Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  7:24 μμ
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 18:58

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 139η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Απο τους επτά μεγάλους βεζίρηδες του Μωάμεθ, ένας μόνο είχε γεννηθεί απο Τούρκους γονείς, δύο ήταν χριστιανοί γόνοι της Βυζαντινο-Σερβικής αριστοκρατίας και ο τελευταίος ήταν επίσης χριστιανός, αλλά άγνωστης καταγωγής.

- Το έτος 1473 μεγάλος βεζύρης έγινε ο ταλαντούχος στρατηγός, Γκεντίκ Αχμέτ πασάς, ο οποίος ανήκε επίσης στη Βυζαντινή αριστοκρατία.

- Η ζωή των υψηλόβαθμων αξιωματούχων στην Οθωμανική αυτοκρατορία, ακόμη κι αν αυτοί απολάμβαναν την εύνοια του σουλτάνου, ήταν βουτημένη στην αβεβαιότητα.

- Ο σουλτάνος Μωάμεθ έβλεπε τον εαυτό του ως νόμιμο κληρονόμο του Βυζαντίου και γνώστη των Ισλαμικών παραδόσεων, ότι η ανυπέρβλητη πόλη της Κωνσταντινούπολης θα γινόταν μια μέρα μουσουλμανική και επίσης ως επίγονο των ηρώωων του κλασικού κόσμου. Ήξερε λίγα ελληνικά και το ενδιαφέρον του για τους αρχαίους ήταν ευρύτατα γνωστό στους πολιτικούς κύκλους της εποχής.

- Όσο πιο ψηλά φθάνει κανείς, τόσο μεγαλύτερο κρότο κάνει όταν πέφτει.

- Γιατί όλο αυτό; μαγικός αριθμός είναι το 7 (επτά);

    7 είναι οι σοφοί της αρχαιότητας.
    7 είναι τα μεγαλύτερα θαύματα του κόσμου
    7 είναι τα μυστήρια της εκκλησίας
    7 είναι οι μέρες της εβδομάδος
    7 είναι νότες της μουσικής
    7 είναι τα χρώματα της ίριδος
    7 επτάψυχος

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr



Διαβάστηκε 49 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News