Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  10:20 πμ
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 10:02

Αντίτιμο στο ΔΑΚ Αγρινίου; Την παραβατικότητα επικαλείται η δημοτική αρχή-«Αν η αντιπολίτευση παίρνει την ευθύνη ότι δεν θα γίνουν ζημιές, να μην μπει…»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Αν η αντιπολίτευση παίρνει την ευθύνη ότι δεν θα γίνουν ζημιές, πρότασή μου είναι να μην μπει αντίτιμο».

Με την χαρακτηριστική αυτή φράση ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Χρήστος Ζαρκαβέλης σχολίασε τις επικρίσεις για το ενδεχόμενο αντιτίμου στο νέο πάρκινγκ του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αγρινίου.

Το ζήτημα συζητήθηκε στη σημερινή (27/9) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου καθώς το έθεσε προ ημερησίας διάταξης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστας Πιστιόλας.

Το θέμα προκαλεί συζητήσεις στην τοπική κοινωνία καθώς μεν το πάρκινγκ δίνει λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης στο ΔΑΚ ωστόσο η σκέψη της δημοτικής αρχής για αντίτιμο ενός ευρώ (προς το παρόν είναι δωρέαν η χρήση) προκαλεί αντιδράσεις.

H παράταξη «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά» εξέφρασε την αντίθεσή της στο να μπει αντίτιμο. «Πρόκειται για ένα επίσης πανάκριβο έργο, το οποίο δεν μπορεί να το πληρώσει ξανά …και ξανά ο δημότης. Την ασφάλεια των οχημάτων εγγυάται η ύπαρξη καμερών, ο επαρκής φωτισμός και η περίφραξη. Αν όχι, είναι ευθύνη του Δήμου να δώσει λύση, όχι, όμως, επιβαρύνοντας τους δημότες».

Απαντώντας ο αναπληρωτής δημάρχου Βασίλης Φωτάκης τόνισε ότι η χρήση του πάρκινγκ θα είναι ελεύθερη αντιτίμου μέχρι νεωτέρας. «Χρειάζεται εύλογος χρόνος για να δούμε τις ανάγκες που υπάρχουν. Σε ότι αφορά το αντίτιμο επιμένουμε, γιατί θα πρέπει να υπάρχει φύλαξη. Αν κάτι σπάσει εκεί μέσα η ευθύνη θα γυρίσει σε μάς. Επειδή έχουμε συζητήσει με την Αστυνομία, η παραβατικότητα εκεί αφορά κυρίως ανηλίκους. Δεν λύνεται εύκολα, μόνο με την χρήση καμερών. Προς ώρας είναι ελεύθερο αντιτίμου».

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Δημήτρης Τζιώλης ανέφερε πως «αν μπει αντίτιμο θα έχει να κάνει με την συντήρηση του χώρου και θα είναι συμβολικό, ενός ευρώ. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν παραβατικά στοιχεία στην περιοχή. Θα έχουμε χώρο φωτισμένο, με φύλακες, κάμερες. Δεν είναι ποσό που θα δημιουργεί προβληματισμό. Κάμερες θα χρειαστούν γιατί το χρονικό εύρος χρήσης θα είναι μέχρι τις 11:00 το βράδυ».

Ο αντιδήμαρχος κ. Ζαρκαβέλης επικαλέστηκε τον Αστυνομικό Διευθυντή. «Οι δικογραφίες για τα σπασμένα αυτοκίνητα αφορούν παιδιά 8-13 ετών. Κλείσαμε όλο το βόρειο τμήμα του ΔΑΚ για τον λόγο αυτό. Αν η αντιπολίτευση παίρνει την ευθύνη ότι δεν θα γίνουν ζημιές, πρότασή μου είναι να μην μπει αντίτιμο. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη και ζητάμε να μπει αντίτιμο. Αν εσείς πάρετε την ευθύνη και θέλετε μόνο κάμερες, εισηγούμαι να μην μπει. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι το πάρκινγκ έχει περισσότερα οχήματα απέξω παρά μέσα, παρότι είναι ελεύθερο», είπε.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 60 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News