Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  12:17 μμ
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 13:17

Επιμήκυνση της περιόδου υποβολής και επεξεργασίας των δηλώσεων ΟΣΔΕ ζήτησε σήμερα η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ για δέκα και πλέον έτη συνδράμει με συνέπεια τα ΚΥΔ και τους δικαιούχους στην υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη πληρωμή των ενισχύσεών της ΚΑΠ. Η συνδρομή αυτή αφορά κυρίως στην παροχή τεχνογνωσίας, ψηφιακών υπηρεσιών και εργαλείων στους μετόχους, συνεργάτες και αγρότες, αλλά και στις ψύχραιμες και τεκμηριωμένες παρεμβάσεις της όταν η περίσταση το απαιτεί.

Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι η φετινή χρονιά του ΟΣΔΕ αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα και όλοι οι καλοπροαίρετοι εμπλεκόμενοι στο έργο στηρίζουν την προσπάθεια και αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που προέκυψαν με αποτέλεσμα την σημαντική καθυστέρηση στην έναρξη της υποβολής των δηλώσεων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλοι, και κυρίως τα ΚΥΔ όλης της χώρας, έχουν κάνει μία τιτάνια προσπάθεια συλλογής των δηλώσεων σε τόσο μικρό χρονικό πλαίσιο, το στενότερο των τελευταίων ετών, και μάλιστα σε μία περίοδο που ακόμη τα απόνερα της μετάβασης στη νέα ΚΑΠ δεν έχουν κοπάσει.

Το μήνυμα από τα ΚΥΔ όλης της χώρας είναι σαφές και έρχεται με ένταση. Ζητείται περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των δηλώσεων, όσος περισσότερος είναι δυνατόν. Όλοι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν τους χρονικούς περιορισμούς και τις διοικητικές εργασίες που απαιτούνται για την πληρωμή των ενισχύσεων, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι η ποιότητα των δεδομένων είναι αναγκαία συνθήκη για όλα τα επόμενα στάδια και αυτό εξασφαλίζεται με την ομαλή και άρτια διαδικασία υποβολής και επεξεργασίας των δηλώσεων.

Με δεδομένη επίσης την ευελιξία που παρέχει η τρέχουσα ΚΑΠ στα κράτη μέλη στον καθορισμό του χρονοπρογραμματισμού και των οροσήμων του θα πρέπει να εξαντληθεί κάθε περιθώριο επιμήκυνσης της περιόδου υποβολής και επεξεργασίας των δηλώσεων, στο πλαίσιο των κανονισμών αλλά χωρίς αγκυλώσεις και υπερβολές, και να δοθούν στα ΚΥΔ όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που διευκολύνουν τη δουλειά τους και θα συμβάλουν στην ομαλή πληρωμή των ενισχύσεων.

Διαβάστηκε 58 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Στην ίδια κατηγορία