Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  12:53 πμ
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024 13:34

Ioannina Lake Run: Έσπασαν τα χρονόμετρα τα αδέρφια Σταμούλη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Νικητής στους άνδρες για 6η συνεχόμενη χρονιά στο Ioannina Lake Run ο Αγρινιώτης Κώστας Σταμούλης, ο οποίος με χρόνο 1.36.19 συνέτριψε το ρεκόρ διαδρομής, που είχε ο ίδιος από το 2023 με 1.36.40. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο αδερφός του,Νικόλαος Σταμούλης στην πρώτη του συμμετοχή στο 30ρι!

Εκκίνηση πήραν 2.078 δρομείς, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από καταβολής διοργάνωσης, ενώ συμμετείχαν και 89 άτομα στο Δυναμικό Βάδην των 30 χλμ. Νικητής στους άνδρες για 6η συνεχόμενη χρονιά ο Κώστας Σταμούλης, ο οποίος με χρόνο 1.36.19 συνέτριψε το ρεκόρ διαδρομής, που είχε ο ίδιος από το 2023 με 1.36.40. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νικόλαος Σταμούλης, αδερφός του νικητή, με 1.37.53, στην πρώτη του συμμετοχή στο 30άρι του Ioannina Lake Run, ενώ τους δύο αθλητές του ΓΑΣ Αγρινίου ακολούθησε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης, ο οποίος σημείωσε χρόνο 1.37.56, βελτιώνοντας το 1.39.49, που είχε σημειώσει το 2023, όταν είχε τερματίσει και πάλι στην 3η θέση.

Το ρεκόρ διαδρομής στις γυναίκες, που κρατούσε η ίδια από το 2023, συνέτριψε η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, κόβοντας την κορδέλα του τερματισμού σε χρόνο 1.53.13. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Ματίνα Νούλα, τρίτη πέρυσι, σε χρόνο 1.54.04 και τρίτη η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου, που πέρασε από τη γραμμή του τερματισμού σε 1.55.56.

Τις απονομές στις γενικές κατηγορίες έκαναν ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Κώστας Κίτσιος και ο brand & media manager της Βίκος ΑΕ, μεγάλου χορηγού του αγώνα, Ηλίας Λυμπέρης , ενώ απονομές στις ηλικιακές κατηγορίες, ένα μέρος των οποίων έγινε υπό βροχή, έκαναν εκπρόσωποι των υπόλοιπων χορηγών και υποστηρικτών, καθώς και η πρώην πρωταθλήτρια δρόμων αντοχής, διευθύντρια του Μουσείου μαραθωνίου δρόμου και πρέσβειρα του ελληνικού αθλητισμού Μαρία Πολύζου.

Για πρώτη φορά φέτος απονεμήθηκαν στους τρεις πρώτους νικητές και στις τρεις πρώτες νικήτριες χρηματικά έπαθλα 200, 150 και 100 ευρώ από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, τα οποία παρέδωσε το μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας Παύλος Χήτας. Επίσης, δωροεπιταγές 100 ευρώ από την Puma κέρδισαν ο πρώτος άνδρας και η πρώτη γυναίκα.

Έγιναν must οι fun αγώνες

Δρομείς κάθε ηλικίας πήραν μέρος στους δωρεάν αγώνες του Ioannina Lake Run, με 1.500 περίπου άτομα να απολαμβάνουν τη χαρά της συμμετοχής στο Lake Run Kids Race και στο Family Run, ενώ και φέτος πραγματοποιήθηκε ο αγώνας με τα μωρά σε καρότσια, ο οποίος πλέον φέρει την ονομασία Baby Lake Run.

Στο Lake Run Kids Race έτρεξαν 444 μαθητές των τεσσάρων τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, με έναν από αυτούς να κερδίζει και ένα tablet από τη Lenovo, επίσημο χορηγό του Ioannina Lake Run, ενώ σε must αγώνα για κάθε οικογένεια εξελίσσεται το Family Run, με τη συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Περίπου 30 καρότσια βρέθηκαν στην εκκίνηση του Baby Lake Run, που αποτελεί μετεξέλιξη του αγώνα «Μαμά Καρότσι», καθώς τα μωρά δε συνοδεύονται αποκλειστικά από μαμάδες, αλλά από μπαμπάδες, θείους, θείες, νονούς και νονές, ακόμη και από παππούδες και γιαγιάδες σε μερικές περιπτώσεις. Το μικρότερο μωρό ήταν φέτος 55 ημερών και στο… τιμόνι του καροτσιού βρέθηκε ο μπαμπάς του Αντώνης Ξηρουχάκης, που «τρέχει» και τα social media του Ioannina Lake Run.

Το πιο δυνατό χειροκρότημα στον αγώνα των ΑμεΑ

Δυνατός σε μηνύματα και συγκινήσεις ήταν ο Παραλίμνιος Δρόμος 1.000 μ. για ΑμεΑ, με τη συμμετοχή και σε αυτόν να είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.

Περισσότερα από 50 άτομα με διάφορες μορφές αναπηρίας και οι συνοδοί τους κάλυψαν την απόσταση των 1.000 μέτρων, αρκετοί από αυτούς με τη χρήση αναπηρικών αμαξιδίων. Ανάμεσά τους η παραολυμπιονίκης Ανθή Λιάγκου και ο redman Χάρης Ασλανίδης, ο οποίος διαγνώστηκε στα δύο του χρόνια με νωτιαία μυϊκή ατροφία, πάθηση, ωστόσο, που δεν τον εμποδίζει να συμμετέχει σε αγώνες δρόμου με τη βοήθεια του συνοδού του.

Στον Παραλίμνιο Δρόμο 1.000 μ. για ΑμεΑ, με χορηγό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, συμμετείχαν ομάδες από την ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, τη Στέγη Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα», τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών ΑμεΑ Κυψέλη, τη Μέριμνα κ.ά., με ΑμεΑ και συνοδούς να κερδίζουν το πιο δυνατό χειροκρότημα.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 201 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News