Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  12:14 μμ
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 12:38

Λίνος Μπλέτσας: Κάθετα αντίθετη η Περιφερειακή Αρχή στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον Πατραϊκό (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Ο αντιπεριφερειάρχης Λίνος Μπλέτσας εξέφρασε σε συνέντευξή του την κάθετη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να εγκατασταθεί υπεράκτιο, αιολικό πάρκο στον Πατραϊκό κόλπο.

Μιλώντας στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό Ionian και την εκπομπή «Metropolis» με τη Λίνα Μπάστα σημείωσε ότι ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και η παράταξή μας έφεραν στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο ψήφισμα κατά αυτής της προωθούμενης διαδικασίας, που εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία.

 Σε ανάρτησή του ο κ. Μπλέτσας τονίζει ότι θα πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να κατανοήσει πλήρως ότι:

  • Ελλοχεύει ο κίνδυνος η πράσινη ενεργειακή μετάβαση να επιφέρει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, με δεδομένο ότι υλοποιείται χωρίς τον απαραίτητο, σύγχρονο, χωροταξικό σχεδιασμό, αγνοώντας τα περιβαλλοντικώς ευαίσθητα χαρακτηριστικά της εκάστοτε περιοχής ενδιαφέροντος.
  • Η τοποθέτηση των τοπικών κοινωνιών απέναντι σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις οφείλει να είναι απολύτως δεσμευτική και όχι απλώς γνωμοδοτική.
  • Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμπράττοντας με τους Δήμους και όλους τους αρμόδιους  φορείς θα αναλάβουμε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να αποτρέψουμε την υποβάθμιση τόσο του φυσικού όσο και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της περιοχής μας.

Δείτε τη συνέντευξή του: 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 66 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News