Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  3:28 πμ
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024 14:53

Αγρίνιο: «Μια ζωή, μια μελωδία και ένας ύπνος;» η παράσταση του «Ορφέα» που θα ανέβει στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (Δευ 30/9/2024 21:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Μια ζωή, μια μελωδία και ένας ύπνος;» είναι ο τίτλος της βραβευμένης θεατρικής παράστασης με την οποία θα πέσει στο Αγρίνιο η αυλαία του 6ου  Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Δήμου.

Το έργο είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση που παρουσιάζει τις διάφορες  μορφές σχέσεων στο σήμερα και τις αντικρουόμενες πλευρές του ψυχισμού μέσα από μια ανάλαφρη και κωμική ματιά.

Το έργο θα ανέβει τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Γιάννης  συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος, πέρασε όλη την ζωή του σε μη και πρέπει, σε υποχρεώσεις δουλειά και οικογένεια τηρώντας αυστηρά το πρόγραμμα και τους κανόνες .Όπως κάθε βράδυ μετά το δείπνο κάθεται στην πολυθρόνα του, φοράει τα γυαλιά του και παίρνει το αγαπημένο του βιβλίο της ιστορίας  να διαβάσει.

Απόψε όμως είναι ένα διαφορετικό βράδυ, με το που κάθεται τα μάτια του βαραίνουν και κλείνουν .Βαθύς είναι ο ύπνος που τον τυλίγει, τι περίεργο, δεν του έχει ξανασυμβεί.

Και το όνειρο αρχίζει …

Το έργο απέσπασε δύο Βραβεία στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ο ΒΕΛΛΕΡΕΦΩΝ» στην Αρχαία Κόρινθο.

Οι ρόλοι 

Αφηγητής (αόρατος ): Γρηγόρης Σταύρου

Γιάννης: Κώστας Κουτσούκης

Λυδία (η ζωντανή πλευρά του Γιάννη ): Εύη Βέρρη  

Ελένη ( η πλευρά της λογικής του Γιάννη ): Εύη Σουβλή

Γιαννάκης ( ο Γιάννης στην εφηβεία του ): Μάριος Λάσκαρης Βέρρης

Μαρία μεγάλη ( η γυναίκα του Γιάννη σήμερα ): Αναστασία Παπαγιαννοπούλου

Μαρία νέα ( η γυναίκα του Γιάννη στο παρελθόν ): Ντίνα Κουτσογιάννη

Πάνος ( γιος του Γιάννη ): Πάνος Γουργολίτσας

Αμαλία ( κόρη του Γιάννη ): Κατερίνα Χαλαστάνη

Δέσποινα ( κόρη του Γιάννη ): Ελένη Βοτέα

Νίκος (αδελφός του Γιάννη ): Κωνσταντίνος  Κατσακιώρης

Μπάμπης (άστεγος): Άρης Μακρής

Φώτης ( φίλος του Μπάμπη και συνοδοιπόρος στη μουσική ): Νίκος Ποσοτίδης

Συγγραφή και σκηνοθεσία: Εύη Βέρρη

Η Εύη Βέρρη είναι χειρουργός οδοντίατρος και DSD designer στόματος.

Σπούδασε Οδοντιατρική και οδοντική προσθετική στο Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας ,Ιταλία (Universita degli studi di Firenze - Odontoiatria e protesi dentaria) και εργάζεται στο ιατρείο της στο Αγρίνιο.

Έχει επίσης σπουδάσει δημοσιογραφία στη σχολή New Media Studies του Σταμάτη Μαλέλη, σχέδιο παπουτσιού στο Istituto di moda Burgo στο Μιλάνο. Ζωγραφίζει και έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις ζωγραφικής.

Υποκριτική στο ΕΚΠΑ και Ειδική αγωγή και διεπιστημονικές πρακτικές σύγκλισης στο ΕΚΠΑ .

Γράφει άρθρα είτε ιατρικού περιεχομένου ,είτε κοινωνικού περιεχομένου, γνώμης και ελεύθερα. Έχουν δημοσιευθεί στο https://www.in.gr/, https://www.salaminionvima.gr/.

Επίσης ασχολείται με την συγγραφή τηλεοπτικών εκπομπών, θεατρικών έργων, μονολόγων και μυθιστορημάτων.

Είναι μέλος της χορωδίας του αρχαιότερου Μουσικού συλλόγου «ΟΡΦΕΑ» Αγρινίου που ιδρύθηκε το 1894 και τον Οκτώβριος του 2023,  13 άτομα της χορωδίας με μεγάλη αγάπη και πάθος για την τέχνη τον πολιτισμό και το θέατρο αποτέλεσαν την τόσο δημιουργική θεατρικΉ ομάδα
του συλλόγου.

Αποφάσισε να γράψει το έργο και να το σκηνοθετήσει και όπως περιγράφει η ίδια: η ομάδα έκανε αυτό το ταξίδι  στο θέατρο άλλοτε με μικρά και άλλοτε με μεγάλα βήματα. Πάντα όμως ήταν ενωμένη, σταθερή, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν πρωταγωνιστές και κομπάρσοι αλλά ένα σύνολο ατόμων με κοινή αγάπη και προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Όλοι μαζί  δούλεψαν, κουράστηκαν, γέλασαν, συγκινήθηκαν, έζησαν, μοιράστηκαν το ίδιο όνειρο, πήραν και έδωσαν ο ένας στον άλλον, πραγματοποιώντας ένα ταξίδι ψυχής και συναισθημάτων  με μεταφορικό μέσον την μαγεία του θεάτρου .

Έμαθαν να απολαμβάνουν την ελευθερία, την σταθερότητα, την ομαδικότητα, την έκφραση  και την έμπνευση για το όνειρο, για την σκηνή, για την έκθεση στο κοινό και να ξεπερνούν φόβους, αναστολές, εμπόδια.

Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη που έχω αυτή την θεατρική ομάδα και ταξίδεψα μαζί τους.

Είναι τιμή μου που τους γνώρισα και με εμπιστεύτηκαν ,είμαι τυχερή για κάθε στιγμή που περνώ μαζί τους.

Τους ευχαριστώ μέσα από την θεατρική ψυχή μου και είμαι πολύ περήφανη για την ομάδα μας.

Στην σκηνή θα ανέβουμε με πολύ αγάπη για όλο αυτό που κτίσαμε αλλά κυρίως για το θέατρο και για να τιμήσουμε τον κόσμο που θα έρθει να μας δει.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 117 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024 15:18
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News