Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  5:16 μμ
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 18:11

Έρχεται το ψυχρό μέτωπο που θα ρίξει τη θερμοκρασία έως και 10 βαθμούς: Πού αναμένονται επικίνδυνες καταιγίδες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την εικόνα από το ψυχρό μέτωπο που «θα ρίξει εντυπωσιακά τη θερμοκρασία τη Δευτέρα στη χώρα μας», σε κάποιες περιοχές έως και 8 -10 βαθμούς Κελσίου, δημοσίευσε στο Facebook ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Μάλιστα, ο γνωστός μετεωρολόγος τόνισε ότι «στη Βοιωτία από 34 βαθμούς, ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει στους 24», και στην Αττική από τους 33 στους 25».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια, το ψυχρό μέτωπο θα δημιουργήσει δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες την Κυριακή το βράδυ σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη και βορειοανατολικό Αιγαίο.

Επιπλέον, όπως τόνισε, την Κυριακή και τη Δευτέρα θα πνέουν και πολύ ισχυροί βοριάδες οι οποίοι μπορεί να ξεπεράσουν τα 8 μποφόρ και στα δύο πελάγη.

Ο μετεωρολόγος του Alpha υπογράμμισε επίσης:

Προσοχή στη Θεσσαλονίκη από τον πολύ ισχυρό Βαρδάρη, Κυριακή βράδυ με Δευτέρα μεσημέρι.
Από την Τρίτη 1/10 επιστροφή σε ήπιο Φθινόπωρο με ελάχιστες προς το παρών βροχές.

ΕΜΥ: Ο καιρός το Σάββατο

  • Αίθριος καιρός σε όλη χώρα.
  • Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα σχηματισθούν κατά τόπους ομίχλες.
  • Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Ο καιρός την Κυριακή

  • Στα δυτικά προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως το πρωί στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες και από το απόγευμα βελτίωση.
  • Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι στη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές.
  • Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, όπου το βράδυ τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.
  • Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν ισχυροί έως θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία δεν θα ξεπεράσει τους 25 με 27 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς, αλλά από το απόγευμα στα βόρεια θα σημειώσει αισθητή πτώση.

ΕΜΥ: Ο καιρός τη Δευτέρα

  • Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανόν μέχρι και τις πρωινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.
  • Στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές.
  • Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι στα βόρεια και από το απόγευμα στα κεντρικά και τα νότια.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα, η οποία στη βόρεια και ανατολική Ελλάδα θα είναι σημαντική. Δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου.

reader.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 66 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News