Πέμπτη, 3η Οκτωμβρίου 2024  12:23 πμ
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2024 23:30

Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδών: 1.260 χορωδοί στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδών: 1.260 χορωδοί στο Αγρίνιο όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία για πέμπτη χρονιά με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αρμενία. Τι αναφέρει η Καλλιτεχνική Διευθύντρια Χρυσούλα Τασολάμπρου

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Mετρά αντίστροφα ο χρόνος για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών - Agrinio International Choir Festival, το οποίο θα διεξαχθεί για 5η χρονιά στο Αγρίνιο και ξεκινά την Παρασκευή!

Το φεστιβάλ πλέον έχει εξελιχθεί σε θεσμό και σε ένα από τα σπουδαιότερα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, το οποίο μάλιστα προσελκύει κόσμο από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φέτος μάλιστα το οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο! Τουλάχιστον 1.260 χορωδοί, συνοδοί και λάτρεις της χορωδιακής μουσικής θα κατακλύσουν το Αγρίνιο.

Συνολικά 27 χορωδίες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παραβρεθούν στο διήμερο φεστιβάλ (θα διεξαχθεί 4/10 και 05/10 στον δημοτικό κινηματογράφο «Άνεσις»).

Χορωδοί από την Κύπρο, την Αρμενία και πολλές πόλεις της Ελλάδας θα συμμετέχουν στο σημαντικό αυτό φεστιβάλ που αναγάγει το Αγρίνιο σε πόλο πολιτισμού, φεστιβάλ μάλιστα που έχει λάβει ευρωπαϊκή αναγνώριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φεστιβάλ που εδρεύει στις Βρυξέλλες!

Ιδιαίτερης σημασίας γεγονός που δίνει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στο φεστιβάλ είναι ότι και φέτος θα συμμετάσχουν γνωστοί μαέστροι και προσωπικότητες στο χώρο της χορωδιακής μουσικής όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό!

Παρουσιαστής, ως είθισται πλέον, θα είναι ο Αλέξης Κωστάλας, ενώ στο πλαίσιο του φεστιβάλ έχουν προγραμματιστεί και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως Ζακυνθινές καντάδες το βράδυ σε διάφορα σημεία του κέντρου του Αγρινίου, όπως επίσης και ξεναγήσεις σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος σε όλη την Αιτωλοακαρνανία, ξεναγήσεις που θα διαρκέσουν μάλιστα τέσσερις ημέρες.

Φέτος όμως τη διαφορά κάνει ότι η τιμώμενη χορωδία θα είναι αυτή της Κύπρου, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Μάλιστα γι’ αυτό το φεστιβάλ τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Κύπρου στην Ελλάδα!

Η ώρα έναρξης του φεστιβάλ χορωδιών, το απόγευμα της Παρασκευής, έχει οριστεί για τις 17.00, η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ αξίζει να τονίσουμε ότι τη φετινή μακέτα φιλοτέχνησε, όπως κάθε χρόνο, η Αγρινιώτισσα Μαρία Πολύζου φοιτήτρια Καλών Τεχνών. Η μακέτα εμπεριέχει το κλειδί του ΣΟΛ με το σήμα της Ειρήνης, ενώ το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Αγρινιώτικη χορωδία «Αγία Σκέπη» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ καθώς και του Δήμου Αγρινίου, αποτελεί δε συνδιοργάνωση με την ΠΕΔΔΕ.

Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδών: 1.260 χορωδοί στο Αγρίνιο

Η Χρυσούλα Τασολάμπρου

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια Χρυσούλα Τασολάμπρου μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «φέτος, μετά από πέντε χρόνια διεξαγωγής του διεθνούς φεστιβάλ στο Αγρίνιο δίνουμε ιδιαίτερη βάση στις ελληνικές χορωδίες, επιλέξαμε να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή ελληνικών χορωδιών και γι’ αυτό φέτος θα είναι στο φεστιβάλ δύο χορωδίες από την Κύπρο και την Αρμενία και οι ελληνικές χορωδίες είναι λ.χ. μια χορωδία από την Κέρκυρα, μια από την Ζάκυνθο, από τα Ιωάννινα, δύο χορωδίες από την Πάτρα, από την Καβάλα, από το Δήμο Δέλτα Θεσσαλονίκης, δύο χορωδίες από την Άρτα, χορωδία από την περιοχή της Ευρωστίνης – Ξυλοκάστρου, από την Αμφιάλη και το Κερατσίνι, από την Κομοτηνή, από την Ευκαρπία, αλλά και την Επανομή Θεσσαλονίκης, θα συμμετάσχει η χορωδία των Απανταχού Ευρυτανισσών, χορωδία από την περιοχή της Τσακωνιάς, από την περιοχή Ζωγράφου Αθηνών, από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ενώ από την περιοχή μας θα είναι οι χορωδίες του Μουσικού σχολείου Αγρινίου, τον «Ορφέα», από το Σύλλογο «Χρήστος Καπράλος» του Παναιτωλίου, από την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αλλά και Ναυπάκτου – Αγίου Βλασίου. Καιρού επιτρέποντος οι καντάδες με τους Ζακυνθινούς και του Κερκυραίους θα ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση της βραδιάς από τον κινηματογράφο «Άνεσις» και θα κατευθυνθούν στο κέντρο της πόλης κάνοντας στάση σε διάφορα σημεία, την πλατεία Παναγοπούλου, την πλατεία Δημοκρατίας, την πλατεία Ειρήνης, την πλατεία Φλέμινγκ κλπ».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 58 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.