Σάββατο, 5η Οκτωμβρίου 2024  10:17 πμ
Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2024 10:31

Στο Δικαστήριο έστειλαν οι Ρομά την ΔΕΥΑ Μεσολογγίου για… υποβάθμιση περιβάλλοντος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γιώργος Κοντογιάννης, με την κατηγορία της υποβάθμισης περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα, το 2018 εκπρόσωποι των Ρομά του καταυλισμού που βρίσκεται στον δρόμο προς το Πανεπιστήμιο στην περιοχή Κλείσοβα, απευθύνθηκαν στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας καταγγέλλοντας ότι στον καταυλισμό υπήρχαν λήμματα από το δίκτυο αποχέτευσης.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας έκανε αυτοψία και πράγματι βρήκε εκεί κάποια στάσιμα ακάθαρτα νερά, αν και δεν μπόρεσε να εντοπίσει από πού προέρχονται. Ωστόσο βάσει νόμου έπρεπε να παρέμβει ο Εισαγγελέας και να αναζητήσει τον υπεύθυνο πράγμα που έγινε και η ευθύνη αποδόθηκε στην ΔΕΥΑΜ.

Κατά την ακροαματική διαδικασία όπως είπε η Διευθύντρια της ΔΕΥΑΜ Μαίρη Κατσώτα που εξετάστηκε ως μάρτυρας και ο ίδιος ο κατηγορούμενος τα λύματα αυτά προήλθαν από το αποχετευτικό δίκτυο του ίδιου του καταυλισμού διότι είχε φράξει από τα σκουπίδι και τα μπάζα που οι ίδιοι συγκεντρώνουν και πετούν στον χώρο που διαμένουν.

Επιπλέον από την στιγμή που είχαν κλαπεί και τα καπάκια και οι σχάρες των φρεατίων, όπως ήταν φυσικό τα σκουπίδια κατέληγαν στο δίκτυο. Επίσης για τις βλάβες που σημειώνονται στους σωλήνες της αποχέτευσης που αφορούν στην ιδιοκτησία του κάθε πολίτη δεν ευθύνεται η ΔΕΥΑΜ, αλλά για την αποκατάσταση υποχρεούται ο ιδιοκτήτης. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο χώρος ανήκει στο δημόσιο και παραχωρήθηκε την 10ετία του 1990 για να κατοικήσουν εκεί οι Ρομά. Οπότε προφανώς ο ιδιοκτήτης είναι το δημόσιο.

Πέραν αυτού όμως υπάρχει και δυσκολία να προσεγγίσουν τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜ την περιοχή για τους γνωστούς λόγους. Παρόλα αυτά όπως είπε η κα Κατσώτα αλλά και ο κ. Κοντογιάννης η ΔΕΥΑΜ πάντα προσπαθούσε να συντηρεί το δίκτυο βάσει των δυνατοτήτων της. Κατόπιν όλων αυτών το Δικαστήριο έκρινε αθώο τον κ. Κοντογιάννη.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ - aixmi-news.gr

Διαβάστηκε 52 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.