Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  3:27 πμ
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024 17:46

Δη.Πε.Θε. Αγρινίου - 6o Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου: «Ο ΕΛΑΦΟΒΑΣΙΛΙΑΣ» απο την Θεατρική Ομάδα ΠΡΟΖΑΚ (Κυρ 29/9/2024 21:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΧΩΡΙ - Θεατρική Ομάδα ΠΡΟΖΑΚ

6o Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

29 Σεπτεμβρίου & ώρα 9.00 μ.μ , στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου

«Ο ΕΛΑΦΟΒΑΣΙΛΙΑΣ»

[βασισμένο στο II Re Carvo του Κ.Γκότσι/Διασκευή: Ξ.Καλογεροπούλου,θ.Μοσχόπουλος]

Σκηνοθεσία-σκηνική & μουσική επιμέλεια: ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ

Δύο μαγικά μυστικά ,που του εμπιστεύτηκε ο πατέρας του ,προστατεύουν τον καλόκαρδο και εύπιστο βασιλιά Ντεράμο από τις παγίδες που θα μπορούσαν να του στήσουν όσοι θέλουν το κακό του. Το ένα μυστικό τον βοηθάει να επιλέξει και να παντρευτεί μια κοπέλα που τον αγαπάει πραγματικά. Τι γίνεται, όμως, όταν το δεύτερο πέφτει στα χέρια του χειρότερου εχθρού του; Στη συναρπαστική και ξεκαρδιστική αυτή περιπέτεια κυκλοφορούν ο, τι μπορεί να φανταστεί κανείς : ερωτευμένα ζευγάρια, ραδιούργοι αυλικοί, μάγοι μεταμορφωμένοι σε παπαγάλους, δολοφόνοι και μπουφόνοι, ένα άγαλμα που χαμογελάει, αλλά κι ένα ελάφι μ’ ένα αστέρι στο μέτωπο. Οι έντεκα πρωταγωνιστές της ιστορίας θα συναντηθούν μια μαγική νύχτα σε ένα δάσος όπου θα συμβούν πράγματα και θάματα , «που αν δεν τα δεις με τα μάτια σου, αποκλείεται να τα πιστέψεις»(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ). Έτσι όπως θα μπει σε εφαρμογή το τρομερό σχέδιο εναντίον του Ντεράμο , που , όμως, θα ξεσκεπαστεί , ευτυχώς , μέσα από μια έντονη δραματουργία και θα επικρατήσει τελικά η αγάπη κι η αλληλεγγύη.

Το πρωτότυπο αυτό κι ευφυές έργο του Carlo Gozzi , κατέχει μια ιδιότυπη θέση στο παγκόσμιο θέατρο ,καθώς διαθέτει μια ιδιαίτερη δομή , όπου τα κωμικά στοιχεία συμπορεύονται με μια οργιαστική φαντασία , κι ένα παράξενο μείγμα αγριάδας και ελαφρότητας διατρέχει ολόκληρο το έργο και μαγεύει. Καταφέρνει δε, στο τέλος να οδηγήσει το θεατή στη μέγιστη αισθητική απόλαυση μέσα από αλλόκοτες μεταμορφώσεις , αλλά και μέσα από τα ευφυολογήματα , το άφθονο χιούμορ , τις σπαρταριστές σκηνές , τις άπειρες ανατροπές, την περιπετειώδη δράση , τις ποικίλες εντάσεις και υφέσεις , μέσα από το παραμυθικό , αλλά κι από το πομπώδες στοιχείο ,μέσα από τη διάχυτη φαντασμαγορία κι από τον στόμφο, μέσα από την αχαλίνωτη φαντασία και φυσικά μέσα από την κάθαρση και την αποκατάσταση της ηθικής τάξης , η οποία ολοκληρώνει ,στο τέλος, με τον καλύτερο τρόπο όλα τα φανερά και αφανή σημαίνοντα και σημαινόμενα του έργου κι όλο το παλίμψηστο της πλούσιας σκηνικής δράσης , που προηγήθηκε… Αγαπητοί θεατές , έχετε το λόγο …

( Επιμέλεια κειμένου: Ντίνα Κουτσονίκα /μέλος της θεατρικής ομάδας ΠΡΟΖΑΚ )

πρωτότυπο κείμενο: ΒΛΩΤΙΝΑ ΠΟΥΔΑΡΑ

επιμέλεια-σύνθεση κειμένων: ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ

σχεδιασμός κοστουμιών: ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ

κατασκευή κοστουμιών: Κα MΑΡΙΚΑ

μακιγιάζ: ΝΑΝΤΙΑ ΚΟΝΤΟΥΡΗ

κομμώσεις: ΔΩΡΑ ΜΗΤΣΟΥ

εφέ –φωτισμοί :ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ

video art-επιμέλεια αφίσας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΡΜΟΣ

παίζουν:

ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΔΥΛΗ, ΜΑΡΤΖΗ ΒΑΪΤΣΑ, ΒΛΩΤΙΝΑ ΠΟΥΔΑΡΑ, ΝΤΟΡΑ ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΝΤΟΥΡΗ, ΜΑΡΙΑ ΧΡΥΣΙΚΟΥ, ΑΝΘΗ ΚΟΥΒΕΛΗ, ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΛΗΓΕΩΡΓΟΣ, ΜΑΝΘΟΣ ΤΣΟΜΠΟΣ, ΘΩΜΑΣ ΑΥΖΩΤΗΣ, ΔΩΡΑ ΣΙΑΠΛΑΟΥΡΑ, ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΤΣΙΑΚΑΝΙΚΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΩΝΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:

Ο «Ελαφοβασιλιάς» πραγματεύεται τον έρωτα του βασιλιά Ντεράμο και της Λαβίνιας, αλλά και τις περιπέτειες ενός ολόκληρου παλατιού γύρω από την εξουσία του. Ιστορίες αγάπης , έρωτα, μίσους , πάθους για εξουσία και κοινωνική ανέλιξη , προδοσίας κ.α. περιπλέκονται δημιουργώντας ένα σύγχρονο παραμύθι που είναι ταυτόχρονα συναρπαστική αλλά και ξεκαρδιστική περιπέτεια. Κρυμμένα νοήματα και συμβολισμοί αποκαλύπτουν βαθιές αλήθειες για τη ζωή και τους ανθρώπους. Το έργο βουτάει στα ανθρώπινα πάθη και τις ιστορίες τους φέρνοντας στο φως διδάγματα επίκαιρα όσο και διαχρονικά.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

(ΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ)

* ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ, θα διανέμονται ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥτις ημέρες των παραστάσεων από 19:00 έως 21:00.

Χορηγοί :

Vodafone , Παπαστράτου 21 / IL NOVE CAFE ,39ου Συντάγματος 4 & Διαλέτη/ stock it , Αδαμάντιου Κοραή 4 /Ο Επιστήμονας της γεύσης, Χατζοπούλου 2, Αγρίνιο /ΓΚΕΣΟΥΛΗΣ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ , ΗΡ.ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 79 / ΤΕΧΝΙΚΗ ΨΥΚΤΙΚΗ - ΑΦΟΙ ΣΤΑΧΤΙΑΡΗ . ΚΑΛΛΕΡΓΗ 10 / Ρούλα Γουρνάρη , ΤΕΧΝΟΜΟΤΟΡΣ Γουρνάρης, Δεληγιώργη 6 /Ανδρέας Μπαρμπάτσης AM ELECTRIC Ηλεκτρικές Εφαρμογές , Σκόπα 8 .

Xορηγός επικοινωνίας : agrinio daily.gr

Διαβάστηκε 121 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024 18:02
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News