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της ΕΨΥΠΕΑ, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό
Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Η Ανεμώνη», διοργανώνει δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης την Τετάρτη 2 Απριλίου 2025, από τις 10:00 έως τις 13:00, στην κεντρική πλατεία της Ι.Π. Μεσολογγίου.
Στη δράση θα συμμετέχουν τμήματα νηπιαγωγείων της πόλης, όπου οι μικροί μαθητές, μέσα από στοχευμένες δραστηριότητες, θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν καλύτερα τον αυτισμό και τη σημασία της αποδοχής και της συμπερίληψης στην καθημερινότητά τους.
Παράλληλα, μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδας της ΕΨΥΠΕΑ θα παρέχουν ενημέρωση σχετικά με τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, τον ρόλο της έγκαιρης ανίχνευσης και τη σημασία της θεραπευτικής παρέμβασης στην προσχολική ηλικία. Επιπλέον, θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό.
«Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συμμετοχή και τη συνεισφορά της τοπικής κοινότητας σε αυτό το σημαντικό δρώμενο, που αποτελεί μόνο την αρχή μιας συνεχούς προσπάθειας, για την προαγωγή της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης σχετικά με την Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος. Μαζί, μπορούμε να χτίσουμε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, όπου κάθε άτομο γίνεται αποδεκτό και υποστηρίζεται ισότιμα», αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών.
sinidisi.gr