Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  3:21 μμ
Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 18:26

Ο Κυριακίδης μιλά για την Εθνική και δηλώνει πιστός στον Παναιτωλικό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο τραυματισμός του Στέφανο Καπίνο στο ντέρμπι των «αιωνίων» οδήγησε τον Μίκαελ Σκίμπε να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε καλώντας τον Δημήτρη Κυριακίδη του Παναιτωλικού. Αυτή η κλήση ήταν για τον 30χρονο γκολκίπερ η πρώτη στην καριέρα του στην Εθνική Ελλάδας.Δεν ήταν λίγοι αυτοί που απορούσαν με το γεγονός ότι ο Κυριακίδης δεν έβρισκε μία θέση στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος παρά τις συνεχείς καλές εμφανίσεις που πραγματοποιούσε στη Super League.Η υπομονή του και η επιμονή του απέδωσαν καρπούς και ο ίδιος μιλώντας στο SDNA τόνισε ότι επιτέλους επιβραβεύτηκε για την προσπάθειά του όλα αυτά τα χρόνια.

«Είναι μία πραγματικότητα ότι οι κόποι μου δικαιώθηκαν. Είμαι πολύ χαρούμενος από τη στιγμή που ενημερώθηκα για την κλήση μου στην Εθνική. Ήταν μία προσπάθεια χρόνων και αποτελεί μία επιβράβευση για κάθε ποδοσφαιριστή. Δεν αισθάνομαι αδικημένος για το γεγονός ότι δεν με καλούσαν στην Εθνική. Ο στόχος κάθε ποδοσφαιριστή είναι να προσπαθεί για το καλύτερο και να δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Σίγουρα όταν αγωνίζεσαι σε μικρότερες ομάδες το έργο σου είναι πιο δύσκολο, αλλά όλα μπορούν να συμβούν», αναφέρει στο SDNA ο Κυριακίδης.

φωτο: paravatos.eu

φωτο: paravatos.eu

«Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για κανέναν»
Ο 30χρονος γκολκίπερ του Παναιτωλικού θεωρεί πως αυτή η κλήση του στην Εθνική δείχνει τον δρόμο και σε άλλους ποδοσφαιριστές τον τρόπο να συνεχίσουν να προσπαθούν για να πετύχουν κάτι ανάλογο.
«Αυτή η κλήση μου δίνει μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια και δείχνει τον δρόμο και σε άλλα παιδιά ώστε να συνεχίσουν να δουλεύουν για να υλοποιήσουν τους στόχους τους. Υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια και παίζουν σε μικρότερες ομάδες. Αλλά, όπως είπα, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Το σημαντικό είναι να έχουμε πίστη στον εαυτό μας και να παραμείνουμε υγιείς», τονίζει ο Κυριακίδης.

«Κομβικό το ματς με Βοσνία»
Το παιχνίδι που ακολουθεί με τη Βοσνία είναι ιδιαίτερα κομβικό στον όμιλο των προκριματικών καθώς θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τη διεκδίκηση της πρόκρισης, κάτι που όλοι οι Έλληνες διεθνείς το γνωρίζουν καλά.
«Η ομάδα δείχνει ότι βρίσκει και πάλι την ταυτότητα που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Με τον χρόνο είναι κάτι που θα το πετύχει. Το ματς με τη Βοσνία είναι κομβικό. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι και πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη. Η Βοσνία είναι μία ομάδα που διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές, συνεπώς θα πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο. Οι τρεις βαθμοί είναι πολύ σημαντικοί και θα μας δώσουν ώθηση και για τη συνέχεια», επισημαίνει ο Κυριακίδης.

Κυριακίδης

«Θέλω να απολαύσω αυτή τη στιγμή»
Το επόμενο βήμα για τον Έλληνα γκολκίπερ μετά την πρώτη του κλήση είναι να καθιερωθεί στο ρόστερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ο ίδιος πάντως κρατάει χαμηλούς τόνους, προσθέτοντας πως θέλει αυτή τη στιγμή να απολαύσει όσο το δυνατόν περισσότερο την ατμόσφαιρα της Εθνικής στα δύο παιχνίδια που ακολουθούν με Λευκορωσία και Βοσνία.
«Όλοι οι παίκτες του ρόστερ είναι αξιόλογοι και παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Εγώ απολαμβάνω αυτή τη στιγμή ότι είμαι στην Εθνική. Αυτό που θέλω είναι να απολαύσω την κάθε στιγμή αυτή τη βδομάδα και να κοιτάξουμε τα παιχνίδια, αρχής γενομένης από το φιλικό που έχουμε αύριο μπροστά μας και στη συνέχεια στο παιχνίδι με τη Βοσνία για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης».

«Καλό το επίπεδο των Ελλήνων γκολκίπερ»
Ο Κυριακίδης θεωρεί το επίπεδο των Ελλήνων γκολκίπερ αρκετά καλό, ωστόσο όπως υπογραμμίζει πρόκειται για μία ιδιαίτερα δύσκολη θέση, καθώς ένα λάθος είναι αρκετό να σου κοστίσει.
«Το επίπεδο των Ελλήνων τερματοφυλάκων είναι καλό, αλλά πρόκειται για μία πολύ δύσκολη θέση. Χρειάζεται να έχεις απόλυτη συγκέντρωση. Μπορείς να καταφέρεις πολλά πράγματα, αλλά με ένα λάθος να καταδικάσεις και τον εαυτό σου και την ομάδα σου. Είναι μία θέση που απαιτεί πολύ προσπάθεια. Σίγουρα τα λάθη είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Αλλά μέσα από αυτά μαθαίνεις και γίνεσαι καλύτερος».

«Σκέφτομαι μόνο τον Παναιτωλικό»
Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο 30χρονος γκολκίπερ δεν σκέφτεται τίποτε άλλο πέρα από τον Παναιτωλικό, παρότι οι πολύ καλές του εμφανίσεις δεν αποκλείεται να έφερναν στο μέλλον ένα ενδιαφέρον από κάποιον μεγάλο ελληνικό σύλλογο.
«Αυτή τη στιγμή ανήκω στον Παναιτωλικό, νιώθω καλά και αγωνίζομαι σε ένα υγιές περιβάλλον. Η διοίκηση προσφέρει τα πάντα και διαθέτουμε ένα ικανοποιητικό ρόστερ. Κάποια κρούση δεν έχω δεχθεί. Σίγουρα ο στόχος μου είναι να φτάσω όσο το δυνατόν πιο ψηλά, αλλά έχω συμβόλαιο στον Παναιτωλικό και προσπαθώ για το καλύτερο μέσα στην ομάδα».

«Εφικτός ο στόχος των πλέι-οφ»
Τέλος, αναφορικά με τους στόχους του Παναιτωλικού και αν ένα πλασάρισμα στα πλέι-οφ είναι δυνατό, ο Κυριακίδης θεωρεί πως τίποτα δεν αποκλείεται αρκεί η ομάδα του Αγρινίου να δείξει την απαιτούμενη σταθερότητα μέσα στη σεζόν.
«Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Πρέπει όμως να βρούμε την ταυτότητά μας και να έχουμε μια σταθερή πορεία. Αν δεν κερδίζεις ένα παιχνίδι τότε είναι σημαντικό να προσπαθείς να μην το χάνεις. Και ο κάθε βαθμός μετράει. Όλες οι ομάδες είναι κοντά. Τη μια Κυριακή μπορείς να κερδίσεις και την άλλη να χάσεις. Εύκολο παιχνίδι δεν υπάρχει. Όμως διαθέτουμε ένα καλό ρόστερ, έχουμε εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν από τον πάγκο, ο προπονητής μας μπορεί να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο το ρόστερ αυτό και εύχομαι να δείξουμε το πρόσωπο που παρουσιάσαμε στη νίκη με τη Λάρισα και στα παιχνίδια που ακολουθούν».

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστηκε 1212 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News