Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  1:18 μμ
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024 13:41

Εναλλακτική απόδραση στο Μεσολόγγι: Η πλατεία Ηρώων, βαρκάδα στη λιμνοθάλασσα, προτάσεις για φαγητό (www.iefimerida.gr)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εναλλακτική απόδραση στο Μεσολόγγι, αν αναζητάτε πιο εναλλακτικά μέρη για να αποδράσετε μέσα στο φθινόπωρο  είναι ιδανικό μέρος με την πλατεία Ηρώων και τη βαρκάδα στη λιμνοθάλασσα

Αρχίζοντας να μπαίνουμε σιγά σιγά στον Οκτώβριο, με σύμμαχο τις θερμές ημέρες, οργανώνουμε τις επόμενες εξορμήσεις που, προς το παρόν. δεν προδιαθέτουν τους επισκέπτες να ξεκινήσουν αποδράσεις στο βουνό αναζητώντας πιο εναλλακτικά μέρη για να τα συνδυάσουν με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Μια καλή επιλογή είναι οι αποδράσεις σε ελληνικά νησιά, οι εκδρομές στο εξωτερικό και φυσικά τα Σαββατοκύριακα εκτός πόλης σε προορισμούς που έχετε να κάνετε δραστηριότητες που θα σας γεμίσουν ευχάριστα το πρόγραμμα.

Σε μια αναζήτηση για εκδρομή τον Οκτώβριο έπεσε στο τραπέζι η πρόταση για το Μεσολόγγι, μια περιοχή που δεν είχα ποτέ άλλοτε επισκεφτεί, και ο λόγος ήταν πολύ συγκεκριμένος: βαρκάδα στη λιμνοθάλασσα και γεύμα σε πελάδα.

Μια ανεπανάληπτη εμπειρία που μπορείτε να πραγματοποιηθεί από αρχές της άνοιξης μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου λόγω των καιρικών συνθηκών. Από την άλλη, είναι μια ευκαιρία να περπατήσετε στον ιστορικό Κήπο των Ηρώων, να προμηθευτείτε αυθεντικό αλάτι και να γευτείτε νόστιμα ψάρια και ζυμαρικά με αυγοτάραχο.

Μεσολόγγι: Ο Κήπος των Ηρώων, η βαρκάδα στη λιμνοθάλασσα και στάσεις για φαγητό
Το Μεσολόγγι δεν είναι μια πόλη που ενθουσιάζει τους επισκέπτες, καθώς δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Ακόμα και ένα κτίριο, περασμένου αιώνα, που αν θυμάμαι καλά ήταν παλαιό νοσοκομείο (βρίσκεται δίπλα στον Κήπο των Ηρώων) δεν έχει καν αξιοποιηθεί. Ωστόσο, η περιοχή κρύβει ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε, επίσκεψη στο Μουσείο Άλατος και στάσεις για φαγητό.

Για τη διαμονή σας προτείνουμε το ξενοδοχείο Socrates Organic Village, βρίσκεται έξω από την πόλη και έχει την κουλτούρα του αγροτουρισμού, ή να μείνετε στη γειτονική Ναύπακτο και να πάτε για μονοήμερη στο Μεσολόγγι.

Το σημαντικότερο αξιοθέατο του μέρους είναι ο Κήπος των Ηρώων που εκτείνεται σε 14 στέμματα όπουκατά την διάρκεια της μάχης για ανεξαρτησία αγωνίστηκαν και θάφτηκαν οι μαχητές της φρουράς της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.

Σήμερα στον Κήπο των Ηρώων βρίσκονται περίπου 70 μνημεία Ελλήνων και Φιλελλήνων καθώς και σταυροί, προτομές και ανδριάντες πεσόντων υπέρ της ανεξαρτησίας του Μεσολογγίου. Τα μνημεία του Κήπου αποτελούν ιστορικά και καλλιτεχνικά έργα μεγάλης σημασίας. Από τα έργα που ξεχωρίζουν είναι το μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη, αντίγραφο του Γεωργίου Μπονάκου από τον Γάλλο γλύπτη David d’Angers και ο ανδριάντας του Άγγλου φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα.

Το Μεσολόγγι φημίζεται για τη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας, σήμα κατατεθέν του τόπου, και για να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία και να την απολαύσετε αξίζει να οργανώσετε βαρκάδα. Έτσι., θα καταφέρετε να δείτε μέρη που δε φαίνονται από τη στεριά και να μάθετε τη χρησιμότητα της, καθώς διαθέτει ένα σπάνιο και πλούσιο οικοσύστημα που έρχονται τουρίστες από κάθε μέρος του κόσμου για να το δουν,αλλά και να μάθετε χρήσιμα πράγματα για την πόλη που γεννήθηκε από το νερό.

Στο Μεσολόγγι βρίσκεται το Μουσείο Αλατιού,ένα πολύ ιδιαίτερο μουσείο που αξίζει το χρόνο σας ώστε να μάθετε την ιστορία του πολύτιμου αλατιού, τα είδη που υπάρχουν ανά τον κόσμο και φυσικά να προμηθευτείτε από κλασικό αλάτι μέχρι με μυρωδικά -κάποια είναι πολύ spicy. Να αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο μουσείο μπορεί να είναι μικρό, ωστόσο συγκαταλέγεται στα καλύτερα του κόσμου.

Για να βιώσετε μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία πρέπει να «κλείσετε» παραδοσιακό αλιευτικό γεύμα ή δείπνο σε πελάδα και να απολαύσετε πιάτα με φρέσκο ψάρι, μπλε καβούρι με ζυμαρικά και μπάφα γιαχνί -πρόκειται για ψάρι κέφαλο που φτιάχνεται με φρέσκια ντομάτα και πατάτες, κάτι σαν σούπα.

Μια άλλη πρόταση για φαγητό είναι στον «Δημητρούκα» για να δοκιμάσετε φρέσκο ψάρι και νόστιμα θαλασσινά. Αν βρείτε ζυμαρικά με αυγοτάραχο φυσικά και θα το δοκιμάσετε -άλλωστε το αυγοτάραχο είναι από τα πιο γνωστά προϊόντα της πόλης.

Φωτογραφίες: Shutterstock

iefimerida.gr

Διαβάστηκε 70 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024 14:11
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Στην ίδια κατηγορία