Δευτέρα, 28η Οκτωμβρίου 2024  7:14 μμ
Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2024 18:26

Το 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου στη Ρουμανία με πρόγραμμα Erasmus+

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου επισκέφθηκε το Τάνταρεϊ της Ρουμανίας, από 20 έως 25 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στο πρόγραμμα Erasmus+ «Μαθαίνω Μαθηματικά με Πρακτικές Δραστηριότητες».

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διδασκαλία της έννοιας της χρηματικής αξίας με καθημερινούς, πρακτικούς τρόπους

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα της Ρουμανίας και αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον.

Η συνάντηση αυτή ήταν η τελευταία του προγράμματος και έκλεισε με μία πολύ συγκινητική τελετή. «Αξιομνημόνευτη θα μείνει η φιλοξενία και η ζεστασιά των Ρουμάνων οικοδεσποτών», όπως αναφέρει το σχολείο.

Πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εκπαιδευτικές επισκέψεις:

  • Σε ιδιωτικό μουσείο συλλέκτη στο Buzau.
    • Στα διάσημα ηφαίστεια λάσπης του Buzau όπου αναβλύζει λάσπη και φυσικό αέριο.
    • Στο Εθνικό Αγροτικό Μουσείο της Slobozia όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν εκθέματα σχετικά με τα μέσα παραγωγής που χρησιμοποιούσαν διαχρονικά οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 76 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.